RSS

En suport de les treballadores de la neteja

07 març

Ahir es va celebrar el primer C.C. del PCC desprès del Congrès. La primera cosa que va aprovar, fins i tot abans de la nova direcció, va ser una Resolució de suport a la lluita de les treballadores i els treballadors de la neteja de Catalunya.

neteja_336.jpg

Com que es d’això es tracta, de ser solidaris, de fer una bona neteja a la nostra societat per escombrar definitivament totes les crisi i els que les provoquen i aconseguir per a tothom sous i salaris dignes, penso que va ser un molt bon començament. En Marc Navarro en el seu bloc ens explica com va anar la reunió, i ho podeu llegir aqui. Jo us deixo amb la solidaritat expressa amb les dones de la neteja, que segueixen acampades a la Plaça Sant Jaume, i que mereixen el nostre suport i agraiment!

conveni-neteja.jpg

“netegem els salaris baixos i la precarietat del nostre sector”

“El Comitè Central del Partit dels i les Comunistes de Catalunya reunit el dia 6 de març de 2010 manifesta el seu suport a les reivindicacions i a les mobilitzacions que estan duent a terme les treballadores i treballadors de la neteja d’edificis i locals de Catalunya.

Aquest és un sector de treball molt feminitzat, són moltes les dones que treballen en la neteja, amb uns horaris complicats, condicions salarials molt baixes, jornades interminables, prestant els seus serveis en dos, tres i fins a quatre centres de treball diferents i contractes en precari. Tot i ser en general una ocupació en males condicions cal dir que a més les dones pateixen la doble segregació ja que la majoria treballen en les categories professionals menys valorades, mentre que els pocs homes que hi treballen ho solen fer en categories superiors.

Justament , el fet que la majoria de persones que treballen en aquest sector siguin dones fa que sigui una feina poc valorada, invisiblilitzada tot i que és absolutament imprescindible per al funcionament d’escoles, hospitals, oficines,…

La lluita per reclamar la negociació d’un conveni digne del sector, per millorar les condicions laborals de les treballadores i treballadors de la neteja és una lluita justa i necessària.

Els i les comunistes del PCC reclamem que es reconegui i valori la importància social de la feina que fan aquestes treballadores i que rebin un tracte social just. Així com reiterem el nostre suport a les seves mobilitzacions.”


1267897702223.jpgTambé Euia els hi ha donat suport ha travès de l’àrea de la Dona, i `per la seva banda, des de CC.OO de Catalunya informen que l’acampada de treballadors i treballadores de la neteja a la Plaça de Sant Jaume de Barcelona arriba al tercer dia malgrat el fred i l’impediment a plantar les tendes de campanya

Des de les 5 de divendres es troben acampats a la Plaça de Sant Jaume, convocats per CCOO, un grup de treballadors i treballadores del sector de la neteja d’edificis i locals de Catalunya per reivindicar una millora de les seves condicions laborals i molt especialment que el seu salari arribi a mil euros. Malgrat que les forces de seguretat han intentat el desallotjament i han impedit la instal•lacio de tendes de campanya, així com la forta baixada de temperatures que estem patint en les darreres hores, els treballadors i les treballadores han continuat amb la seva reivindicació i tenen la intenció de fer-ho fins demà dilluns 8 de març, Dia Internacional de la Dona Treballadora.

neteja-pls-jaume.JPG

Ahir es van afegir a l’acampada més companys i companyes del sector i al llarg del dia hi va haver diferents actuacions lúdiques i musicals per donar suport a les seves reivindicacions. Els convocants valoren com un èxit aquesta acció i esperen que la patronal del sector prengui bona nota per les properes reunions en la negociació del conveni. Si aquesta no avança, els responsables de CCOO del sector de la neteja d’edificis i locals de Catalunya han anunciat que convocaran noves mobilitzacions que podrien arribar, fins i tot, a una vaga general del sector.

Cinc són els punts fonamentals que reclama CCOO. Es demana “un mateix text del conveni i una mateixa aplicació per a tot Catalunya, sobretot es vol que s’apliqui un mateix salari”. “Cal l’equiparació salarial de Lleida amb la resta de províncies, ja que actualment el salari anual de les treballadores lleidatanes és 1.500 euros inferior al del de la resta de Catalunya”, recorden.

També demanen “l’augment salarial que reclama CCOO és de tres euros per dia natural per arribar als mil euros. CCOO també reivindica la reducció de la jornada laboral i que el conveni garanteixi que en cas d’acomiadament improcedent d’un treballador sigui aquest qui decideixi si l’accepta o bé si prefereix incorporar-se al seu lloc de treball”.

El passat mes d’octubre, CCOO va impulsar una campanya a favor de la millora de les condicions laborals en el sector sota el lema: “Netegem els salaris baixos i la precarietat del nostre sector!”.

 
Deixa un comentari

Publicat per a 7 Març 2010 in Gènere, Igualtat

 

Etiquetes: , , ,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
A %d bloguers els agrada això: