RSS

Falsa informació a El Pais: pobres milionaris!

24 juny

Pot llegir-se a ElPais.com que segons un informe de Merrill Lynch i Capgemini amb la crisi hi ha 1 milió i mig de persones a tot el món que han deixat de ser milionaris!.

tiogilito.jpg

La primera qüestió que el periodista s’hauria de preguntar és: eren realment milionàries aquestes persones? Què els podia fer suposar que unes accions que anaven pujant de forma nominal a la Borsa especulativa i que formaven part del que es coneix com “CAPITAL FICTICI” representaven de veritat riquesa tangible? De fet, com ja s’ha vist, ho eren tant de reals els seus guanys com els que s’aconsegueixen amb el jóc del monopoly. I de fet, ells (els especuladors) eren els que menys es podien creure que la bombolla de la Borsa podia significar un valor real. Jugaven, i han perdut. Però el trist no és el que ha succeït amb les seves “carteres de valors” (que malgrat pujava el preu de les seves accions, de valor en tenien ben poc) sinó que aquest jóc financer de borratxera desregulada posava en perill, com s’ha demostrat, l’estabilitat de l’economia productiva. Els pobres milionaris –que potser no ho varen ésser mai més enllà de la ficció borsística– no han de fer cap pena.

Però El Pais no ho explica així. Al contrari, ens diu que la crisi no sols s’acarnissa “amb els pobres i les seves condicions laborals”… sinó que molts rics “han perdut el seu status de milionaris”! Sembla que El Pais no entén que no és ben bé el mateix sentir-se abandonat pel desodorant o per “l’statuts de milionari” que el fet real de que més 4 milions de persones a Espanya hagin perdut el seu status de treballadors amb un contracte –ni que fos temporal– de treball.

Segons Merrill Lynch i Capgemini ara sols queden al món 8,6 milions de super rics, com 5 anys enrera. Els multimilionaris són com el linx en extinció: sols queden 78.000 persones al món que encara tenen més de 30 milions d’euros. (Un de cada quatre “socis” d’aquest club n’ha sortit durant el 2008.) I pel que fa a Espanya, on a principis del 2008 es podien trobar 161.000 milionaris, sols en quedaven a finals d’any 127.000 (o sigui, que més de 30.000 han perdut la seva suposada cartera milionària a la ruleta de la Borsa.) Potser per aquest motiu, per a alleugerir la seva tristesa, el PSOE va decidir –com a mesura terapèutica, com a Prozac fiscal — eliminar l’Impost sobre el Patrimoni.

 

Etiquetes: , , , , , ,

One response to “Falsa informació a El Pais: pobres milionaris!

  1. rafa hortaleza

    24 Juny 2009 at 23:37

    El País cada día es más vomitivo. Pero en cualquier caso es esclarecedor: publica para su público. El problema es que muchos no se dan cuenta.
    – ya sabes que ando leyendo para lo mejor de la semana roja 😉 –

     

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: