RSS

Sobre el compliment de la Resolució 203/VIII.

10 oct.

sessio-commissio-salut.jpg

Per a la Comissió Promotora de la ILP i les persones amigues que ens acompanyaven va ser molt fàcil comparèixer davant la Comissió de Salut. Sabiem que la Conselleria no havia aplicat en el termini acordat el compliment de la Resolució 203/VIII que garanteix una millor atenció per a les persones malaltes de Fibromiàlgia i la Síndrome de la Fatiga Crònica… i podíem denunciar –amb proves escrites– que hi ha massa resistència a abandonar aquell “Nou Model” que va nèixer mort i condemna a les persones afectades a ser “clientes” de la privada… Gràcies a tantes i tantes persones amigues anàvem carregats de raó, de cartes, de denúncies d’incompliment, d’informes sobre la dubtosa qualitat de la formació, d’al.legacions a les maniobres de la Conselleria entrades pel Registre en temps i forma a fi de no es despedaci la Resolució en retalls, articles i disposicions perque perdi la seva unitat, la seva coherència i la seva força. Sabiem que moltes persones solidàries estaven amb nosaltres i sentíem el seu suport.

Tots els portaveus dels grups parlamentaris presents –tret del que parlava en nom del PSC-Cpc, i que ni tan sols pertany a la Comissió de Salut– varen reconèixer l’incompliment. Tots es varen ratificar en el seu suport a la Resolució (no podia ser de cap altra manera) i varen acceptar que prou d’excuses: que el que està escrit, està escrit, i el que va decidir el Parlament s’ha de complir…. Fins i tot el portaveu del PSC-Cpc… Tanmateix, el que aquest parlamentari no entén (ni el seu grup, pel que es veu, en acceptar que en sigui portaveu) és que en un tema tan sensible com aquest, amb un incompliment tan manifest de la Conselleria de Salut, amb (diguem-ne) una feina més aviat escassa feta pels parlamentaris i parlamentaries en el seguiment de la Resolució, no valen jócs parlamentaris que es poden prendre com una manca de respecte, ni pirotècnia amb pòlvora mullada, ni incitacions del tot fora de lloc a endevinar sota quina de les tres closques buides hi ha el compliment de la Resolució…

En canvi, respectem i agraïm profundament que un portaveu que dona suport a l’equip de govern, en nom del seu grup parlamentari –seguit immediatament per un portaveu de la oposició– demanessin disculpes per l’incompliment. Trobar-nos de sobte en el Parlament de Catalunya amb el llenguatge planer de les persones del carrer, de les persones que accepten que les coses no s’han fet com calia i que s’han de fer bé, però sobre tot en un termini curt perquè no es pugui dubtar de la voluntat de complir, no sols ens va sorprendre de manera molt agradable, sinò que ens va acostar de nou al Parlament de Catalunya. Perquè el que ens en havia allunyat era haver tingut de patir, en un tema de salut tan sensible com el que defensem, una sobredosi gairebé letal d’“egos insuflats” que es demunten en un tres i no res per la mateixa manca de consistència que els enlaire…

Us convidem a veure els videus del Parlament, a llegir les primeres reaccions que arriben com la de la l’Eli Claverol, una dona valenta i compromesa en aconseguir una vida millor per a les persones amb aquestes malalties cròniques…. no sabem encara quantes compareixences, reunions i altres ensurts ens pot costar el compliment de la Resolució 203/VIII, però cada vegada estem més aprop de que sigui realitat!

A la Comissió de Salut vàrem dir que la bona notícia és que les persones i organitzacions que donem suport a la Resolució 203/VIII no sols no estem desunides, sinó que som més amigues i còmplices que mai… I que som més i més de dia en dia… Aquesta és la nostra força per aconseguir –que ja és ben trist– que un compromís del Parlament, votat per unanimitat de tot l’arc parlamentari– acabi sent realitat.

Salut (pública) i una abraçada!”

 El bloc de Dempeus per la Salut pública i des d’ahir, es va connectar amb el  Canal Parlament (en diferit) i podeu veure i escoltar les intervencions.

 

Etiquetes: , ,

10 responses to “Sobre el compliment de la Resolució 203/VIII.

 1. Clara Valverde

  10 Octubre 2009 at 11:59

  Gracias, Ángels, por tu claridad y tu buen trabajo. Gracias a todos y todas las personas con FM y SFC que seguís luchando y teniéndonos informados de la situación que vivís. Junt@s cambiaremos la situación!
  Pero nos queda mucho por hacer:
  – si te recetan antidepresivos, dile al médico que esa medicación causa daño mitocondrial que empeora la FM y el SFC
  – si te recetan antiinflamatorios, dile al médico que esa medicación estropea más el sistema inmunológico (hay antiinflamatorios homeopáticos)
  – si te receta Lyrica o Neurotin, dile al médico que en Europa están prohibidos para la FM y el SFC
  – si te manda a terapia cognitivo conductual, dile que tu enfermedad es orgánica y no necesitas que te digan que cambies tus pensamientos, que necesitas analiticas y tratamientos (llévale una copia de los Criterios CAnadienses en castellano, ver nuestra web http://www.ligasfc.org para obtener una copia o escríbenos a info@ligasfc.org)
  – si no tienes unidad hospitalaria, escríbenos y cuéntanoslo
  – si en tu unidad no hay un especialista en medicina interna,
  cuéntanoslo
  Sí, nos queda mucho por hacer! y lo vamos a hacer!
  Clara Valverde
  Liga SFC

   
 2. Elena Alvarez

  10 Octubre 2009 at 12:17

  Jo també et dono les gràcies, Angels, a tú i al Sergi, la Cristina, la Clara i a tots els que us van acompanyar al Parlament, i a tots els que var signar la ILP, i sobre tots als malats i malaltes que pateixen aquestes malalties.
  Gràcies a tots vosaltes hi ha esperança. Els membres de la Comissió de Salut del Parlament, no havien fet bé els seus deures, però crec que han entés el missatge, tots, menys el representant del PSC-Cpc, que ara m’en entero que ni tant sols pertany a la Comissió de Salut. Que hi feia allà a part d’incordiar i cabrejar als que ho estavem escoltant i sobre tot a vosaltres que estaveu allà.
  Com diu la Clara, queda molt per fer, però ho farem.
  Salut!
  Elena

   
 3. Jordi Calm

  10 Octubre 2009 at 13:58

  No sabem del cert si al Departament de Salut, es donaran per enterats o no, però el missatge de la Comissió Promotora, dels qui la donem suport, dels grups parlamentàris i per tant del Parlament de Catalunya, va ésser demolidorament clar: No s’ha complert la Resolució. L’han de complir. Tornarem a demanar-los comptes.

   
 4. eli claverol

  10 Octubre 2009 at 14:07

  Àngels, gràcies pel treball que has fet publicant aquest post, gràcies per les teves paraules d’esperança. Només una coseta, si em permets, jo hauria fet l’encapçalament així: “Sobre el incompliment de la Resolució 203/VIII”. Però tu ets més elegant i jo estic molt susceptible.
  Agraeixo a tota la comissió promotora la feina que esteu fent perquè no m’ho crec (del tot) que us sigui tan fàcil. Si bé és cert, que aquesta vegada us heu sentit més còmodes, compresos i recolzats pels portaveus dels grups parlamentaris. Però porteu una responsabilitat molt importat, ens esteu defensant a totes les persones malaltes de FM i SFC.
  Molt d’acord amb l’Elena i agafant-li el fil, li diria al Sr. Comín que no emprenyi més, que si no és de la comissió de salut allà no pinta rés perquè no en sap res.
  I amb la Clara, com no estar-hi d’acord? la feina és de tots i totes. Hem de lluitar pels nostres drets.
  La comissió promotora o de seguiment pot treballar més o menys bé en la mesura que les persones afectades facin reclamacions, tal i com apunta la Clara.
  Petons,
  eli

   
 5. àngels

  10 Octubre 2009 at 15:51

  Sí, Eli, d’acord amb el que dius… potser no m’he explicat bé, però la Comissió Promotora ho va tenir fàcil perquè tantes persones havien col.laborat enviant testimonis… entre en Sergi, la Clara i jo en varem llegir cinc o sis, però és una mostra insignificant… Nosaltres erem també poques persones davant la Comissió de Salut, però estavem segurs que transmitiem els sentiments i les ganes de demanar explicacions de tantes i tantes persones afectades… La “comoditat” no ens venia dels grups parlamentaris, sinò del dia a dia amb persones com tu.Un petó, maca!

   
 6. Toni Barbarà

  10 Octubre 2009 at 20:45

  Mercès ! d’una banda i Felcitats per l’altra ! Així de senzill és de donar sortida als nostres sentiments quan veus, escoltes i llegeixes tota aquesta crònica. Mercès i Felicitats per la vostra feinada, doblement valuosa en les condcicions que suposa la malaltia. Un nivell de gran alçada que compromet a instàncies legislatives, partits, parlamentaris/es, i professionals a pujar també la qualitat de la seva resposta. Finalment una satisfacció col·lectiva doncs, aquest cop sí, la marxa endavant és de tothom, sumant-hi esforços, i és, ja, IRREVERSIBLE.
  Quan parlarem de “participació” a la propera jornada de DEMPEUS, paralarem justament d’aixó. Mercès i Felcitats !! Ho he dit abans ?? Toni Barbarà

   
 7. Lídia Monterde

  12 Octubre 2009 at 21:07

  Va quedar molt clar, en aquest moment es pot dir que no s’ha complert la Resolució.
  Seguirem dempeus per que se’ns escolti ja que ens queda molt per fer. Amb la unió de tots ho aconseguirem

   
 8. Pau Diaz

  13 Octubre 2009 at 10:49

  Sembla clar que encara queda molt per fer, però també és evident que heu iniciat un camí que ja no té marxa enrera. Gràcies al vostre treball, Clara, Angels, Sergi, Lidia i companyia i al suport que esteu reben, sobre tot de persones malaltes i familiars, aconseguirem que la resolució aprovada no es quedi en el no res. Crec que això és un pas molt important en la lluita per la millora de les condicions de vida i salud de les persones afectades de SFC, FM i SQM. I això serà així, independenment de que hi hagi, també en els nostres representants polítics i sanitaris, qui no s’acabi de creure l’existència d’aquestes malalties

   
 9. Gemmina

  16 Octubre 2009 at 6:07

  Hola a tota la gent de “tanta bona voluntat”, per no dir noms, que no cal.
  Jo reconec que defalleixo continuament, i de tant en tant em desconnecto, la qual cosa no vol dir que en passi… Reconec que no he fet les denúncies dels molts maltractaments que he rebut al llarg de més de 20 anys, però es que des de que em varen etiquetar amb FM SFC i SQM (al principi vaig pensar, Eureka, jo tenia raó, no estava boja, ni depre, ni tenia cuento…) encara sembla que hagi empitjorat aquest pitorreig que es porten tots els metges (gairebé diria que sense excepció).
  A vegades no trobo prou força ni coratge per fer aquestes denúncies públicament, li dic al metge el que penso, m’hi discuteixo, m’hi enfado… i després a sobre encara em trobo pitjor, perquè tinc tanta ràbia a dins meu… que marxo per no escanyar-los.
  Per tant, només dir que és admirable la feina que feu, i la pena que fan tots els polítics, diria també que sense excepció.
  Respecte al Senyor Comín, millor que calli, que està més guapo.
  Ens veiem les cares el dimecres DEMPEUS.
  Tal com diu l’Àngels, Salut (pública) i un petó a tots.
  GEMMINA

   
 10. Merce

  23 Octubre 2009 at 0:35

  No és fins avui que m´he assabentat de la compareixença del dia 8-10-09 , novament al parlament , devant de la Comissió de Salut, però he pogut veure tots els videos i llegir “L´análisi del material de formació del IES i d ela Camfic sobre la FM/SFC”.Vull donar les gràcies a les que vàreu comparèixer i als que van redactar aquesta análisi, que es sembla perfecte.No sé com poden tenir la barra de fer aquest material, totalment desfasat i molt perillós pels malalts, i voler utilitzar-ho per ensenyar els metges.Tampoc comprenc que no siguin els pocs especialistes en SFC del nostre país els que ho redactin.
  Ja no sé si sols pretenen estalviar al màxim en nosaltres, enganyar-nos a fons,o amagar la veritable realitat d´una malaltia molt greu.Casualment, el mateix dia 8-10,tot el col.lectiu SFC mundial es va remoure de les seves cadires amb l´article d´investigació del WPI i el descobrimient d´un perillós retrovirus al 95% de pacients SFC de USA, molt ben seleccionats.
  Gràcies a tots i a totes.
  Mai podré comprendre l´animadversió, l´ignorància, el descrédit i el desinterès que he hagut de patir amb aquesta malaltia.

   

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: