RSS

La setmana roja (en català) amb Mosques a la Sopa

08 març

moscas_en_la_sopa_-_1.png

Aquesta setmana en Javier Mesonero ha triat per a la Setmana Roja aquestes entrades que li han cridat l’atenció de manera especial:

Gorka Esparza, el nostre corresponsal a Brobdingnag ens parla d’una manifestació que vol endurir la “Ley del Menor” i apunta, encertadamente, als responsables polítics que es fan la foto d’una reforma conservadora.

David  recull una de las noticíes de la setmana: les alegries  que ens donen alguns jutges que relacionen el tocino amb la velocitat. En el seu bloc hi ha un article força complet del sainet montat pel Sr. Velasco.

Leolo es fa la pregunta de perquè els mercats financers no ataquen a alguns països hiperendeutats i conclou que “gos no menja gos”  (de fet, Javier Burón ho diu d’una manera més correcte, amb anàlisi i dades).

Sobre el contracte sonda que la patronal ha intentat fer-nos empassar, Antonio considera que ja sols  falta el “derecho de pernada”.  Passa que aquest Estat segueix tenint una patronal del segle XIX en avall, i han quedat retratats per com valoren els drets dels treballadors i treballadores. Uns dies més tard,  Ceronegativo va ampliar el “derecho de pernada” de la CEOE a marcar treballadors i treballadores com si fossin bestiar… Exagera? Millor no refiar-se de Díaz Ferrán…

Inés s’indigna, com la majoria de nosaltres, en llegir que el Tribunal Suprem ha admès a tràmit que un imputat com Correa es personi contra Garzón i ho relaciona amb els llocs de l’administració que Aguirre, tan generosa ella, posa a disposició de lo més ultra. Reyes també es declara perjudicada i ofesa per aquest mateix cas que té les seves arrels en el  parlament de Madrid, amb tres diputats imputats votant a cor amb els del PP.

Seguint amb una justícia que s’assembla més i més a un saniet,  Viul ens posa una foto d’un Fabra vestit a ratlles. En aquest pais del conte al revès, Marina Albiol ha estat denunciada per aquest petit personatge costumbrista de Castelló. “Los gorriones disparan a los cazadores“.  Hugo es suma a la  campanya de suport a la diputada.

Un altre corresponsal, a Kabila, envia un avís als que ens diuen que Cuba fractura l’esquerra i se’ls oblida d’incluir entre els fòrceps de la separació, aquells elements de la política nacional que suposen més barreres que la falla de San Francisco entre IU i el PSOE.

Iñaki es fa ressó del debat iniciat en el parlament català sobre la iniciativa legislativa popular per eliminar les curses de braus. A mi, en aquests moments, m’agradaria ser català pel respecte que el Parlament demostra en acceptar debatre aquesta ILP. A les comunitats governadas pel PP, i que l’ensenyament i la sanitat comencen a entrar en vies d’extinció com ens recorda Ventanas del Falcón, es declara als toros “Bien de Interés Cultural”. És tota una declaració de prioritats.

Àngels no s’oblida de la tragèdia grega, la mateixa que els telediaris ensenyen reduïda a la mínima expressió, i que en canvi posa de manifest tot un poble en lluita pels seus drets.  Àngels apunta a la responsabilitat de Goldman Sachs en l’enfonsament de Grècia.

I la setmana vinent serà Fernando, corresponsal privilegiat de la serra madrilenya “desde la Cantera alpedreteña” el que tengui que desfullar la setmana roja.

 
 

Etiquetes: , ,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: