RSS

A una Conselleria que no compleix la seva paraula

20 abr.

concentracio61.jpgJa hi tornem a ser. Si no ens fem valer, i tot i tractant-se de persones malaltes, no defensem els nostres drets de manera visible i en el carrer,  els alts càrrecs de la Conselleria de Salut no compleixen la seva paraula, ni les seves promeses, ni els seus compromisos. Com se’n diu de la gent que quan es veu entre l’espasa i la paret accepta arribar a acords, i a la que s’afluixa una mica la pressió es deixa portar per la irresponsabilitat, i fa veure que no té cap obligació contreta  davant el Parlament i la ciutadania per atendre, com ha de fer i és la seva obligació, les persones malaltes?

Potser ara hi ha massa galifardeu ocupat amb la dèria privatitzadora, i massa cansat desprès de redactar el projecte de decret del SISCAT (al que per cert, Dempeus per la Salut Pública ha presentat unes al·legacions a les que val la pena donar-hi suport)…  o és que pel poc temps que queden per les eleccions pensen que ja se’n sortiran amb excuses i mentides?  Ara ja no tóca allò de “fets, i no paraules”  i no que ja no calen ni els fets, ni respondre amb lleialtat a la paraula donada?

No es pensin que exagero ni em passo un pèl. Vegin un exemple del que vull dir:

Una amiga malalta de la Síndrome de la Fatiga Crònica va presentar la petició de derivació al Clínic el 16  d’octubre del 2008 i el 14 d’abril del 2010 l’han telefonat i en el contestador de casa seva (sense enviar paper per escrit) li han comunicat que tenia visita a la unitat de SFC del Clínic EL 14 DE MARÇ DEL 2011.

Crec que vostès, si no tenen un alt càrrec de la Conselleria, estaran d’acord amb mi que ja n’hi ha prou, tot i que som encara massa poques persones les que ens hem apuntat a la Causa Jo dono suport a la Resolució 203/VIII”. Per fer-ho, cal ser de Facebook i enllaçar aquí! 

Per aquests motius, i per molts d’altres, amb molta més educació de la que jo estic gastant en aquest post, en Jordi Calm, President de la Plataforma de Fibrofamiliars, ha enviat una carta al Dr.Josep M. Argimon, de la Gerència de Compra i Avaluació de Serveis Assistencials del CatSalut, en la que diu:

jordi-calm.pngBenvolgut senyor,

La nostra gent ens pregunta – i nosaltres també ens ho preguntem- per quan la reunió per a la designació dels membres de la Comissió Paritària , que el dia 15 de febrer de 2010, vàrem acordar amb la Consellera Marina Geli, que es crearia, abans de l’estiu 2010.

La nostra gent –malalts i familiars – ho estan passant força malament. I la crisi econòmica agreuja encara més, la seva situació. No deixem de rebre queixes- sobre tot en el que fa a les llistes d’espera- en el sentit de que ni els continguts , ni l’esperit dels continguts de la Resolució 203/VIII, es veuen a dia d’avui respectats. Hem de recordar en aquest punt, que precisament, la Consellera Geli va acceptar i es va comprometre a posar en funcionament aquesta Comissió Paritària, integrada per tècnics del Departament de Salut, i per representats de les entitats que en aquella reunió vàrem sotmetre a la consideració de la Consellera Geli, la posada en funcionament de una comissió d’aquestes característiques. La funció d’aquest òrgan paritari serà la d’establir d’una forma objectiva i sobre el terreny, si funcionen realment o no les 16 UHE en el sentit que a tots, ens marca la Resolució 203/VIII.

Cada cop és més urgent conformar aquesta comissió paritària i que comenci a treballar, i per aquesta raó li fem arribar aquest escrit, demanant en quina data serem convocats a fi i efecte de veure quines son les persones que han d’integrar aquesta paritària i començar a traçar les línies de treball, que han de conduir a una valoració objectiva i objectivables del funcionament o no, de les 16 UHE en el sentit de la Resolució de 21 de 2008.

Cal que la Comissió Paritària es posi a treballar sobre el terreny, pugui disposar, a tots els territoris, d’informació fidedigna sobre el grau d’atenció i la qualitat de la mateixa, la concreció de les Unitats Hospitalàries multidisciplinàries amb pediatres formats inclosos, i els embussos i taps en les derivacions que des de primària hi ha per accedir a les UE, i les llistes d’espera reals.

Ben cordialment,

Jordi Calm
Plataforma FAMILIARS FM-SFC
Bloc fibrofamiliars

 

Etiquetes: , , ,

6 responses to “A una Conselleria que no compleix la seva paraula

 1. teresa puig

  21 Abril 2010 at 15:04

  Em sembla molt bé la carta del Jordi Calm i totes les explicacions que es donen. Aquesta gent sembla que balli la yenka, que es fan passos endavant i endarera sense parar. Ja veus, Jordi, potser haurem de tornar a agafar les pancartes. Gràcies pel teu esforç.

   
 2. jordi

  21 Abril 2010 at 18:21

  Gràcies Teresa.
  No és un esforç en solitàri.Treballem en equip i sabem que també hi sou tots vosaltres, les persones afectades i els familiars.
  Seguirem punxant, seguirem fent memòria als responsables del CatSalut i del Departament de Salut que tenen una tasca pendent, una obligació davant del Parlament de Catalunya i és clar davant la ciutadanía: complir fil per randa amb els contiguts i l’esperit de la Resolució 203/VIII.A dia d’avui no sembla pas que estiguin per la labor…

   
 3. Sergi Estanyol

  22 Abril 2010 at 10:56

  Gràcies Jordi per la tasca que feu des de la Plataforma de Familiars FM-SFC.
  A l’ACAF compartim completament el contingut de la vostra carta i confiem en que el Departament acabarà complint amb la paraula donada, de manera que casos (massa casos encara) com el d’aquesta amiga, en llista d’espera de més de dos anys, s’acabin d’una vegada.
  La Comissió Paritària acordada amb la Consellera és imprescindible i és la única manera de demostrar una voluntat real de que les persones malaltes de FM i SFC tinguin l’atenció sanitària que el Parlament de Catalunya va aprovar el 21 de maig del 2008.
  Estem disposats a treballar-hi tant com calgui. Però, i el Departament de Salut? I la Consellera Geli? Ara toca demostrar-ho.

   
 4. clara valverde

  24 Abril 2010 at 12:10

  GRacias, Jordi, por dar un toque al Dept. No están interesados en que los servicios para FM-SFC y menos, para SQM, funcionen. Supongo que esto es bastante obvio para toda fibro-fatigada en lista de espera de 2,5 años. Gracias Angels, por todo este espacio.
  Bueno, y ahora, ¿qué?
  ¿qué fem?
  Abrazos a tod@s,
  Clara

   
 5. Jordi

  24 Abril 2010 at 14:14

  Respondiendo a Clara diría que ahora …esperar una respuesta.
  ¿Y quanto tiempo debemos esperar, para no quedarnos “esperando sentados“?
  Pues no sé,poco, muy poco.Pero lo que les debe de quedar muy claro a los responsables del Departament son dos cosas:
  No somos gente conflictiva “porque sí”.
  No vamos a permitir que nos tomen el pelo.
  La bola está en su tejado, y si ellos no la juegan…pues subiremos a su tejado y la jugaremos nosotros/as.
  Se trata de un compromiso de la propia Consellera Geli. Y mal que le pese a algunos, vamos a exigir el cumplimiento de ese compromiso.
  No, no vamos a quedar con los brazos cruzados, ¡no qué va!.

   
 6. Sergi Estanyol

  24 Abril 2010 at 17:31

  I ahora qué?… Pues eso, esperar la respuesta, que debería llegar en breve.
  Luego, lo que argumenta Jordi…
  Y luego, claro, también está lo que puede/debe hacer cada un@, haciendo balance, muy pronto… en las urnas. Así es -nos decían- en democracia. ¿No?
  Un abrazo.

   

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
A %d bloguers els agrada això: