RSS

Facebook i Twitter permeten que avanci la reforma sanitària als USA

09 jul.

obamahealthcare.jpgUna bona manera de seguir l’actualitat dels Estats Units és consultar el recull de notícies que en fa Truthout. Per exemple, avui explica que en un debat sobre la reforma de l’atenció sanitària al Campus de la Convenció Nacional, diversos experts de la salut van afirmar el passat dimecres que Amèrica està preparada per a la reforma de l’atenció sanitària, tant socialment com políticament, i que l’estat d’ànim és ara l’idoni per aplicar la legislació, a diferència de 1993, quan una varietat de factors de conflicte varen conduir a la desfeta del pla de salut del president Bill Clinton.

Neera Tanden, Assessora del Departament de Salut i Serveis Humans de la Nació, va dir que la principal diferència entre els plans d’atenció de salut dels Presidents Clinton i Obama és que a la campanya de 1992 gairebé no es va parlar del tema, i en canvi a la campanya del president Obama s’ha discutit durant dos anys. Aquest fet ha establert les bases perquè el Congrés passi a l’acció.

Igor Volsky, per la seva banda, investigador de salut al Center for American Progress i blocaire, ha assenyalat que els nous mitjans de comunicació sorgits des de 1993 han representat una diferència significativa en el debat sobre la reforma de l’atenció de la salut. Explica que la dissidència conservadora al pla de Clinton, “es va escampar com la pólvora” a través d’editorials de diaris, però l’actual estructura dels nous mitjans de comunicació, formada per xarxes socials a Internet i Twitter, han permès als partidaris “lluitar i desacreditar els arguments dels que estaven en contra de la reforma.”

Volsky va demanar també que es segueixi fent pressió als congressistes i senadors perquè donin suport a la reforma de l’atenció sanitària. “El cost de la inacció és enorme per al nostre país i per la nostra economia”, va dir Volsky.

 
 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: