RSS

Àlvar Badia: In memoriam

05 gen.

alvar.jpgExtret de les paraules de Sandro Maccarrone, director de l’Avant, en el seu Bloc històric, en memòria del company Àlvar Badia:

 “Mentre les tropes israelianes iniciaven la invasió terrestre a la franja Gaza, ens deixava el company i camarada, Àlvar Badia (…) No sóc ni molt menys dels que millor el coneixia. Els seus companys del moviment de solidaritat amb Cuba o de l’assemblea de l’Eixample d’EUiA, segur que sabrien transmetre molt millor com era l’Àlvar militant i també l’Àlvar company i amic.

(…) L’Àlvar era d’aquella gent del Partit, que quan els de la meva quinta estàvem a la Joventut, ens cuidava molt. Acostumava a venir als nostres actes i a les Festes Revolució i de tant en tant el veies entrar al nostre local i fer una aportació econòmica, sempre de forma discreta. El record que en tinc a un nivell més personal, és el d’una persona afectuosa i atenta, serena, que mai no aixecava la veu per defensar els seus arguments. En canvi, sabia fer ús de la ironia, amb un gran sentit de l’humor.

Un cop a l’Avant, també he seguit comptant amb el seu suport tranquil. Sempre ha vingut a les activitats que hem organitzat. Recordo que ens va proposar, al Consell de Redacció, encarregar-se de distribuir a les bústies dels edificis del seu barri, els exemplars de l’Avant que quedessin com a excedent. Aquest fet senzill, crec que caracteritza un altre aspecte a destacar de l’Àlvar: era un Militant de Base, així amb majúscules. Era membre del Comitè Central del PCC, és a dir, membre de la seva direcció. Però tenia un contacte directe amb l’aplicació concreta i quotidiana del projecte del Partit. Per a ell, el “moviment de solidaritat” o “el moviment socio-polític” no eren només apartats abstractes d’un document polític, sinó que eren persones, organitzacions més grans o més petites, contrast d’opinions amb la gent del voltant… Sí, segurament, era dels “imprescindibles”.

Ara fa uns dies, una aturada cardíaca el va sorprendre mentre estava presentant un Cafè dels Divendres a la Fundació Pere Ardiaca. Malauradament, no se n’ha sortit. Sense que pugui servir de consol, com a mínim podem alegrar-nos que precisament en aquests dies, el seu estimat poble cubà hagi pogut celebrar el cinquantè aniversari de la revolució.

És amb aquest record i amb molta pena per la teva pèrdua, que et diem: salut camarada!”

En record també de l’Àlvar podeu llegir el company Lluis Monerris i el company Gerard Baró i a la companya Carmina Olivé.

 
4 comentaris

Publicat per a 5 gener 2009 in Persones a recordar

 

Etiquetes: , , , ,

4 responses to “Àlvar Badia: In memoriam

 1. iñaki

  5 gener 2009 at 13:43

  El vaig conèixer a un acte que vam organitzar en favor de l’escola pública a Vic. Un militant exemplar, va venir ja que el convidat que havia a fer la xerrada no tenia cotxe i ell va fer de xofer.
  L’última vegada que vam parlar va ser durant la 5a Assemblea. Realment, m’ha entristit molt la notícia de la seva mort. No és una frase feta: una gran pèrdua.

   
 2. Lluís Monerris

  5 gener 2009 at 13:57

  El millor homenatge que li podem oferir és el del treball constant i rigorós. Tampoc és una frase feta, tant sols és seguir el seu exemple. No se’ns poden caure els anells, ja que nosaltres no en duem.
  Gràcies Àngels.

   
 3. PERE FERNÀNDEZ

  5 gener 2009 at 16:27

  Àngels,
  entre les qualitats d’Àlvar, em destaco una que tu valores especialment: essent un camarada d’ample formació, trencava, amb l’exercici qüotidià, la dualitat treball (polític) manual treball (polític) intel·lectual.
  He anat afegint, al pereblog, els texts d’en Sandro, Gerard i Lluís.
  Una abraçada,
  Pere.

   

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
A %d bloguers els agrada això: