RSS

Dempeus per la salut pública AVUI més dempeus que mai

10 juny

dempeus7.jpgAvui, Dempeus per la salut pública, més Dempeus que mai. Ja sabeu que parlo d’una organització ciutadana on hi són, hi caben, i hi tenen molta feina a fer les persones que porten bata blanca i les que no,  qui és usuari de la sanitat i qui, dissortadament,  no es sent prou atés i es usuari/a forçat de la privada,  qui entén la salut com un dret que va molt més enllà dels serveis sanitaris, i  qui combat les inequitats i les desigualtats que en bona mesura es deriven d’una concepció estreta i magre de la salut,  i qui creu (i en primer lloc, moltes i moltes dones)  que la manera com una societat tracta els temes de salut demostra el seu nivell civilitzatori, i enforteix o debilita la igualtat i la democràcia.

Avui, juntament amb la Federación de Asociaciones para la Defensa de la Sanidad Pública i el grup de recerca de la Universitat Pompeu Fabra GREDS-Emconet, es donaran raons per dir NO al co-repagament, per l’equitat i la salut pública.

Ens hem de felicitar perquè participarà molta gent profundament entenedora del tema i del que ens hi juguem. Per exemple,  Gaspar Llamazares, president de la Comissió de Salut del Congrés de Diputats, Marciano Sánchez Bayle, portaveu de la Federación de Asociaciones para la Defensa de la Sanidad Pública, Fernando Comas, expert en marketing farmaceutic i editor del blog Pharmacoserías, i també molta gent de casa nostra que des de la Universitat, la sanitat o la ciutadania donaran arguments sobre aquesta autèntica peça clau que en aquests moments centra en bona mesura les embranzides privatitzadores de la sanitat…  i que pot significar una barrera d’accés als serveis de salut massa difícil de superar per a les persones que més pateixen la pobresa i la crisi econòmica.

I per primera vegada també comptarem amb representació, entre altres organitzacions, dels sindicats CC.OO i UGT,  i d’associacions de veïns con la FAVB i la CONFAVC, del Centre d’anàlisis i Programes Sanitaris (CAPS), de la Coordinadora d’Usuaris de la Sanitat(CUS), i importants organitzacions d’ajuda mutua de persones malaltes i familiars. Podeu veure el programa aquí!

És avui, a les 6:30 de la tarda, a l’Auditori Elisava, Rambla 30-32. 

jornada-corepagament.png

 

 

 

Etiquetes: , , , ,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
A %d bloguers els agrada això: