RSS

Sobre discursos canviats i insults a la intel.ligència

27 maig

eduardo-manostijeras.jpgElena Salgado volia acabar quan abans millor. El Congrès era avui, per a la majoria de parlamentaris, un gran ball de disfresses: els socialdemòcrates feien el discurs més dur, conservador i contraproduent (no sols per a ells mateixos, sinò per a la immensa majoria de les persones… i fins i tot la recuperació econòmica) que mai s’haguès imaginat ningú poder sentir d’un govern que presumia de “talante”. Per la seva banda, els liberals de la dreta de tota la vida defensaven els pobres, les persones débils, necessitades, sense poder de negocació, que veien com perdien ingressos… i seus drets! Rajoy estava massa content: era tant clar que sols podia treure rendiment de la gran errada del PSOE que li feia la “seva” política mentre ell es podia permetre el luxe de criticar-la per poc social!

Ahir, de manera premonitòria, en el Parlament de Catalunya podíem sentir aquest discurs:

27-05-2010-13-19-00.png

i avui, juntament amb la veu de Jordi Miralles, hem sentit sols arguments i raons honestes a representants d’algunes minories com Nafarroa Bai i el BNG. Però m’ha agradat de manera especial el discurs i l’enuig de Gaspar Llamazares en nom d’ Izquierda Unida/ICV, denunciant la cerimònia de la confusió i la gravetat de l’engany. De seguida que tingui la seva intervenció la reproduiré en el bloc, però mentrestant que sàpiguen que ja hem quedat bé davant el FMI i que, com em deia ahir una amiga, professora de luxe, feminista de veritat, i molt reconeguda a una Universitat dels Estats Units i que tota la seva lùcida vida se l’ha passat denunciant els enormes errors i prepotència d’aquest organisme internacional a América Llatina, “mai m’hauria cregut que també ho viuríem a la civilitzada i democràtica Europa“.

Doncs ja està: “els mercats”(???) contents (suposem)… I el senyor Duran i Lleida podrà justificar el seu estrany “patriotisme” (???) fent veure que votava a contracor el seu programa. No tinc ni esma de veure si puja o baixa la Borsa, mentre Díaz Ferrán (que hauria d’estar a la presó) encara intenta portar les rendes d’una negociació laboral que en aquests moments fa més aigües que el Titanic…

És el pitjor viatge a l’insània que es podia fer en un matí de maig i crisi econòmica: un matí en el pais dels horrors i dels errors, de les decepcions polítiques sense retorn, i de finals que sols semblen feliços pels llops disfraçats amb pell de corder mentre la televisió ho retransmitia en directe pels 5 milions de persones aturades i totes les “feliçment” jubilades…

 

Etiquetes: , , , , ,

One response to “Sobre discursos canviats i insults a la intel.ligència

  1. Elena Alvarez

    27 Mai 2010 at 15:21

    Tens tota la raó Àngels, era indignant veure com se li escapava el somriure per sota del nas al Rajoy. Però res pot justificar les decisions dels “socialistes”(¿?) de fer-nos pagar la crisi als jubilats, als funcionaris públics, que no son només el buròcrates de torn, sino, metges, infermeres, mestres, …, la base del nostre sistema sanitari i educatiu, part dels quals avui han publicat el Manifiesto de la ciudadania , que hem reproduit a Dempeus.
    Un cop més el FMI ha guanyat la batalla, esperem que no guanyin la guerra.

     

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: