RSS

TV3 fa figa…!

12 maig

Del bloc de Dempeus:

Entorn al dia mundial de la Fibromiàlgia i la Síndrome de Fatiga Crònica.

Angels Martínez a Matins 12 maig 2009Ahir anunciavem en aquest bloc que hi hauria una taula rodona sobre aquests malalties al programa els Matins de TV3.

El programa ens ha decebut profundament per l’escasa dedicació de temps que li han dedicat a aquest tema: en els deu minuts finals del programa ho han liquidat a “corre cuita”.

No així les intervencions de l’Àngels Martínez Castells de la comisió promotora de la ILP que va donar lloc a la Resolució 203/VIII i del Jordi Calm president de l’Associació de Familiars d’afectats de FM i SFC. Hi estaven també convidades Teresa Rojas, de l’ACAF Terrassa, afectada de fibromiàlgia, i  Emilia Altarriba, presidenta de la federació de FF.  Podeu veure i escoltar les seves intervencions aquí o clicant sobre la foto.

El Dr. Carbonell , cap del servei de Reumatologia de l’Hospital del Mar, ha comentat que s’estan creant 16 unitats especialitzades en aquestes malalties … i que s’ha de tenir paciència que mica en mica tot arribarà. Però el temps de compliment de la Resolució s’acaba, i en Jordi Calm ha expressat el seu escepticisme pel contrast que hi ha entre la informació donada per la Conselleria i la recollida personalment, amb la companya Lídia Monterde, pels hospitals de Catalunya.

Avui ha aparegut la seguent notìcia la l’ADN, que recollim amb totes les reserves:

Catalunya tindrà al juny 16 unitats de fibromiàlgia i fatiga crònica.

Però també la premsa comenta la desaparició de la unitat especialitzada en SFC del Clínic, de la que avui es fa resò Europa Press, i que és la pitjor notícia que podíem tenir en el Dia Internacional de la Fibromiàlgia i la Síndrome de la Fatiga Crònica.

 

5 responses to “TV3 fa figa…!

 1. JOSEP MARIA

  12 Mai 2009 at 20:46

  TV3 no ha estat correcte dedicant els últims 10 minuts de programa per parlar a corre cuita de la Fibromiàlgia i el Síndrome de Fatiga Crònica. Però per sort, Àngels, has estat molt bé i has exposat tots els punts amb molta seguretat i contundencia. El metge que ha parlat no m’ha agradat que parles de tortura per explicar l’origen de la malaltia. Si aquest home és un del caps d’unitat, ho sento per els seus pacients!

   
 2. Marta

  12 Mai 2009 at 20:51

  A mi em va atendre un dia aquest metge a la seva consulta de la privada i vaig sortir plorant. Em va dir que no tenia ni FM ni SFC, i que anés a un Psiquiatre. Tinc diagnostic de FAtiga Cronica grau III/IV d’una altre unitat des de fa més de deu anys, i em visiten cada any.

   
 3. Mercè

  12 Mai 2009 at 20:54

  Tortura la que ens fan patir a nosaltres, que sens subte, empitjora la nostra salut.
  Aquest doctor semblava emprenyat, molest.
  No m´agradaria tractar-me amb ell.
  Esperem que la creació de les 13 unitats sigui veritat, que de la nit al dia haguin estat capaços de crear tants professionals i comencem a demanar hora.

   
 4. Toni Barbarà

  12 Mai 2009 at 23:47

  Una mica de ràbia, un quelcom més de revolta i molt més d’indignació. No es pot “passar” pel damunt d’un tema com aquest tal i com ho han fet el/la convidat/da pro- Departament i CatSalut , a base de banalitzar, relativitzar, planyer, compadir, autojustificar-se, i no dir la veritat (eufemisme…), tota la veritat. No és de rebut escoltar d’un professional especialista en el tema parlar com ha dit (sic) “tots aquests malalts són IDÈNTICS”…??!! Idèntiques dues persones ?? Suposo que es tracta d’un lapsus d’expressió, doncs n’ha tingut d’altres, però per si de cas aclarir que poden haver patologies definides, estudiades, protocolitzades, fins i tot amb característiques molt tancades, però no hi han dos/dues malalts/es idèntiques… como no sigui igualment maltractats (torturats ?) per una concepció caduca que encar debat si és “orgànic- cert” o “psíquic-mentida” i que ni tan sols incorpora la dimensió social… Quina trepa !! Mercès Àngels per la teva solidesa exemplar, i també al Jordi Calm (no s’en surten de fer-li perdre la Calm/a) i la malalta Teresa de Terrassa. Molt malament la Lidia que és del meu poble… i cada dia és més fidel reproductora i gestionadora politicament correcte del que calgui com el seu mestre Cuní. Seguim i: Salut i Dempeus !! Toni Barbarà

   
 5. Eva

  13 Mai 2009 at 11:01

  Vergonyós el programa! L’any passat quan el meu marit va anar a denunciar el meu cas com a malalta de Sensibilitat Química Múltiple junt amb el Dr. Nogué de l’Hospital Clínic de Barcelona va passar tres quarts del mateix, van perdre el temps en reportatges sobre tonteries i a ells els van anar retallant temps i al final quasi no van poder dir res. De totes maneres el presentador es va comportar, no com la Lídia que ha fet un paper galdós i a més ha hagut de deixar anar, sense que tingués cap relació amb el que s’estava parlant, que primer caldria saber si la fibromiàlgia és d’origen físic o psicològic… sóc malpensada o potser algú li ha fet dir?
  Del metge més val ni parlar-ne, perquè no sabia ni què dir per defensar la seva posició i fer creure que estaven complint, que jo només m’he quedat amb que han obert “la seva” unitat i una a Lleida… en fi, si amb això es pensen que ja callarem ho tenen clar.
  Felicitats a l’Àngels i al Jordi per les seves exposicions, que encara que han sigut breus, perquè no els han donat quasi temps, han estat molt clares i contundents.

   

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: