RSS

Dia Internacional contra la violència de gènere

24 nov.

Dia Internacional contra la violència envers  les dones

lazo-violencia-genero-web.jpgEsquerra Unida i Alternativa, aquest 25 de novembre, Dia internacional contra la violència envers les dones, vol expressar el seu rebuig contra la violència masclista i reafirmar el seu compromís de treballar per l’eradicació d’aquesta xacra social que afecta, encara avui en dia, moltes dones d’arreu del món.

 La violència masclista és una greu vulneració dels drets humans -tal i com ho va proclamar La Conferència de Drets Humans de Viena el 1993-, que té les seves arrels en una estructuració social desigual en les relacions entre home i dona.

 La violència contra les dones pot prendre moltes formes més enllà de la física. Pot ser també psicològica, sexual, econòmica, i es produeix en molts àmbits i espais, més enllà del de la pare­lla, com en els àmbits laboral, social, cultural i comunitari.

 Per a EUiA són molt preocupants les dades de la darrera enquesta sobre seguretat. Aquesta posa de manifest que continuen augmentant les denúncies i detencions per casos de violència masclista, la qual cosa indica una major conscienciació de les dones, però també es detecten més casos de menors amb comportaments de violència masclista.

 Per aquest motiu, EUiA creu necessari incrementar esforços en la prevenció de la violència mas­clista, sobretot entre els adolescents, amb campanyes com les que ja està fent el Govern català, però també avançant en la coeducació a les escoles, l’eliminació de les imatges sexistes en el mitjans de comunicació i en aconseguir la igualtat real entre homes i dones en el món laboral.

 A Catalunya varem aprovar la Llei del dret de les dones a eradicar la violència masclista, que per a EUiA suposa un bon instrument per a lluitar contra aquesta xacra social. I creiem que, tot i l’ac­tual situació de crisi, és necessari destinar-hi tots els recursos suficients. Ara bé, som conscients que no combatrem la violència masclista només amb una llei. Són necessaris canvis culturals i socials en els quals no tingui cabuda la violència de gènere i això requereix la implicació del conjunt de la societat.

 Per a EUiA, una societat on persisteix la violència masclista envers les dones no és una societat plenament democràtica. Per tant cal realitzar canvis socials que equilibrin les relacions de po­der entre homes i dones. Volem construir una societat mes igualitària i justa en què el fet de ser dona no comporti cap tipus de discriminació.

 Des d’EUiA cridem a participar a les activitats organitzades per les entitats de dones arreu de Catalunya, així com a la manifestació i la concentració convocades per aquest 25 de novembre a la Plaça Sant Jaume de Barcelona.

Barcelona, 25 de novembre de 2009

 Vist a euia.cat

 
1 comentari

Publicat per a 24 Novembre 2009 in Gènere

 

Etiquetes: ,

One response to “Dia Internacional contra la violència de gènere

  1. marisol b.

    25 Novembre 2009 at 23:51

    Ja fa temps que tenim llibertat d´expressió i ens hauríem de mirar una mica més en els missatges si volem que arribin a una veritable majoria de destinataris. Quan no teniem res més que la dictadura, era comprensible que els cartells i les pancartes anessin ancapçalats pels NO amb majúscules. Ara ja comença a ser hora d´acompanyar aquests No amb els SÍ; Sí a la igualtat (i no a la prepotència); sí al respecte (i no a violència); sí a la raó (i no a la irracionalitat)… Tant és així, que en la meva opinió ja suprimiria del tot el no, perque les negatives solen produïr sempre l´efecte contrari i perquè hem d´aprendre a ser positius.
    També en la meva opinió, la violència de gènere és una transposició de la violència en les relacions de producció que es fa palesa en tots els àmbits de la vida diaria. Només cal observar el capteniment de la canalla en una llar d´infants. Les criatures que no han tingut gairebé temps d´aprendre què és correcte i què no ho és, ja estan reproduint els esquemes dels seus adults en l´àmbit escolar i s´hi pot trobar igual comportaments depredadors com comportaments de submissió que costarà déu i ajut de reconduir a la racionalitat.

     

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
A %d bloguers els agrada això: