RSS

Seguint el compliment de la Resolució 203/VIII

03 març

catedral SolsonaInforma Regio.7 que el Centre Sanitari del Solsonès disposa, des d’ahir, de la primera unitat pública d’atenció a la fibromiàlgia de la Catalunya central. El nou servei també és el primer de tot Catalunya que dóna resposta a tres malalties relacionades: la fibromiàlgia, la fatiga crònica i la sensibilitat química. La unitat, coordinada pel doctor Toni Fernández, inclourà, a més, una infermera i una psicòloga. La necessitat de tractar aquestes patologies ha estat una de les principals demandes de la delegació del Solsonès de l’Associació Catalana d’Afectats de Fibromiàlgia (ACAF).

El fet que la unitat d’atenció a la fibromiàlgia sigui la primera de la Catalunya central “té molt mèrit, però hi ha el problema que no podem anar a veure com funciona a Vic o a Manresa perquè no existeix”, va explicar Toni Fernández, el coordinador del nou servei, que es va mostrar molt satisfet de poder-lo inaugurar. Aquest fet fa que sigui “tot un repte que la societat solsonina hem d’acceptar i que nosaltres acceptem perquè ho volem fer amb excel·lència”. El doctor Toni Fernández és el coordinador d’Espanya del recentment creat grup europeu d’estudi per la síndrome de la fatiga crònica. Així, “al Solsonès tenim connexions directes amb tot Europa i les sol.giffarem servir”. El metge va voler agrair a les persones i entitats que ho han fet possible, entre les quals la delegació de l’ACAF, de qui va dir “us felicito i això d’avui és una victòria 100% atribuïble a l’associació”. La coordinadora de l’entitat, Rosa Vilar, va destacar que “tant a nivell polític com professional sempre hem tingut suport” i va agrair la creació “d’aquesta unitat per la qual tant hem lluitat des de l’associació”. El president executiu del Centre Sanitari, Albert Muntada, es va mostrar “orgullós” i va explicar que “no és una unitat tancada a tres professionals” sinó que “mirarem d’ampliar-la”.

Doncs magnífic que s’ampliï i que altres ciutats preguin exemple, perquè encara que sembli estrany, el que s’ha aconseguit a Solsona, de moment no existeix ni a Manresa ni a Berga. Però aquest és el camí, i convé que entre totes i tots seguim empenyent perquè les necessitats expressades a la Resolució 203/VIII es satisfacin.

En aquest sentit, també ho fa el Síndic de Greuges de Catalunya, segons podem llegir també en el bloc de Dempeus per la Salut Pública. La notícia és que el Síndic ha presentat al Parlament el seu informe corresponent a l’any 2009 i val la pena fer un especial esment del següent pàragraf dedicat al seguiment de la Resolució 203/VIII:

“Algunes (de les activitats del Síndic)  també es refereixen a qüestions que ja han estat exposades en informes anuals anteriors. Aquest és clarament el cas del seguiment de l’aprovació, per part del Parlament de Catalunya, de la Resolució 203/VIII, de 21 de maig de 2008, sobre l’atenció a la fibromiàlgia i la síndrome de fatiga crònica. Aquesta resolució representa un fet rellevant en la millora de la problemàtica complexa que afecta aquests malalts, motiu pel qual, un cop transcorregut el termini fixat en la Resolució per a l’adopció de les mesures establertes, el Síndic va obrir una actuació d’ofici i va demanar al Departament de Salut informació sobre les actuacions dutes a terme i previstes en aquest àmbit, com ara la implantació d’un protocol d’atenció, la creació d’unitats especialitzades o el control de les llistes d’espera. El mes d’octubre el Síndic va rebre un escrit d’aquest departament, però, com que no donava resposta als suggeriments de la institució, el mes de desembre el Síndic s’hi va tornar a adreçar i està pendent de resposta.”

 

DESCARREGAR EL DOCUMENT COMPLET

concentracio4.jpg

Tot això vol dir que hem de seguir lluitant  per aconseguir les millores que les persones malaltes de Fibromiàlgia, la Síndrome de la Fatiga Crònica i la Sensibilitat Química Múltiple necessiten i mereixen, i hem de seguir donant suport a la Comissió de Seguiment de la Resolució i a la Causa que podeu trobar a http://apps.facebook.com/causes/441874?m=199a9a58.  Demaneu als vostres amics i familiars que signin… Ara ja tenim 878 signatures registrades, però podem tenir-ne moltes més, i val la pena que fem l’esforç perquè el suport és real i cal, a més, que la Conselleria  assumeixi ara el compromís de crear les comissions paritàries sobre el terreny per verificar el grau de compliment de la Resolució 203/VIII a tot Catalunya.

 

Etiquetes: , , ,

6 responses to “Seguint el compliment de la Resolució 203/VIII

 1. eli claverol

  4 Març 2010 at 2:49

  Àngels, una vegada més, moltes gràcies per la teva feina, el teu temps, la rapidesa, la concreció… i la manera tan especial de transmetre ànims.
  Petons

   
 2. àngels

  4 Març 2010 at 11:01

  Eli, ¡tu sempre la primera en aquests temes! Com estàs? Sempre tinc moltes ganes de veure’t i donar-te una abraçada (fluixeta) però molt carinyosa, ja ho saps… Seguim endavant, preciosa!

   
 3. Anna Maria Rovira

  4 Març 2010 at 11:15

  Gràcies al Solsonés per la bona tasca que feu. També tu angels per l’ informació detallada que ens vas donant i a tots els altres.
  A poc a poc anirem guanyant esglaons.
  Felicitats a tots

   
 4. Ma Dolors Guàrdia Rúbies

  4 Març 2010 at 11:26

  Gràcies Àngels per comentar aquesta notícia que no sols és de Solsona sinó de tota l’ACAF. Nosaltres no estem “relativament” contentes sinó força contentes. Tot i ser conscients d’on arriba aquesta limitada Unitat. El que falta explicar a l’article és precisament el punt més negre (l’article és propagandístic i d’interés polític). Ahir mateix, abans del mail de Sergi, li explicava al David. Ens falta la “capacitació” I dius, quan te n’assabentes a la mateixa reunió, què és això? Per què ningú no ens n’havia dit res? I llavors, t’expliquen que és un petit document (però alhora clau) que permet el reconeixement com a unitat, perquè sinó no és més que una “ampliació del CAP”. Tot i amb tot , estem contentes i ja estem preparant el dossier de tota la feina feta des del 2000 i, si fa falta, farem un autobús dels grans i ens presentaren davant la sra. Paulina Viñas per pressionar. A veure si hi podem fer alguna cosa més amb aqueta “acreditació”.
  Espero que, tant a tu com a l’Eli, ni ossos, articulacions, músculs, tendons…per què posar més coses? us facin el mennys mal possible. Petonets:
  M. Dolors

   
 5. Ma Dolors Guàrdia Rúbies

  4 Març 2010 at 11:29

  Ah! I a l’Anna M. també però ha penjat el seu comentari mentre jo penjava el meu. records per a totes:
  M. Dolors

   
 6. MARIA ROSA REY MELLADO

  5 Març 2010 at 13:09

  MOLTES GRACIES PER TOT EL QUE ESTEU FENT I PER COMENTAR LES NOTICIES QUE US VAN ARRIBANT,SINO NO TINDREM NI IDEA DEL QUE ES COU.I JA VEIG QUE EL QUE ES COU PER PART DE LA MINISTRA VA A FOC MOLT LENT

   

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: