RSS

Més de 135.000 signatures!

09 jul.

Més de 135.000 persones han donat suport amb la seva signatura a la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per a l’atenció de la Fibromiàlgia (FM) i la Síndrome de Fatiga Crònica (SFC).Aquest matí, s’ha fet una segona entrega de signatures, a fi de validar-les, a l’Institut d’Estadística de Catalunya (IDESCAT). idescat-090707.jpgPer bé que encara no s’ha esgotat el temps de recollida legalment establert, les signatures recollides gairebé tripliquen el nombre exigit per presentar qualsevol ILP davant el Parlament de Catalunya. A més, s’ha rebut el recolzament d’institucions i el de més d’un centenar d ’entitats de la societat civil d’àmbits molt diversos i l’explícit suport del món científic internacional que treballa en la investigació i el tractament d’aquestes malalties. A Catalunya s’hi han sumat persones reconegudes per la seva tasca, la seva vida o per les seves aportacions culturals i artístiques. Entre elles: Joan Manuel Serrat, Neus Català, Lluís Llach, Rosa Regàs, Marina Rossell, Fabian Estapé, Anna Balletbò, Carme Sansa, Pep Sala, Núria Feliu, Vicky Peña, Rosa Bofill, Nuria Amat, Oriol Bohigas, Laia Marull, Alfonso de Vilallonga, Félix de Azúa, Ana María Moix, Sílvia Coppulo, Joan Soler Amigó i Xevi Camps.

El fet que tanta gent d’arreu de Catalunya s’hagi compromès a recolzar aquesta iniciativa legislativa popular en tan poc temps, és una mostra més de la mancança existent en l’atenció a les persones afectades.

11_au_ilp_fibromialgia_04_mitja.jpg
Més de 135.000 dones i homes creuen en la justícia del que es demana i desitgen que el Parlament –mitjançant l’aprovació d’aquesta ILP— faci possible que aquestes dues malalties es puguin tractar amb rigor i qualitat dins el sistema públic de salut, tal com varen expressar en el seu moment al President del Parlament. Recordem que l’objectiu de la iniciativa és que les persones malaltes puguin disposar d’unitats hospitalàries multidisciplinàries i de personal mèdic especialitzat arreu de Catalunya, que les llistes d’espera es redueixin a un màxim de 90 dies, que els metges i metgesses rebin la formació necessària en relació a la FM i a la SFC, i que la societat en general estigui correctament informada sobre aquestes greus malalties.

La comissió promotora expressa el seu agraïment per tota la solidaritat, recolzament i afecte rebuts, com també per l’acollida i la col·laboració de bona part dels mitjans de comunicació, i es compromet a seguir informant del posterior desenvolupament de la ILP.

Barcelona, a 9 de juliol de 2007

Web de la ILP:  http://www.ilp-fm-sfc.info  (Llistat d’adhesions: anar a “Suport”)

E-mail:  premsa@ilp-fm-sfc.info  /  informacio@ilp-fm-sfc.info

 Tel.: 639.007.013 / 636.386.341

Video sobre les malalties i la ILP:  http://www.youtube.com/watch?v=ffgx9S40Lg

 

Etiquetes: , ,

10 responses to “Més de 135.000 signatures!

 1. Antoni Barbarà

  10 Juliol 2007 at 11:42

  Senzillament impactant el treball que veniu desenvolupant. Malgrat totes les serioses limitacions que suposen aquestes malalties, heu demostrat que la fe i la mobilització per les causes justes mouen montanyes… Ara li toca a la societat- govern, d’escoltar !
  Mercès pel vostre esforç que a tots i a totes ens millora, ja mateix, la salut.

   
 2. Joan R. Lladós

  13 Juliol 2007 at 12:46

  Crec que el tema de la fibromialgia s’està inflant excessivament. Ja sé que no és políticament correcte, però molts especialistes neguen en públic allò que afirmen en privat.

   
 3. Sergi Estanyol

  13 Juliol 2007 at 17:20

  Doncs és una pena, benvolgut Joan, que algú pensi que hi pot haver “excés” en tractar d’alleujar el patiment humà; que d’això va, senzillament, tanta “inflamenta”. I pel que fa a aquests suposats especialistes -i parlo només d’aquests-, no em queda gens clar que és el que, segons tu, afirmen o neguen en públic i en privat. En qualsevol cas, mentre facin bé la seva feina i tractin a altri com els agradaria que, en la mateixa situació, se’ls tractés a ells, que diguin en privat tot allò que els vingui de gust, i que es retratin tan com vulguin. 135.000 signatures de suport ciutadà no són una “inflamenta excessiva”. Són, només, el reflex d’una necessitat urgent.

   
 4. Toni Tuà

  20 Juliol 2007 at 10:23

  Felicito a la gent que es capaç de tirar endevant una “moguda” d’aquestes característiques, mes n’haurien de fer-sen, la participació política i ciutadana no ha de cenyir-se al vot cada quant toqui. La meva opinió es que la ILP com a tal no serà revalidada al Parlament, entre altres coses perque planteja un model d’atenció diferent a l’establert per al conjunt de totes les demés malalties, pro serà un potent instrument de concienciació i pressió, que caldrà saber aprofitar per aconseguir l’atenció que es mereixen aquestes patologies per part de l’administració, mitjançant l’aportació dels recursos assistencials i de investigació necessaris, el que es te d’aconseguir amb el recolçament de quantes mes persones i organitzacions possibles, cada un al seu nivell d’influència i representació.

   
 5. J.I. Pellegero

  20 Juliol 2007 at 23:03

  Benvolgut company,
  Si aquesta ILP com a tal no és revalidada al Parlament, serà perquè gent “d’esquerres” com tu hi votaran en contra, menyspreant l’esforç per a canviar les coses de les persones que l’han impulsat i en contra de la voluntat de més de 140.000 persones que reclamen que aquests malalts siguin atesos mèdica i socialment amb dignitat. No es demana un model d’atenció diferent a l’establert per a la resta de malalties. Ans al contrari, es demana tenir accés a metges especialistes com hi té accés tot altre malalt que de cop veu com la seva vida s’ensorra estrepitosament i amb prou feines és capaç de valdre’s per les coses més bàsiques de la vida quotidiana. I encara et diré més, també és demanen aquestes unitats d’expertesa per a protegir aquets malats dels sapastres que encara hi ha, que creuen que aquestes malalties son del àmbit de salut mental, i segueixen entossudits a intoxicar els pacients a cop d’antidepressius, hipnòtics i demés arsenal psiquiàtric, tot i que veuen que així no aconsegueixen cap millora pel malalt.
  Per humanitat i per dignitat, tots els que ens movem en l’àmbit de la salut, hauríem de recolzar amb veu alta, aquesta ILP.
  J.I. Pellegero

   
 6. Antoni Barbarà

  21 Juliol 2007 at 10:29

  Nomès tinc una seriosa dubta: el que diu el Sr. Tuà, és una opinio personal o parla en nom de CC.OO. ? I encara, de totes les CC.OO. ?
  Lamento la suficiència i prepotència del seu comentari que demostra que no sap de que parla o que li han explicat malament. Un teòric professional com ell hauria de ser “teoricament” més curòs i sobretot més rigorós, si més no en públic. Aquestes “sentències” poden ajudar a explicar com va la Federació de Sanitat del Sindicat majoritari ( i malgrat tot el meu de sempre!).
  En tot cas, pitxor per ell perquè li tocarà rectificar i “donde dije digo…”
  la qual cosa pot resultar molt dolorosa per a certes vanitats personals.
  Les raons de la ILP són certes i contundents i només poden acabar imposant-se a protagonismes, malentesos, i a interessos econòmics, corporatius i pseudopolítics !. Al temps, S. Tuà ! I endavant Àngels i amics i amigues ILPeros !
  Toni Barbarà

   
 7. jordi ribo i flos

  23 Juliol 2007 at 10:59

  Es una exigència a crits que aquesta ILP s’aprovi, cal que s’aprovi, volem que s’aprovi i tots i totes ho hem de fer possible!!!!
  No entenc les raons que dona el company Tua per arribar a aquesta conclusió, per tant endavant.

   
 8. Clara Valverde

  23 Juliol 2007 at 20:19

  El Señor Tua debería informarse antes de escribir. Como persona responsable sobre el tema de salud para CCOO muestra una gran irresponsabilidad al no estar informado de cuestiones tan básicas del sistema sanitario catalán como el que existen Unidades Hospitalarias Especializadas para muchas enfermedades (esclerosis múltiple, VIH, etc). Para el SFC y la FM, los estudios internacionales (7 principales) muestran que tales unidades son el sitio adecuado para diagnosticar y tratar estas enfermedades y no en Atención Primaria como sugiera la Consellera GEli.
  Sólo queremos lo que ya tienen otros enfermos en Catalunya.
  Sr Tua, le envio un enlace a las citas bibliográficas del punto de la ILP en la que se habla de las UHE. Sobre todo la del Dr. Leonard Jason (que apoya la ILP) que es el vicepresidente de la Asociación Internacional del SFC (IACFS), es de especial interés. También es interesante en ver que en el Nou Model propuesto por la Consellera Geli, no hay evidencia científica para apoyar la idea (bastante imposible) de que el SFC y la FM, dos enfermedades complejas y especializadas, sean diagnosticadas y tratadas en Primaria.
  Si desea tener más conociemientos científicos sobre estas enfermedades, podemos reunirnos con ustedes en septiembre para explicarle los puntos principales.
  Un cordial saludo,
  Clara Valverde
  Comisió Promotora de la ILP FM-SFC
  http://www.ilp-fm-sfc.info/documents.html

   
 9. Toni Tuà

  24 Juliol 2007 at 16:18

  Quant només s’accepta un sí, el diàleg es esteril. Quant penses que en una dotzena de ratlles podràs transmetre un raonament t’equivoques, i més si certament pateixes d’ignorancia, com es el meu cas, concretament en alló referit a la tramitació parlamentària d’una ILP. D’aqui la meva convicció de que no seria revalidada “en la seva textualitat”, un cop assebentat que la seva tramitació es fa com una altra proposta de llei qualsevol estig segur que reeigirà, amb les modificacions que la discusió parlamentaria aporti. Ho he “estudiat” aquest matí, esperonat tant per la contundència dels comentaris rebuts a la meva intervenció anterior, com per l’interès d’ajudar en les vostres reivindicacions que, alguns ho saben, he mostrat des de el principi. Ho sento molt si he ferit sensibilitats, com he sentit ferida la meva. Potser de tot plegat n’aprendrem alguna cosa.

   
 10. J.I. Pellegero

  24 Juliol 2007 at 23:40

  Benvolgut company Tuà,
  Potser si que t’has pogut sentir atropellat per la contundència de les respostes que has generat. Jo no pretenia ferir sensibilitats de ningú, i si ho he fet, em disculpo. Però es que la meva sensibilitat queda colpida en el meu dia a dia. Estic absolutament fart i tip de sentir dir a tots aquells que poden ajudar a fer que les coses canviïn, que han parlat amb no sé qui, que els ha convençut de que el millor que es pot fer amb tots aquests malalts és deixar-los aparcats en CAPS, on seran visitats en 5 minuts, on no se’ls hi faran les analítiques necessàries per descartar altres patologies, i seran enviats a treballar farcits de pastilles. El diagnòstic, company, l’ha de fer un especialista, ja que només així el malalt i la seva família deixaran de cercar inútilment, el motiu d’un malestar tant profund e invalidant.
  Copmpany Tuà, no parlem de gent amb la grip. Això és molt més seriós. Aquesta malaltia fa que hi hagi un abans i un després, en la vida de qualsevol persona. I no tothom, pot entomar les limitacions que comporta.
  Aprofito per dir, que celebro que fruit del nostre diàleg, vegis amb altres ulls aquesta ILP. Desitjaría que aquesta fos la darrera vegada que un col•lectiu de malalts ha de redactar una llei, per aconseguir ser atesos amb uns mínims de lògica i humanitat. Si es una vergonya que al 2007 les apagades de llum puguin durar més de 24 hores, no ho es menys el tracte, insisteixo, mèdic i social, que reben tota aquesta gent!

   

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
A %d bloguers els agrada això: