RSS

Sobre l’amenaça recurrent a l’Informe Vilardell

07 nov.

elpais20070426vinetaelroto-notragomentiras.png

Ahir Dempeus per la salut pública va reproduir un article de El periodico,  un diari amatent com mai a atendre les indicacions de la senyora Geli. Difícilment trobarem a Catalunya cap publicació més sol.lícit amb aquesta Conselleria, sobre tot quan es tracta de llençar globus-sonda…  i “a veure què passa” o bé de justificar les polítiques errònies de la conselleria davant la crisi i el trate tantes vegades injust i indigne que reben les persones que pateixen malalties “molestes” per a la Conselleria.

Opinaré sobre l‘Informe Vilardell 2 quan es presenti, però mentrestant vull deixar constància de que, en la meva opinió, ni aquest és el camí, ni tampoc ajuda en rès  la publicació extemporània de notícies amenaçant de que ve el llop. No reproduïré aquí tota l’entrada de Dempeus (es pot llegir clickant aquí), però sí la presentació, perquè crec que segueix sent l’hora de dir les coses pel seu nom. Perquè mentre el personal sanitari veu retallades i cada vegada més en precari les seves condicions de vida i de treball, perquè mentre les llistes d’espera no baixen, mentre continuen externalitzacions i privatitzacions encobertes, i mentre la Consellera no compleix la Resolució 203/VIII, aprovada per unanimitat pel Parlament de Catalunya i que ajudaria a millorar les condicions de vida de moles persones malaltes de Fibromiàlgia i la Síndrome de Fatiga Crònica, hi ha gent a la Conselleria que s’entesta en trobar (?) solucions pel camí més equivocat possible… simplement perquè no vol veure ni la veritat, ni les necessitats reals de les persones a una millor atenció sanitària.

Diu Dempeus per la salut pública:

“N’hi ha que no n’aprenen ni n’aprendran mai. I tornen amb les seves dèries –segurament interessades i pressumptament ben pagades– a reeditar les polítiques que MAI haurien de fer-se en temps de crisi, i MAI ni tan sols haurien de passar pel cap si es volen servir i enfortir els drets de ciutadania i no els privilegis dels poderosos. Ara des de la conselleria de Salut, tornen a amenaçar amb l’Informe Vilardell i llencen globus-sonda per veure quines reaccions desperta…. com si no fos ben sabut –per part fins i tot d el’OMS i el Tribunal de Cuentas– que si cal gestionar millor el sector de la salut el primer que s’ha de fer és privatitzar i externalitzar menys i vigilar millor… I no ajuntar precisament la guineu amb les gallines!

I una pregunta per ajudar a estalviar: Algú podria dir quan han costat –i segueixen costant– les diverses reedicions de l’Informe Vilardell? Perquè aquesta despesa –com la de tans altres Informes encarregats per la Conselleria– és perfectament i totalment prescindible!”

Altres artícles relacionats:

Salut en temps de crisi: un repte difícil per a la majoria, i una oportunitat pels poderosos.

Clara Valverde: sobre l’informe Vilardell

El grup Vilardell torna a la càrrega… del fiasco financer a l’amenaça contra els més febles

 

Etiquetes: ,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: