RSS

Hambre en el mundo: ganancia de buitres

16 oct.

Sólo un 0,64% anual de los 2.5 billones de euros que los países de la Unión Europea decidieron dedicar el pasado fin de semana a salvar a los bancos puede acabar con el hambre en el mundo. Puede evitar la muerte por inanición de 25.000 seres humanos cada día, y la de un bebé cada 5 segundos.

De los 6.000 millones de dólares que solicitó la ONU para afrontar la crisis alimentaria, la comunidad internacional solamente ha entregado hasta la fecha la mitad. La diferencia que existe entre el dinero que los países ricos han invertido para paliar la crisis financiera y el que han donado para paliar el hambre en el tercer mundo da vergüenza ajena.

La propuesta que ocupa hoy los titulares de Gordon Brown y Sarkozy es la de refundar el capitalismo… Refundar el capitalismo????? Ni pensarlo: Más vale acabar con los buitres.

Para consultar una referencia crítica sobre el Consenso de Washington del que se habla en el reportaje de Telesur, pulse aquí.

 
5 comentaris

Publicat per a 16 Octubre 2008 in Economia crítica

 

5 responses to “Hambre en el mundo: ganancia de buitres

 1. Maribel Nogué i Felip

  16 Octubre 2008 at 19:17

  sempre m’interessen els teus punts de vista i comentaris assenyats i fonamentats. El d’avui és allò que diuen en castellà: lo bueno, si breve, dos veces bueno. No sé com ho podríem dir en català, però vaja: el que pensem la gent normal amb una mica de sentit comú dit magistralment en quatre frases. Gràcies per la vivesa i frescor de les teves paraules.

   
 2. Toni Barbarà

  16 Octubre 2008 at 22:46

  Ja veus Àngels, companya, que la OMS, o la FAO son institucions subversives al servei del comunisme internacional. Llegim xifres esgarrifoses de persones innocents i tractades de forma infrahumana fins a ser condemnades a morir de fam o malalties perfectament evitables o curables… i NO PASSA RES !!
  És un autèntic exercici de cinisme en aquest estat de coses el plantejar “refundar” el capitalisme. El que cal és “fundirlo”, abatre’l i començar a construir, ja mateix, un món de persones per a persones. I això se’n diu socialisme front la barbàrie !!!
  Gràcies un cop més per mostrar que els sentiments, la ràbia i l’esperança ens fan més dignes

   
 3. Alfonso

  17 Octubre 2008 at 8:48

  M’ha agradat molt la contundència del teu post…ens veiem la setmana vinent

   
 4. Juan Manuel

  17 Octubre 2008 at 17:58

  Sí, todo va de mal en peor cada vez para más gente. La crisis perjudica y perjudicará en proporción inversa a la participación en el poder económico. Es la ley del sistema, que cada vez se impone con mayor contundencia y cinismo y no hay visos de un poder alternativo capaz de evitar la atástrofe.

   
 5. Carles

  18 Octubre 2008 at 19:28

  No hi ha que ser tan pesimista, companys. La mateixa Esperança Aguirre -sens dubta sota l’influència espiritual dels eco…eco…eco i de la Botella ribera del Duero- multarà als que no li separin la brossa i facilitin el negoci als de l’empreses dels amics, ecologistes de tota la vida, que lluiten contra el cabrejament global i a favor de l’explotació sostinguda. Així, als que tenen pisos petits i no tenen lloc per calificar la merda que els envolta, els desnonarà, enderrocarà democràticament, recalificarà, farà termités de 34 pisos -com el de la Sagrera-i acabarà amb el problema de la vivenda: miracle!
  Ahir, a la festa dels 10 anys d’EUiA a Santa Coloma, vam menjar migas (molt bones, comrades!), com els diumenges de guerra, i jo reia per dins -junt amb les tripes joioses- imaginant al Barroso i al Bush-Sarkozy, molt seriosos, recomanant les farinetes per tot-hom una temporadeta, i recapitalitzant els bancs a costa de vendra bules i exempcions, com als bons temps de la monarquia dels avis d’aquest.
  Ah! I la Mercedes de la Merced és socialdemòcrata de tota la vida, tambè. I en Romeva ha fet un gir nacionalista: ara balla la sardana mirant cap a fora!

   

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: