RSS

DEMPEUS: un éxit de participació!

20 febr.

public_dempeus.jpgAMIGUES I AMICS:

La més cordial, tendre i afectuosa de les benvingudes. Sempre es bo que es trobin persones amigues per celebrar naixements, descobertes, inauguracions, xarxes que es connecten: això és el que avui ens ha fet venir a l’Ateneu Barcelonès, agraint la seva acollida:
Travessem moments importants pel futur de la sanitat i la salut a Catalunya i des de DEMPEUS considerem un deure de ciutadania garantir el dret a la protecció de la salut sense discriminacions……. Quan un model econòmic guiat pel màxim guany dels propietaris, un model privatitzador que fa sang de les persones més febles, ha fracassat i la crisi que genera la paguen, com sempre les persones més dèbils i els serveis públics d’ensenyament i salut augmentant les diferències econòmiques i socials amb un indubtable biaix de gènere.. Quan tot i així van sortint veus aquí i allí , des de l’Administració i empreses privades (la darrera, del “cobrador de peatges” Salvador Alemany) reclamant “copagaments”, pòlisses, taxes… algú (i millor que algú: moltes, moltes persones) s’han de posar DEMPEUS i dir que ja n’hi ha prou.
Això és el que hem vingut a fer aquí: a dir que des de DEMPEUS considerem la salut una manera de viure personal i col•lectiva autònoma, plena, solidaria i harmònica amb la societat i l’entorn… I un dret de ciutadania… I que la salut és també participació… i és sempre pública… Per això ens trobem avui aquí els amics i les amigues que han pogut venir amb d’altres que són absents però que ens demanen fem constar que ens acompanyen i ens donen suport.
Començant pels amics que no han pogut ser-hi: Fabian Estapé que des de León dona suport a DEMPEUS i a la lluita contra la privatització de l’aigua d’aquella ciutat, Pilar Bardem, la magnífica actriu i Lourdes Beneria, economista, feminista, catedràtica de Cornell, el filòsof Josep M. Terricabras, la sociòloga Anna Alabart, el professor de ciències polítiques Miquel Caminal, la psicòloga Montserrat Moreno, i l’actor Lluis Marco (que és també el metge més cèlebre de la televisió, el d’Hospital Central), i el President de la Comissió de Sanitat del Parlament Espanyol, Gaspar Llamazares, que no ha pogut, en el darrer moment, estar amb nosaltres…i des de distàncies virtuals el periodista i escriptor Miguel Jara, amb el seu valent bloc AMOR-HUMOR-ACCION, Fernando Comas, de Pharmacoserias, i l’estimada Eva, malalta de SQM, SFC i FM, des del seu bloc NO FUN. Es confortable sentir el seu suport quan sabem que la lluita que tenim per endavant, i que és digna i justa, no serà fàcil….
Sobre les persones presents: l’agraïment més sincer és per a totes… No sols perquè la sala està plena de gom a gom, sinó per la vostra qualitat de societat civil organitzada per la igualtat des del feminisme, la classe, la defensa de la salut o de lo públic…. Impossible mencionar-vos a tots i a totes… Voldria assenyalar la presència de companys i companyes de la CONFAV, del món sindical i municipal, d’alts càrrecs dels departaments de Relacions Institucionals i Participació i de Presidència, i de companys diputats d’ERC i d’ICV-EUiA i del senador Nuet. Moltes gràcies també a vosaltres!
Avui hem vingut a parlar de salut i de democràcia sense anècdotes, en profunditat. Hem vingut a superar la divisió radical que es vol crear entre salut, economia i política, i anar poc a poc aconseguint que entre tots i totes quedi ben clar que una societat que no tracta bé a les seves persones malaltes, que els hi escatima medicaments, retalla investigació, privativa serveis, tampoc tracta bé, també escatima i també retalla i privatitza la democràcia…
I dit això, s’obre la sessió….

Més informació al bloc de DEMPEUS

al bloc de la Carmina Congresenfermeria
i al de José Luis de la Torre Lorente.

 
5 comentaris

Publicat per a 20 febrer 2009 in Salut, Serveis Públics

 

Etiquetes: ,

5 responses to “DEMPEUS: un éxit de participació!

 1. Lóis Uxío Taboada Arribe

  20 febrer 2009 at 17:55

  Muchas felicidades por el éxito de convocatoria.
  Yo no tenía ninguna duda de ello.
  He difundido la existencia de DEMPEUS y te aseguro que está siendo seguido por muchos amigos.
  Saúdos cordiáis e fraternal aperta.

   
 2. iñaki

  20 febrer 2009 at 18:20

  Enhorabona, Àngels!
  Em va saber realment greu no poder assistir, però veig que tot i alguna absència obligada, l’èxit de convocatòria va ser brutal.
  Endavant i sort!

   
 3. Eva

  21 febrer 2009 at 17:48

  Moltes felicitats per l’èxit Àngels i moltes gràcies per mencionar el meu suport des del meu bloc. Llàstima que aquestes malalties no em permetin sortir de casa, més quan l’acte era a la meva pròpia ciutat.
  Us desitjo molt d’èxit amb el manifest i des de NO FUN, on ja us vaig dedicar una entrada per ajudar a recollir signatures, compteu amb tot el meu suport.
  Una abraçada

   
 4. rafa hortaleza

  22 febrer 2009 at 9:05

  Enhorabuena Angels por el excelente trabajo que estáis haciendo. Un saludo.
  (¿Dempeus se traduce De pie?)

   
 5. àngels

  22 febrer 2009 at 9:58

  Gracias, Lóis, Iñaki, Eva, Rafa!… Lóis, tenemos que establecer contacto más personal! Iñaki i Eva… sou de la casa… Rafa, puedes traducirlo por “De pie” o “En Pie”… Un abrazo!

   

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: