RSS

80.000 signatures!!!! (primera entrega….)

14 juny

firmesilpidescat3.jpg

Les primeres 80.000 signatures de suport a la Iniciativa Legislativa Popular per a l’atenció de la fibromiàlgia i la síndrome de fatiga crònica en només dos mesos es varen lliurar ahir, 13 de juny, a l’Institut d’Estadística de Catalunya (IDESCAT) per acreditar que les persones signants estan empadronades a Catalunya.
La iniciativa necessita recollir un mínim de 50.000 signatures en un
període de quatre mesos per tal de prosseguir la seva tramitació parlamentària, xifra que ja s’ha superat amb escreix en només dos mesos, mercès a la bona acollida que ha tingut en el conjunt de la ciutadania. Aquesta recepció de simpatia i solidaritat per part de la població indica que hi ha una mancança greu en l’atenció a les persones afectades per aquestes malalties que cal atendre amb serveis públics i de qualitat i fa preveure que, en finalitzar el període establert, s’hauran recollit més de 100.000 signatures, les quals, un cop validades per l’IDESCAT, seran lliurades al Parlament de Catalunya a fi que la iniciativa pugui seguir la seva tramitació parlamentària.

L’objecte d’aquesta iniciativa legislativa és regular l’organització
sanitària per tractar adequadament la fibromiàlgia (FM) i la síndrome de fatiga crònica (SFC) dins el SISTEMA PÚBLIC DE SALUT, en base als següents punts:

1. PODER DISPOSAR D’UNITATS HOSPITALÀRIES ESPECIALITZADES I SER VISITATS I VISITADES PER METGES ESPECIALISTES.

2. LLISTES D’ESPERA DE MENYS DE 90 DIES.

3. QUE ELS METGES ESPECIALISTES I ELS METGES D’ATENCIÓ PRIMÀRIA DISPOSIN DE LA FORMACIÓ NECESSÀRIA I ES FOMENTI LA INVESTIGACIÓ.

4. QUE L’ICAM TINGUI EN COMPTE ELS INFORMES I LES RECOMANACIONS EMESOS PER LES UNITATS HOSPITALÀRIES ESPECIALITZADES a fi de reconèixer la incapacitat laboral per via administrativa quan, per la severitat de la malaltia, així ho aconsellin els informes emesos pels especialistes acreditats.

5. QUE LA SOCIETAT ESTIGUI CORRECTAMENT INFORMADA SOBRE AQUESTES MALALTIES I LES SEVES REPERCUSSIONS.

Caldria, a més, que les persones afectades, mitjançant les seves organitzacions, fessin el seguiment i control en la posada en funcionament i aplicació de les seves reivindicacions.

 

Etiquetes: , , ,

4 responses to “80.000 signatures!!!! (primera entrega….)

 1. jordi ribo i flos

  14 Juny 2007 at 11:03

  Aquesta es una d’aquelles malalties “invisibles”, que per la seva tipologia es presta, no només a no esser reconeguda, sino que es fan tota mena de comentaris, quan no desafortunats, directament reaccionaris:
  a) cuentitis.
  b)malaltia de fluixos.
  c) aixó son coses d’ara, abans no existia.
  Aquesta malaltia l’he vista en el temps en que em vaig dedicar als temes de salut laboral, i era horrorós. Recordo el cas d’una treballadora de la neteja, que fins i tot, les seves companyes l’acusaven de voler “escaqueijar-se”, en fi…
  Cal presionar pel que es demana en els plecs de signatures, la salut no es negocia.

   
 2. David Montilla

  14 Juny 2007 at 21:12

  Hi ha cap manera de col·laborar via net? teniu cap campanya engegada a internet per tal de donar-li difussió? O simplement, on puc adreçar-me per tal de signar? Endavant amb l’iniciativa, conec algun cas de fibromialgia.

   
 3. Sandro

  15 Juny 2007 at 9:54

  Moltes felicitats Àngels. Primer per l’èxit concret pel que fa a la ILP. I segon, per seguir demostrant que no només és compatible, sinó necessari, estar al govern i mobilitzar la societat civil en funció de propostes concretes.

   
 4. Ismael

  17 Juny 2007 at 23:43

  Enhorabona, Àngels. Un gran exemple de servei útil per a la societat civil (això que tan es demana darrerament!).
  Com en David, m’agradaria tenir més informació, sobretot si és possible col·laborar via web. Jo també en conec de casos i, lamentablement, un de molt directe que pateix les conseqüències de la fibromialgia i els afegits per la(des)atenció sanitària i, concretament, el mal tracte -inhumà- del Centre de Reconeixements i Avaluacions Mèdics (CRAM).
  Endavant amb la resta d’entregues.

   

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
A %d bloguers els agrada això: