RSS

Medicaments “genèrics”: a Espanya, pocs i amb problemes!

26 juny

L’amic Fernando Comas, des del seu bloc Pharmacoserias, porta ja tres entrades sobre el tema dels gènerics. I no és d’estranyar perquè a més de dedicar bona part del seu temps -i la seva vida– a la indústria farmacèutica, viu a Venezuela on s’està discutint aquests dies a la premsa, amb una certa vehemència, la política de patents del seu país.

De totes maneres, pel que a nosaltres correspon i ens pertoca, sobre tot quan s’està parlant de la despesa sanitària, té interès veure el següent gràfic on podem comparar el consum de medicaments genèrics (de preu molt més reduit i la mateixa qualitat que els que no ho són)  a Espanya, en relació a altres països de la Unió Europea. Les dades són significatives i demostren, una vegada més, que les amenaces de reduïr la despesa sanitària per les atencions als malalts continua sent una mala pràctica quan es deixa als laboratoris farmaceutics que aprofitin al màxim del cobrament d’unes patents cada vegada més discutibles.

genericos-eu.jpg

Doncs, bé, no pel fet de que la quota de mercat dels genèrics sigui tan petita vol dir que les empreses que es consideren titul.lars de les patents es conformin. Veieu si no, en aquest altre gràfic, com litiguen als tribunals per cada comprimit venut… en podriem dir prepotència? O és més aviat avarícia?

litigis.jpg

 
8 comentaris

Publicat per a 26 Juny 2009 in Salut

 

Etiquetes: , , , ,

8 responses to “Medicaments “genèrics”: a Espanya, pocs i amb problemes!

 1. Josep Maria Bou

  26 Juny 2009 at 16:34

  El Ministeri de Sanitat i el Departament de Salut estàn clarament en mans de les grans multinacionals farmaceutiques. Vaja, no crec que fos exigerat dir que son aquestes multinacionals les que marquen les directrius d’aquests organismes. A canvi de què?

   
 2. Basseta

  26 Juny 2009 at 17:07

  La medicina es la ciencia encargada de mantener entretenido al paciente hasta que le llega la muerte.

   
 3. Cristina

  26 Juny 2009 at 17:41

  Una de les vegades que vaig estar seriosament malalta, el metge em va receptar una marca i em va dir que no em receptava un genèric perque estava massa malament i necessitava que prengués un medicament de alta qualitat. Per coses “banals” si em recepta generics.

   
 4. Joan Ferrer

  26 Juny 2009 at 17:47

  Teòricament els genèrics porten el mateix producte, ja que es tracta d’una formula. Per tant, en principi no crec que els genèrics portin una qualitat inferior que els medicaments de marca tot i que si això és el que creuen els metges, deu ser per alguna cosa.

   
 5. Fernando Comas

  26 Juny 2009 at 22:26

  Gracias, mi vida…Es que estás tan, pero que tan, a la izquierda…que a veces “te me sales” por el corner y nos perdemos.

   
 6. àngels

  27 Juny 2009 at 7:17

  Fernando, gracias por haber permitido que en mi bloc se suscite un tema tan importante como el de los genéricos…. y sobre tu apreciación personal, me asusta un poco… Ya que si fuera cierto que me “salgo” mucho por la izquierda correría el riesgo de aparecer por el otro lado: ya sabes que, a fin de cuentas, el mundo es redondo!

   
 7. rafa hortaleza

  27 Juny 2009 at 8:27

  hay que apostar por los genéricos sin duda, gracias por este artículo

   
 8. Carles

  2 Juliol 2009 at 22:31

  No sols és l’industria farmacèutica Àngels, també i sobre tot, a l’Espanya dels txiringuitos, del gremi apoticari, que ja amb la llei d’en Lluch es va posar en contra de l’intervenció pública al seu negoci. No és el mateix emportar-se un percentatge de 30 que de 300 o de 3000. Jo vaig fer -per la revue El Farmacéutico (de Mayo-Bayer) quan era Redactor en cap- la primera enquesta a tota Espanya sobre el tema, només entre farmacèutics. La major part ni sabien qué eren els genérics, i a favor ni un 3%, tot eren dubtes i problemes. Lo més divertit és que a la mili ja fa 40 anys que es prenien de l’aspirina, mercromina i altres pòcimes. La pela mana! Salut. Carles.

   

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: