RSS

Rosa Binimelis i la coexistencia impossible amb transgènics

13 nov.
Rosa Binimelis, investigadora de l’ICTA (Universitat Autònoma de Barcelona)  és l’autora del primer estudi de camp  fet a Europa sobre la convivència impossible dels cultius tradicionals i ecològics  amb els transgènics. Quina llàstima que la majoria PSC-CpC, CiU y PP del Parlament de Catalunya no en volès saber rès de les seves investigacions abans de votar tan alegrement en  contra de la ILP per lliurar  Catalunya de transgènics. 

Rosa Binimelis,  que està també en el projecte europeu  ALARM (Assessing Large Scale Risks for Biodiversity with Tested Methods) i ha publicat les seves conclusions en la revista “Journal of Agricultural and Environmental Ethics”, i demostra que el cultiu del blat-de-moro genèticament  modificat està fent desaparèixer el cultiu ecológic d’aquest cereal a Catalunya i l’Aragó,  que són les principals productores europees d’aliments transgènics. 

L’estat espanyol, el 1998, va permetre els  Organismes Modificats Genèticamente (OMG) , i des d’aleshores no s’ha fet cap estudi concluent sobre la possible coexistència d’aquests OMG amb els models de cultiu tradicional i ecològic. De fet, aquest concepte de “coexistència”, del que Binimelis ha demostrat  la seva inviabilitat, va ser aprovat per la Comissió Europea l’any 2002 per facilitar la fi de les moratòries europees –no oficials, però si reals– a la introducció dels cultius transgènics.

El treball de Rosa Binimelis, fet sobre el terreny on hi ha més cultiu comercial d’OMG des de l’any 1998, representa una  investigació única i molt reveladora per l’evaluació que ha de fer la Comissió Europea… i potser ha estat decisiu perque Irlanda diguès no als transgènics!

Per a saber-ne més: clickeu aquí!

pagesos-contra-transgenics.JPG

 
Deixa un comentari

Publicat per a 13 Novembre 2009 in ILP transgènics, Salut

 

Etiquetes: , ,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
A %d bloguers els agrada això: