RSS

Per l’Eliminació de la Violència de Gènere

23 nov.


El 25 de novembre se celebra el Dia Internacional per l’Eliminació de les Violències contra les Dones

La violència contra les dones és la violació dels drets humans més freqüent, secreta i camuflada. A Catalunya en aquest any han mort assassinades onze dones a mans de les seves parelles o ex-parelles i al conjunt de l’estat 79. Segons el Consell d’Europa, entre el 20% i el 50% de les dones a Europa són víctimes de la violència a mans de la seva parella, sense que hi hagi cap tipus de diferència de categoria social o de grup d’edat. Amnistia Internacional assenyala que al món, una de cada tres dones pateix abusos al llarg de la seva vida i que el 70% de les dones assassinades ho són a mans de les seves parelles o ex parelles. La violència es dóna en temps de guerra, però també en temps de pau. Té moltes formes: física, psicològica, sexual, laboral, econòmica.

Aquest any, 60è aniversari de la Fundació de l’OTAN, recordem que les solucions bèl.liques als conflictes castiguen especialment les dones. Esquerra Unida i Alternativa tenim el compromís d’ avançar cap un nou model de relacions internacionals. Volem que els recursos econòmics dels països es destinin a millorar la qualitat de vida de la població i específicament de les dones que són les que pateixen la violència estructural de manca de serveis públics. Aquest any disposem d’una eina que ens pot ser útil: La Llei pels drets de les dones per l’eradicació de la violència masclista que va ser aprovada pel Parlament de Catalunya el 24 d’abril del 2008.

Esquerra Unida i Alternativa està al costat de les associacions de dones per exigir que les mesures que preveu la Llei en tots els àmbits : de prevenció, detecció, atenció, assistència, recuperació i reparació es facin efectives.

– Volem que es destinin els recursos necessaris per a l’aplicació d’aquesta llei.
– Creiem que les lleis són una eina necessària, però per eradicar la violència masclista és imprescindible que tota la ciutadania mostri el seu rebuig als maltractaments.
– Cridem a totes les persones, homes i dones, i entitats a mostrar públicament el seu rebuig davant de qualsevol tipus d’agressió a cap dona.
– Volem aportar el nostre treball perquè la violència contra les dones, que és l’expressió més virulenta del patriarcat, pugui eradicar-se de manera definitiva a Catalunya i a la resta del món.
– Ens posicionem a favor i solidaritzem amb les dones que han patit qualsevol mena d’agressió a Catalunya i a la resta del món.
– Recolzem el treball que estan desenvolupant les entitats i associacions.

EUiA articiparà en la manifestació- concentració del dia 25 i us convidem a acompanya-nos.

 
3 comentaris

Publicat per a 23 Novembre 2008 in Gènere

 

Etiquetes: , ,

3 responses to “Per l’Eliminació de la Violència de Gènere

 1. LIBERTAD

  24 Novembre 2008 at 0:45

  Estas son las cosas que de verdad sabemos hacer la gente de IU, pelear por las causas justas, pelear contra las barbaridades que nos ocurren todos los días.
  Ángels me encanta que dejemos de escribir sobre las torpezas que cometemos en IU y que escribamos sobre las miles de propuestas que tenemos para los ciudadanos/as.
  Un besazo

   
 2. andrea lopez

  25 Novembre 2008 at 11:34

  Àngels felicitats pel teu bolc.
  Et una dona amb increible , sempre estas al costat de qualsevol lluita.

   
 3. jordi ribo flos

  25 Novembre 2008 at 13:30

  Al carrer, si, si, al carrer d’una puta vegada!!!

   

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: