RSS

Marxa per la Pau a Gaza “Gaza Freedom March”

26 des.

banner_marxa1.gif

La marxa internacional no-violenta “Gaza Freedom March” comptarà amb la presència de 25 persones de Catalunya, 25 més de la resta de l’Estat espanyol i un total de 1.400 persones de 43 països diferents. Amb l’objectiu de solidaritzar-se amb la població palestina de la Franja de Gaza, la marxa sortirà des de El Caire el dia 27 i té previst arribar a la frontera de Rafah el 28 de desembre, amb la intenció d’entrar a Gaza.

El govern egipci ja ha desautoritzat la marxa i ha amenaçat de reprimir-la per tots els mitjans, adduïnt que la frontera està tancada i que així romandrà durant les properes setmanes.

El Ministeri d’Afers Exteriors i Cooperació espanyol ja ha comunicat a tots els espanyols participants a través d’una nota a la seva pàgina web que desaconsella viatjar a Egipte amb fins polítics per correr el risc de ser detinguts.

Declaració de Principis de la “Gaza Freedom March”

 

 Amnistia Internacional ha anomenat el bloqueig de Gaza “una forma de càstig col·lectiu de la població sencera de Gaza, una flagrant violació de les obligacions de Israel segons la Quarta Convenció de Ginebra.”

 

 Human Rights Watch ha declarat que el bloqueig és “una seriosa violació de la llei internacional.”

 

El Relator Especial de Drets Humans de les NU als territoris Palestins ocupats, Richard Falk, ha condemnat el setge de Israel sobre Gaza com un “crim contra la humanitat.”  

 

La llei és clara. La consciència de la humanitat està commocionada.  

 

Els Palestins de Gaza han exhortat a la comunitat internacional a que vagi més enllà de les paraules de condemna.  I malgrat això, el setge de Gaza continua.  

 

Defensant la Legalitat Internacional  

 

El setge il·legal de Gaza no surt del no res. És un dels mols actes il.legals comesos per Israel en els territoris Palestins que va ocupar militarment el 1967.  

 

El Mur i els assentaments són il·legals, segons la Cort  Internacional de Justícia de L’Haia.  

 Les demolicions de cases i la destrucció gratuïta dels terrenys de cultiu són il·legals.  

 Els tancaments i els tocs de queda són il·legals.  

 Els bloquejos de carretera i els punts de control (checkpoints) són il·legals.  

 La detenció i la tortura són il·legals.  

 La ocupació mateixa és il·legal.  

 La veritat és que si la llei internacional es fes respectar, la ocupació s’acabaria.  

 

Acabar amb la ocupació militar que va començar el 1967 és una condició important per l’establiment d’una pau justa i duradora. Durant més de sis dècades, al poble Palestí se li ha negat la llibertat i el dret a la autodeterminació i a la igualtat. Als centenars de milers de Palestins que van ser obligats a marxar de les seves cases durant la creació de Israel entre 1947-48 encara se’ls hi deneguen els drets que els hi reconeix la Resolució 194 de les NU.  

 

Fonts de Inspiració  

 

La Gaza Freedom March està inspirada per dècades de resistència Palestina noviolenta des de l’aixecament popular massiu de la primera Intifada,  als vilatans de Cisjordània que segueixen resistint-se al robatori de la seva terra pel Mur anexionista de Israel.

 

S’inspira en els Gazauis mateixos, que van formar una cadena humana des de Rafah a Erez, van tirar a terra la barrera fronterera que separa a Gaza de Egipte i van marxar cap als sis “checkpoints” que separen la Franja de Gaza de Israel.  

 

La Marxa de la Llibertat també s’inspira en els voluntaris internacionals que han estat al costat dels camperols Palestins recollint les seves collites, pels que han estat als vaixells desafiant el bloqueig de Gaza per mar, i pels conductors del combois que han entregat ajut humanitari a Gaza.  

 

I està inspirada per Nelson Mandela que va dir: “Jo he caminat per aquella llarga carretera a la llibertat. He procurat no defallir; he fet passes en fals durant el camí. Però he descobert el secret de que després de escalar una muntanya, només veus que n’hi ha moltes altres per escalar … no m’atreveixo a entretenir-me, perquè el meu llarg camí no s’ha acabat.”

 

Fa cas de les paraules de Mahatma Gandhi, que va anomenar al seu moviment Satyagraha-Manten-te en la veritat, i ens mantenim en la veritat de que el setge de Israel sobre Gaza és il·legal i inhumà.  

 

Gandhi va dir que el propòsit de la acció noviolenta és “accelerar” la consciència de la humanitat. A traves de la Marxa de la Llibertat, la humanitat no deplorarà només la brutalitat Israeliana sinó que prendrà part en aturar-la.   

 

La societat civil Palestina ha seguit els passos de Mandela i Gandhi. Igual que aquests dos líders van fer una crida a la societat civil internacional perquè boicotegessin els productes dels seus opressors, les associacions Palestines, sindicats, i moviments de masses des del 2005 han fet una crida a tota la gent amb consciència a donar suport a una campanya noviolenta de boicot, desinversió i sancions fins que Israel compleixi amb les seves obligacions d’acord amb la llei internacional.  

 

La Marxa de la Llibertat també s’inspira en el moviment de drets civils dels EUA.  

Si Israel desafia la llei internacional, llavors la gent de consciència hem d’enviar agutzils noviolents de tot el món per a enfortir la llei de la comunitat internacional a Gaza. La Coalició Internacional per Acabar amb el Setge Il·legal de Gaza enviarà contingents de tot el món a Gaza per a commemorar l’aniversari del atac sanguinari de Israel durant 22 dies sobre Gaza entre desembre 2008 y gener 2009.  

 

La Marxa de la Llibertat no pren partit en política interna Palestina. Només s’alinea amb la llei internacional i els drets humans.  

 

La Marxa és una anella més en la cadena de resistència noviolenta al flagrant menyspreu de Israel per la llei internacional. .

 

Es convoca als ciutadans del món a fer pinya amb els Palestins en la Marxa del 1è de gener per a aixecar el setge inhumà de Gaza.  

Per a més informació i contacte: <!– var prefix = '&amp;amp;amp;amp;amp;#109;a' + 'i&amp;amp;amp;amp;amp;#108;' + '&amp;amp;amp;amp;amp;#116;o'; var path = 'hr' + 'ef' + '='; var addy6094 = 'm&amp;amp;amp;amp;amp;#97;rx&amp;amp;amp;amp;amp;#97;g&amp;amp;amp;amp;amp;#97;z&amp;amp;amp;amp;amp;#97;' + '&amp;amp;amp;amp;amp;#64;'; addy6094 = addy6094 + 'gm&amp;amp;amp;amp;amp;#97;&amp;amp;amp;amp;amp;#105;l' + '&amp;amp;amp;amp;amp;#46;' + 'c&amp;amp;amp;amp;amp;#111;m'; document.write( '‘ ); document.write( addy6094 ); document.write( ” ); //–> marxagaza@gmail.com


 

 Davant la manca de cooperació del govern d’Egipte, cal que, el més aviat possible, totes les organitzacions i persones amigues del poble de Palestina demanin:

-Que el règim egipci autoritzi la marxa no-violenta cap a Gaza

-Que Egipte, Israel i la Comunitat Internacional aixequin el bloqueig que la Franja de Gaza està patint des de fa més de 3 anys i mig

Cal recordar que la Marxa per la Pau a Gaza coincideix amb el primer aniversari de la massacre de més de 1.400 civils palestins de Gaza i que Israel ha desoït les crides internacionals per deixar entrar material per a la reconstrucció de les infraestructures de la franja.

Convocatòria de premsa:

-Videoconferència amb els catalans i catalanes participants a la Marxa per la Llibertat a Gaza, dimarts 29 de desembre a les 11 hores a la seu de la Comunitat Palestina, Carrer Leopoldo Alas 1.

Més informació a: Palestina.cat

 
1 comentari

Publicat per a 26 Desembre 2009 in Pau, Solidaridad internacionalista

 

Etiquetes: , , ,

One response to “Marxa per la Pau a Gaza “Gaza Freedom March”

  1. Carles

    27 Desembre 2009 at 14:04

    Una bona manera de presionar al servil Mubarak és la de boicotejar també els comerços d’egipcis aquí, així com restaurants i qualsevol altre producte, com ja fem molts amb la merda ianqui i israeliana, incluint les marques catalanes que fabriquen per ells, com el cava kosher i altres merdes produides a Catalunya. Els amics dels enemics són els nostres enemics!
    Salut i força! Carles.

     

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
A %d bloguers els agrada això: