RSS

Inauguració de l’Hospital Moises Broggi amb acusacions de frau

02 febr.

moises-broggi.jpg

A la meva comarca del Baix Llobregat s’acaba d’inaugurar, amb gran polèmica, l’Hospital Moisès Broggi. Com una amiga va expressar en el taller de Salut del FSCat, a mi també em sap molt de greu que aquest Hospital, fet amb criteris privatitzadors i amb procediments, com a mínim, discutibles, porti el nom d’aquest insigne metge català, un supervivient (i que per molts anys!) de la Guerra Civil Espanyola en la que va lluitar sota la bandera republicana. Moisès Broggi va participar, a més, amb l’equip mèdic de les Brigades Internacionals. Desprès de la guerra va ser “depurat”, però mai va canviar la seva manera de pensar. Per exemple, fou membre fundador de la Associació Internacional de Metges per a la Prevenció de la Guerra Nuclear (IPPNW), entitat guardonada amb el Premi Nobel de la Pau l’any 1985. No dubteu en llegir les seves Memòries per saber més d’un home admirable que es mereix donar nom a un hospital públic i d’executòria transparent.

hospital-mb.jpg

La tranquil.litat desprès de la inauguració no ha durat ni dos dies. Dissortadament, l’Hospital Moisès Broggi no té ni pot tenir l’anomenada, els valors i la transparència del cirurgià més estimat de Catalunya. Segons denuncia la Sindicatura de Comptes i recull El País el projecte executiu del centre va ser encarregat-i pagat-dues vegades al mateix estudi d’arquitectes i que no hi ha constància que la primera vegada es rebés cap document. Però a més, la Sindicatura denuncia un sobrecost irregular de 15 milions més sobre el que estava previst, per no parlar d’altres irregularitats com la venda de l’hospital de sang.

Vist a e-notícies

i a ElPais, edició de Catalunya.

 
4 comentaris

Publicat per a 2 febrer 2010 in Persones a recordar, Salut

 

Etiquetes: , ,

4 responses to “Inauguració de l’Hospital Moises Broggi amb acusacions de frau

 1. Clara Valverde

  2 febrer 2010 at 16:22

  No es la primera vez que los socialistas manipulan a Moisés Broggi. Es el presidente honorario de la Fundación FF (la de Manuela de Madre), pero, hablando con él hace un par de años, me confesó que no se entera de nada. En cambio, su hijo, Marc Antoni (el de Can Ruti y el de “bioética” del Collegi de Metges de Barcelona…que de bio y de ética tiene poco esa bioética) es un personaje a seguir de cerca por los que se interesen por saber quién nos está vendiendo el sistema sanitario.
  Os lo dejo en vuestras hábiles manos.

   
 2. Josep Maria

  2 febrer 2010 at 16:36

  Pobre home, es pensava que li estaven fent una distinció posant el seu nom a un Hospital, i el que han fet, és embrutar-li el nom. Senyors i senyores, una mica de respecte per la nostra gent gran, i els fills, que tinguin una mica de cura dels seus pares.

   
 3. Carles Vidal

  2 febrer 2010 at 23:13

  Segons publica e-noticies, el diputat del Grup Mixt, José Domingo, demanarà la compareixença del ministro de trabajo e Inmigración, Celestino Corbacho, perquè “a la vista de les observacions que es desprenen de l’informe de fiscalització realitzat sobre els comptes anuals i els contractes realitzats per la Sindicatura de Comptes del Parlament de Catalunya en el seu Informe de 29/2009 corresponent a l’exercici 2007 del Consorci Sanitari Integral, anuncio que sol·licitaré en la Comissió de la Sindicatura de Comptes la compareixença dels responsables del referit ens perquè puguin respondre a les preguntes dels diputats de la Comissió sobre els fets, situacions i informacions que es contenen en el mateix”.
  Les persones de les quals se sol·licitarà la compareixença són “Celestino Corbacho Chaves, president del Consorci Sanitari Integral l’any 2007; Nuria Marin Martínez, actual President del Consorci; Josep Fité i Benet, actual Conseller Delegat del Consell Rector del Consorci i Santiago Nofuentes Pérez, actual Diretor General del Consorci.
  Domingo afegix que “aquesta és la primera vegada que en la present Legislatura es pretén aplicar la previsió que es conté en l’article 164.8 de l’actual Reglament del Parlament de Catalunya que permet als responsables dels òrgans fiscalitzats acudir a la Comissió de la Sindicatura de Comptes per contestar les preguntes dels Diputats que integren la Comissió”.
  La raó que justifica la sol·licitud de les compareixences obeïx que “en l’Informe de la Sindicatura es detecten greus infraccions de la normativa i irregularitats en l’àrea de contractació, així com algunes incoherències administratives”.

   

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
A %d bloguers els agrada això: