RSS

Catalunya lliure de transgènics!

30 juny

transgenicos.gif

somloquesembrem.jpgEl mes de març de l’any passat en Josep Pàmies va publicar en el seu bloc els motius pels que que calia aconseguir que Catalunya fos una terra lliure de transgènics.

Explicava els efectes perversos i el desastre ecològic d’aquestes llavors sobre espècies “que els pagesos des de sempre ens podíem autoreproduir sense cost”. Ara ja no és així, des de diversos indrets s’ha denunciat el que està succeint a l’Índia “on cada any uns 20.000 pagesos es suïciden, en comprovar desesperats l’engany de les llavors transgèniques”. S’els ha enganyat perquè renunciïn a la seva agricultura tradicional i es troben sense diners per seguir com a “clients” de Monsanto, “i sense les seves llavors autòctones d’arròs que podiem sembrar any rere any i alimentar, com a mínim, la seva família. L’instrument per suïcidar-se és un glop del pesticida, que abans no els feia falta utilitzar, i que ara tampoc poden pagar.”

I Pàmies seguia explicant que: “Malgrat el rebuig que provoquen els aliments transgènics entre la societat per les conseqüències en la salut de les persones (podeu cercar al Google l’experiment de la doctora Irina Ermakova “Transgénicos amenaza para los bebés”), les multinacionals que monopolitzen les llavors a nivell planetari, encara no en tenen prou. Ara han ideat una nova tècnica anomenada Tecnología de restricción del uso genético (TRUG ), col·loquialment denominada Terminator que farà possible llavors suïcides. Es a dir, les llavors sortiran programades per néixer una sola vegada fent que la seva descendència sigui estèril, per evitar així que el pagès les pugui tornar a sembrar. Però encara és més greu que la Unió Europea subvencioni amb els diners de tots els ciutadans a aquelles empreses mafioses perquè corregeixin una mica la maldat de la llavor suïcida o Terminator.

El Projecte Transcontainer (subvencionat per la Unió Europea) pretén que en lloc de tenir una llavor la propietat suïcida, es transformi en una llavor Zombie amb possibilitats de recuperar la seva força germinativa per mitjà d’una nova Tecnologia d’Extirpació de Gens, anomenada Exorcista. És a dir, si un pagès vol sembrar un segon any, llavor feta per ell mateix a partir d’una llavor transgènica, haurà de pagar per aplicar la tecnologia Exorcista (un producte químic per exemple) per recuperar la vida d’aquella llavor mig morta obtinguda de segona generació.

Les preguntes que ens fem són: Realment necessitem tanta tecnologia bruta i interessada per produir aliments? Si pensem en substituir els combustibles fòssils dels nostres vehicles per combustibles ecològics o biocombustibles, no hauríem de pensar també els humans en produir i ingerir l’aliment (el nostre combustible) produït de forma ecològica i no tan manipulada genèticament? O bé és que tal vegada l’ingerí aliments cada dia més farcits d’additius químics i alterats genèticament és una estratègia per tenir a la societat sempre mig malalta, per així rendir al màxim a la poderosa indústria farmacèutica que a més només pensa en produir medicaments que no curin sinó que cronifiquin les malalties? Vegeu sinó al Google l’entrevista que La Vanguàrdia li va fer al premi Nòbel de Medicina Richard J. Roberts, “El fàrmaco que cura del todo no es rentable”. I més esfereïdor encara és llegir l’informe elaborat per la monja catalana Teresa Forcades, doctorada en Medicina que també podeu trobar cercant al Google Els crims de les grans companyies farmacèutiques.

És molt preocupant que les multinacionals de llavors transgèniques Monsanto, Singenta-Novartis, etcètera, que dominen el món de les llavors, a la vegada tinguin potents indústries farmacèutiques i d’alimentació. Són interessos molt contraposats que caldria separar pel bé de la humanitat, ja que salut i alimentació van íntimament lligades i són paràmetres que haurien d’estar exclosos de la bogeria especulativa i de la manipulació genètica en que ha entrat aquest món!”

Per tots aquests motius varen portar a terme una recollida de signatures per una Iniciativa Legislativa Popular contra els productes transgènics… En varen recollir més de 105.000, quan sols en calen 50.000!  Però la seva confiança s’ha vist traïda. Ara, Josep Pàmies i altres companys estan en vaga de fam davant el Parlament per defensar la seva ILP, la nostra terra, els nostres aliments, la nostra salut, la nostra democràcia. 

 

Etiquetes: , , ,

8 responses to “Catalunya lliure de transgènics!

 1. teresa puig

  30 Juny 2009 at 10:27

  Aquí el que cal de nou és que la pagesia doni un bon cop de falç!

   
 2. Clara Valverde

  30 Juny 2009 at 10:32

  Los transgénicos son nocivos para la salud pero sobre todo para la gente que ya tenemos problemas inmunológicos (fibromialgia-SFC-SQM, etc). Es como si nos comiéramos más virus. El proceso de modificar las semillas transgénicas da miedo.
  Los pagesos anti-transgénicos nos están cuidando. Gracias a tod@s!

   
 3. Mercè

  30 Juny 2009 at 12:47

  No es exactamente el tema de los transgénicos, pero un apicultor me explicó hace poco que se habían dado cuenta de que la muerte de las abejas ( las que polinizan las flores que luego se convierten en frutos) que se dá en la actualidad como una verdadera epidemia, era a causa de los herbicidas.
  Los herbicidas son unos productos muy usados por los agricultores para evitar las malas hierbas, y ahorrarse arrancarlas, pero son muy dañinos, como todo lo que mata, y pasan además a la cadena alimentaria y al agua .Prácticamente “matan” la tierra de organismos vivos, vegetales y animales.
  Estan alterando el delicado equilibrio que es preciso para que la tierra produzca y es otro de los productos sobre los que son precisos unos controles rigurosos que hoy en día no existen.Además del propio daño directo que hacen sobre nuestra flora intestinal y sobre el sistema inmunitario y nervioso.
  El problema es que estamos hablando de una lucha de los poderosos contra los más humildes, que son los agricultores , a los que les imponen esos tratamientos.
  Hace falta despertar conciencias de los consumidores y no dejarse engañar por las afirmaciones de presuntos ” científicos” que confirman la inocuidad de esos productos( ya sean transgénicos, pesticidas, herbicidas, conservantes, colorantes, etc. ).Curiosamente, esos expertos, sólo cuando están a punto de jubilarse o lo están ya ,es cuando hablan con total franqueza.

   
 4. Antoine

  30 Juny 2009 at 13:06

  I tornem a la mateixa cançó de sempre, les multinacionals. En el text queda prou clar que l´afany de lucre d´uns pocs valen més que les nostres vides. Només afegir una dada que crec important i és que la manipulació genètica de les llavors esta controlada a tot el mon per 5 multinacionals, tan sols 5 !!!!. Potser aquesta dada ens pot aclarir que ben pagades estan certes voluntats polítiques, per posar pals a les rodes.

   
 5. Joan Ferrer

  30 Juny 2009 at 15:04

  Molt interessant aquest post, no tenia ni idea de les llavors suïcides. En comptes d’investigar en millorar el mon investiguen en com treure el millor rendiment econòmic i controlar els guanys. Quin fàstic tot plegat.

   
 6. ines sabanes

  30 Juny 2009 at 16:49

  ¿La ILP no se ha debatido o es que no se ha aprobado ?

   
 7. àngels

  30 Juny 2009 at 18:46

  Inés, la ILP sobre transgénicos se ve en el Parlamento el jueves, però PSC, CiU y PP presentan enmiendas a la totalidad…

   
 8. Lídia

  30 Juny 2009 at 18:47

  Els transgènics, ens fan mal a tots, als petits que no poden escollir, als grans que ignoren on són, als malalts de Fibromiàlgia, Síndrome de fatiga crònica i de Sensibilitat química. Els consumidors tenim dret a saber el que mengem i el Parlament no es pot fer el sord, malgrat tots els interessos que hi ha pel mig.Quina llàstima de país!

   

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
A %d bloguers els agrada això: