RSS

Prou complicitat amb la massacre del poble palestí!

07 gen.

manifestacio-gaza.jpg

Les associacions de suport a Palestina i la Plataforma Aturem la Guerra estan difonent un manifest en el que es demana el boicot a l’estat d’Israel tant de les organitzacions de la societat civil catalana com, molt especialment, dels governs de l’Estat Espanyol i de la Generalitat. Per aquest motiu demanen a les organitzacions socials, culturals i polítques i a la comunitat investigadora, acadèmica i universitària el seu recolzament al següent manifest:

PROU COMPLICITAT AMB LA MASSACRE DEL POBLE PALESTÍ

L’exèrcit d’ocupació israelià està cometent una nova massacre a Gaza. De moment, el resultat d’aquest nou acte de barbàrie ha causat centenars de morts i ferits, incloent-hi un nombre indeterminat d’escolars que, en el moment del primer atac militar israelià, eren conduïts cap a casa des de l’escola. Aquest últim bany de sang de civils palestins, tot i ser el més despietat, no és el primer, ni suposa un canvi de lògica en l’estratègia d’apartheid i colonització israeliana. És més, ve a culminar el llarg setge israelià a Gaza, que de moment,per una part, ha merescut diversos pronunciaments no vinculants per part de diversos organismes internacionals i, per altra part, s’ha de destacar que les decisions que sí són vinculants han estat sistemàticament ignorades per els diversos governs israelians. Fa mesos que el poble palestí de Gaza viu una situació completament insostenible, atrapat dins d’un veritable camp de concentració, privat de recursos, de queviures elementals, de cap possibilitat de desplaçar-se, encerclat per l’exèrcit israelià i amb les fronteres d’Egipte tancades.

Davant d’aquesta situació, no podem quedar-nos de braços plegats. La nostra inacció alimenta la complicitat dels governs de la Unió Europea. En lloc de pressionar el govern d’Israel per les greus i sistemàtiques violacions de drets humans, crims de guerra i incompliment sistemàtic del dret internacional, el passat 9 de desembre els governs europeus van decidir enfortir les relacions comercials de la Unió Europea amb l’Estat d’Israel, sense condicionar aquest acord a la presa de mesures cap a una pau justa a la regió, que respecti els valors propis de la democràcia i dels drets humans. El govern d’Israel, encoratjat també per la manca de crítica nord-americana, ha entès el missatge d’aprovació i actua en conseqüència. Fins i tot a casa nostra, els departaments de Vicepresidència i d’Innovació, Universitats i Empresa, han posat el seu gra de sorra aquestes darreres setmanes protagonitzant visites a Israel amb l’objectiu “d’impulsar les relacions econòmiques amb Israel”, obviant així els reiterats informes de l’ONU que equiparen el règim d’ocupació israelià amb l’apartheid sud-africà, i que reclamen a la comunitat internacional incrementar la pressió política i econòmica vers l’Estat d’Israel.

Les organitzacions sotasignades ens neguem a l’exercici deshonest i immoral d’equiparar les parts en conflicte. La desproporció de víctimes és aclaparadora -de centenars a una, en aquest cas-. Ens neguem a ser còmplices de la massacre contra el poble palestí. És per això que fem una crida als nostres governants i a tota la societat civil perquè facin seu el compromís amb la cultura de la pau, expressat de manera àmplia i reiterada per la ciutadania del poble de Catalunya. En el moment present, aquest compromís passa per la ruptura immediata de tots els acords de cooperació i associació comercial amb l’Estat d’Israel, en tots els nivells -europeu, espanyol i català, i per això reclamem:

– Que el govern de l’Estat Espanyol aturi el comerç d’armes amb l’Estat d’Israel

– Que la ciutadania de Catalunya deixi de comprar productes israelians

– Que el govern de la Generalitat suspengui els acords comercials amb Israel que el departament de Vicepresidència i el d’Innovació, Universitats i Empresa estan promovent.

Primers signataris: Comunitat Palestina de Catalunya, Plataforma Aturem la Guerra, NOVA , Institut de Drets Humans de Catalunya, ACSUR – Las Segovias, Servei Civil Internacional, CIEMEN, Associació Catalana per la Pau, Sodepau, Xarxa d’Enllaç amb Palestina, Alternativa de Catalunya, ONG Compromesos amb el Món, Fundacio Pere Ardiaca, Grup Blanquerna, Joves d’Esquerra Nacionalista, Partit Socialista de Mallorca-Entesa, Nacionalista, Ateneu Independentista Barraqueta, Comité Suport al Moviment Sem Terra Brasil (MST– Barcelona)

Et preguen que signis el manifest i que en facis difusió entre els membres de la comunitat i investigadora.

La recollida de signatures es fa enviant un e-mail a la següent adreça: manifest@palestina.cat. La persona signant ha d’indicar: NOM i COGNOMS, DNI, Associació/Organització; posició i universitat i departament o centre al que pertany.

Més informació a palestina.cat MANIFESTACIÓ: BARCELONA: dissabte 10 de gener, 17h,Pl. Universitat.

 
2 comentaris

Publicat per a 7 gener 2009 in Pau

 

2 responses to “Prou complicitat amb la massacre del poble palestí!

 1. JOSEP RAMON

  7 gener 2009 at 22:46

  Sembla que els manqui memòria històrica als israelians.
  El que Hitler els va fer amb ells, ara ells fan el mateix amb el poble Palestí.
  Volen una neteja étnica i no saben ben
  bé con fer-ho.

   
 2. Carles

  8 gener 2009 at 10:55

  Tinc entès que els primers numeros del codi de barres dels productes israelians és el 729. De totes maneres, comprar marques americanes és el mateix que comprar-les dels seus protegits i financiar l’assesinat impune d’un poble ocupat i indefens. El que sobta i resulta incomprensible és la col.laboració d’un govern que és diu d’esquerres, especialment d’en Carod, i les subvencions a institucions sionistes catalanes mentre se li resten a la “memòria històrica”.

   

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
A %d bloguers els agrada això: