RSS

Més sobre política d’immigració

13 abr.

immigration2-utepedu.jpg

Malament ho va tenir ahir Artur Mas a TV3 per justificar les errades que en el delicat tema de la immigració ha comès l’alcalde de Vic, i encara més la impossible interpretació que va fer de la seva pregunta a la comisària europea d’interior Cecilia Mälstrom l’eurodiputat de CiU Ramón Tremosa… Molt més contundent i savi ha estat aquest matí Oriol Amorós, Secretari per a l’Immigració d’ERC, que ha posat el discurs clar, professionalment impecable, i sobre tot, molt honest — en un tema tant delicat. És difícil (o més aviat impossible) intentar guanyar amb arguments la política d’immigració de l’actual Govern de Catalunya… sols es pot intentar doblegar-lo amb apel.lacions a l’egoïsme, la insolidaritat, la por… El discurs d’immigració d’Oriol Amorós (que comparteix fins i tot el responsable d’aquest tema de CiU!) respecta a les persones… en canvi, el discurs d’Artur Mas d’ahir per poder dir (que no fer) quelcom de semblant va haver fins i tot de recórrer al seu cristianisme…

No cal recórrer a la religió ni molt menys a la caritat cristiana per entendre que si hi ha alguna cosa que falla en les exigències de l’alcalde de Vic (“si volen serveis sanitaris i d’ensenyament, també han de tenir treball”). El que l’alcalde pretén desconèixer en primer lloc, és que la immensa majoria de les persones immigrades han vingut a treballar, i com diu Oriol Amorós, si moltes d’elles estan en situació irrregular és perque hi ha molt, massa, treball irregular i en segon lloc, que el treball depén d’empresaris privats (massa sovint podríem dir-ne sols explotadors privats) i els serveis socials, de salut i ensenyament són, encara (i esperem que per sempre) públics, i això significa que com a societat hem fet un pas endavant sobre la llei de la selva, i que hem de defensar la salut i l’ensenyament públics per no fer un pas civilitzatori enrera. Les conseqüències podrien ser terribles, i CiU n’hauria de ser conscient.

No és combat la xenofòbia pura i dura amb xenòfobia que pot semblar “políticament correcte”… aquest és el camí de la barbàrie.

Per cert, que sobre l’entrevista en el seu conjunt de Mónica Terribas a Artur Mas, us recomano les opinions de l’amic  Antoni Puig Solé i podeu veure també sobre el tema d’aquest post: Estratègies electorals perilloses.

 

Etiquetes: , , ,

2 responses to “Més sobre política d’immigració

 1. Antoni Puig Solé

  13 Abril 2010 at 15:41

  Gràcies Ángels per l’enllaç. Comparteixo una vegada més tot el que dius sobre la immigració (i sobre les altres coses ). És impressionant la teva capacitat per a exposar en poc espai una proposta tan sòlida i tan fonamentada. Una abraçada.

   
 2. àngels

  13 Abril 2010 at 20:27

  Antoni, una abraçada molt forta i molts gràcies per la teves paraules… Ja saps lo contenta que estic sempre de coincidir amb tu!

   

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: