RSS

Del Tribunal Constitucional i altres imposicions

29 juny

fiesta-nacional.png

El Tribunal Constitucional ha comès un error immens. Estic d’acord amb el President Montilla: és el Tribunal amb menys visió d’Estat de la democràcia, i com ell diu, està desacreditat i deslegitimat, i ha escrit una pàgina ben galdosa de la nostra història.

A l’igual que el President, no comparteixo que es declarin inconstitucionals 14 articles d’un text mirat i remirat per experts, i votat per dos Parlaments i el poble de Catalunya, però al revès del President, jo no vull acatar la sentència: hem funcionat perfectament i amb tota normalitat durant 4 anys (malgrat la cantarella obsessiva del PP, i fins i tot alguna comunitat governada pel partit de les gavines té algun article ara “recusat” i copiat textualment del nostre )…

I dit això, i sense treure ni un bri de la meva indignació per l’estupidesa de la sentència, convido a que quan ens cridin a manifestar-nos per reivindicar la nostra sobirania ho fem prenent-nos molt seriosament tot el conjunt dels nostres drets, ens els estafi qui ens els estafi: perquè som una nació formada per homes i dones que volen viure dignament, amb un lloc de treball i un habitatge. Som una nació que defensa la seva llengua, com defensa la seva escola pública. Som una nació que no comprèn que retallin competències que marcava l’Estatut sobre les caixes d’estalvis, però que encara comprèn menys les absurdes limitacions sobre el dèficit públic provocat per l’endeutament privat, i que hagi de pagar per les errades avaricioses de bancs i entitats financeres que ens diuen, sense que ningú els hagi escollit, el què han de votar els nostres parlamentaris.

Ja sé que diria el President Pujol: que això ara, no toca… I segurament té raó que per a sumar a molta, molta gent, millor no anar gaire enllà en la vertadera dependència d’un poble… Però per altra banda, potser cal entrar més a fons encara en la defensa de la nostra gent, en la defensa de la immensa majoria de dones i homes… Perquè si som una nació, i ens ho creiem, hem de defensar de veritat el nostre autogovern i la nostra democràcia en totes les seves facetes: política, econòmica i social… I això passa, naturalment, per denunciar les agressions d’un Tribunal Constitucional que ha demostrat fins a quin punt no mereix cap respecte… però també passa per qüestions d’ordre econòmic i social de més profunditat, i que per tant van més enllà… força més enllà…

Sobre el tema: El Tribunal Constitucional pide respeto

 
4 comentaris

Publicat per a 29 Juny 2010 in Ciutadania/Política

 

Etiquetes: , ,

4 responses to “Del Tribunal Constitucional i altres imposicions

 1. Toni Barbarà

  29 Juny 2010 at 9:53

  Quina temporadeta !! Un cop més d’acord amb tu Àngels, sembla que hem trepitjat m…. Però com dius, el que ara no toca és fer cap mena de victimisme. Nosaltres SOM UNA NACIÓ perquè ho som i ho volem ser, diguin el que diguin aquesta panda d’incostitucionals. I ho som “a favor de” ser-ho, que no “contra ningú”. Practiquem RESPECTE i exigim RESPECTE. Potser les Institucions han d'”acatar” per llei, però els i les ciutadans(en suma democràtica i en evidència matemàtica)som sobirans, i son les lleis les que ens han d'”acatar”… o cal canviar de juristes. No em moc del meu FEDERALISME tossut i convençut, però vull saber que diuen a les Espanyes(en plural)totes les forces polítiques, federalistes incloses, i actuar en conseqüència. Som una NACIÓ DEMPEUS !! Toni

   
 2. Elena Alvarez

  29 Juny 2010 at 12:00

  Lamentablement, Àngels, era previsible un final com aquest. El quid de la qüestió és com pot un “tribunal” constituït per 10 persones i influït fins al moll de l’os pels dos grans partits polítics de l’estat, ambdós centralistes, repeteixo, com pot aquest “tribunal” dictaminar sobre un estatut que ha estat aprovat pel Parlament de Catalunya, pel Parlament espanyol, que ja va aplicar tisores i refrendat pel poble de Catalunya? Jo ho veig com una usurpació de la democràcia.
  Estic d’acord amb tu, ens hem de posar DEMPEUS per la nostra nació i també per defensar una democràcia que ens estant retallant dia a dia.
  I per acabar et felicito pel teu bloc, que llegeixo cada dia, per conèixer el teu punt des vista, que m’obra sempre noves perspectives per entendre la realitat. I avui et felicito també per haver superat les 200.000 entrades, tota una fita!

   
 3. àngels

  29 Juny 2010 at 17:03

  Toni, Elena, ara tots Dempeus… Estaria bé que la nostra organització es visualitzés mínimament en la mani del dia 10… creieu que seria possible? Una abraçada

   
 4. antoni

  29 Juny 2010 at 20:26

  Molt ben dit Àngels!
  La retallada de l’Estatut, el procés contra el jutge Garzón i les pressions per aplicar polítiques de dèficit zero, entre d’altres meravelles, són l’expressió política d’uns mateixos interessos.
  El pacte per l’Estatut d’Autonomia va ser un acord ampli entre classes socials i per tant, ara que el Constitucional està atacant aquest acord, cal una resposta unitària; ara bé, aquesta resposta unitària ha d’expressar la voluntat de totes les classes socials que conformen l’aliança de l’Estatut.

   

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
A %d bloguers els agrada això: