RSS

Construir un pais DEMPEUS

20 juny

humor_el-roto_no-crear-alarma-social.png

En el seu bloc La Ratera l’amic Toni Barbarà comença per fer, com a bon metge que és, una diagnosi de la malaltia. Els mitjans de comunicació ja s’han après la lliçó i ens tracten com si el nostre interès de vida fos el mateix que els dels membres dels consells d’administració de les grans empreses, i a més, han aconseguir que la gent transmeti la por cada vegada que parla: “Això no és rés, el pitjor està per venir…” podem sentir-nos dient els uns a les altres, i vice-versa, com un obligat encanteri. La bola amb la que ens volen convertir a la submissió és una combinació de tot un mostrari tòxic: botellón, prozac i telebasura a dojo… I un espectacle de màgia per llogar-hi cadires: em refereixo a la transsubstanciació de ZP en els sis mesos de presidència europea, que ha passat d’un “nada por aquí, nada por allá” en les neurones socialdemòcrates ja força esgotades, al “¡tachán, tachán!” amb el que un gosset ensinistrat llepa les botes del seu entrenador, amistosament anomenat “Dominique”. I tot això davant dels nostres ulls, seguint casi paraula per paraula tot l’encanteri telefònic d’Obama… Bé, els bons professional saben, sols amb una mirada, a qui poden induir a l’hipnosi… ZP era dels fàcils… i de quina manera! Les seves migrades resistències varen durar dos dies, i ara ens arrolla la caverna.

revuelta-popular-4.jpg

En Toni Barbarà, davant el trist espectacle, ens convida a NO cedir, a dir que NO comptin amb nosaltres, a resistir, a posar-nos dempeus. A organitzar-nos i a creure en les nostres forces. I al marge de l’experiència compartida en defensa de la salut, crec que ve a tomb, en un dia com avui, difondre aquest audivisual, UN PAÍS DEMPEUS, de Mariela Acjia i Jordi Oriola, mitjançant el qual l’autora i l’autor proposen un debat social al voltant d’una nova cultura democràtica, que ja és nostra, però que hem de fer valer, hem de fer crèixer i enfortir.

I és que, sabeu…? som moltes i molts més dels que volen i diuen!

http://vimeo.com/moogaloop.swf?clip_id=10395916&server=vimeo.com&show_title=1&show_byline=1&show_portrait=0&color=&fullscreen=1

Un país dempeus. Per una nova cultura democràtica from TransformaFilms on Vimeo.

Podeu veure més aclariments en torn al video i tenir més informació anant al bloc de Dempeus

 

One response to “Construir un pais DEMPEUS

  1. teresa puig

    20 Juny 2010 at 19:27

    Has vist el que diu El Periodico avui de que més del 50% de la gent està d’acord amb el copagament? Com l’han feta aquesta enquesta, amb unes orelleres de burro? Són uns farsants i uns ximples si es pensen que també ens ho creurem. No hi ha un pam de net. S’ha de difondre per tot arreu la declaració del dia 10, que va estar molt bé. Per què no la publica el Periodico en lloc d’aquestes bajanades? Per preguntar, que no quedi.

     

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: