RSS

Caretes fora: el copagament és un impost sobre la malatia

08 jul.
03-mascaras.jpg
Ja queda clar i es treuen totes les màscares darrera les que s’han amagat fins ara: no és per “educar a la ciudatania a que no abusi dels serveis sanitaris”… No es tracta tampoc de fer millor us dels medicaments… Ni cal seguir fent volades de coloms sobre  la suposada multifreqüència als metges i metgesses de capçalera… aquí el problema és el déficit, com ens diuen el FMI i tots els fonamentalismes neoliberals seguidors dels més estupids manaments monetaris de Maastricht. I com que els nostres polítics  no s’atreveixen a  posar nous impostos a la banca per tot el mal que han fet, ni als especuladors, ni sobre les transsaccions internacionals que fan anar l’economia de corcoll, ni sobre les SICAV, ni prohibeixen els paradisos fiscals, sempre els queden les persones malaltes…
En aquest bloc he defensat moltes vegades al conseller Castells. Avui, no sols m’és impossible, sinò que m’indignen les seves declaracions publicades a El Periodico, i li faig avinent que ens trobarà DEMPEUS, com sempre, en contra del co-repagament i l’abús reiterat i continuat a les persones més febles d’aquesta societat. Quina vergonya!

Castells veu «inevitable» el copagament sanitari el 2011

Dijous, 8 de juliol del 2010

El conseller d’Economia, Antoni Castells, va assegurar ahir que serà «inevitable» implantar el 2011 un sistema de copagament en la sanitat perquè alguns usuaris sufraguin una part del cost dels serveis que reben. La mesura és una de les poques alternatives que li queden a la Generalitat per reduir el dèficit públic en 800 milions més l’any que ve després d’haver retallat un 5% els sous als funcionaris i d’haver rebaixat també l’aportació pública als centres sanitaris concertats.

Marina Geli i Antoni Castells, al Palau de la Generalitat al juny. GUILLERMO MOLINER

«S’haurà de posar en marxa el copagament en la sanitat perquè serà inevitable el 2011. Espero que el Ministeri de Sanitat sigui també conscient d’aquesta necessitat», va indicar Castells en una trobada amb directius organitzat pel Cercle d’Estudis Sòcio-Laborals de Baker & McKenzie a Barcelona.

CINC EUROS EL MENÚ / Per vèncer els prejudicis, el conseller va deixar clar que només s’exigiria l’abonament d’una part del cost «a les rendes altes». Va posar com a exemple el pagament de cinc euros diaris per l’àpat d’un hospital o del 15% del cost de materials cars com les pròtesis.

Mentre es negocia el copagament, la Generalitat ha de fer front al retard en els pagaments als centres sanitaris concertats. El conseller d’Economia va atribuir la demora a les tensions de tresoreria per la dificultat de col·locar noves emissions de deute amb les quals millorar els recursos disponibles. Castells preveu una millora progressiva i la normalització dels terminis al setembre.

Pel conseller, el copagament –defensat en diverses ocasions per la titular de Salut, Marina Geli–, també s’hauria d’estendre als serveis socials amb el mateix filtre del nivell d’ingressos. Castells pot posar la mesura sobre la taula al Consell de Política Fiscal i Financera previst per a aquest mes, en què s’esbossaran els nous plans per seguir reduint el dèficit el 2011.

El titular d’Economia va advertir que «seran necessàries mesures addicionals» per assolir l’objectiu planificat de reducció del dèficit en 2.600 milions el 2011.

campanyagallineta-repagament.jpg

Veure,sobre aquest tema, però en un sentit ben diferent:

Toni Barbarà“Ni copago, ni repago ¡ya lo hemos pagado!”, i els materials de la Jornada de Dempeus sobre el Co-Repago, inclosa la Declaració sobre el No al Co-Repagament: Equitat i Salut Pública.

 
6 comentaris

Publicat per a 8 Juliol 2010 in Igualtat, Salut

 

Etiquetes: , , , ,

6 responses to “Caretes fora: el copagament és un impost sobre la malatia

 1. vanessa

  8 Juliol 2010 at 13:22

  Ara caldrà veure que són rendes altes, perquè quan es tracta d’impostos progressius les rendes altes són mooolt altes, però quan es tracta d’impostos o pagaments regressius les rendes altes mai o són tant (mileuristes, pensionistes…). Això en termes pràctics. Evidentment que en termes morals i de justícia social no és negociable res: la salut, ja ho sabem, no és una mercaderia, i per aquí es comença.

   
 2. teresa puig

  8 Juliol 2010 at 13:36

  Com menteixen, jo estic molt indignada també. Quina cara més gruixuda té la Geli i ara el Castells la segueix, tampoc m’ho hauria cregut mai d’un senyor con ell. Força i molta canya, gent de Dempeus!

   
 3. àngels

  8 Juliol 2010 at 13:37

  Vane, Teresa, gràcies pels vostres comentaris tan amatents… Seguirem tots i tots plegats, Dempeus contra el co-repagament, per la salut i l’equitat.

   
 4. elena martin alcón

  9 Juliol 2010 at 7:05

  Un vez más una cosa más y así hasta que nos lo recorten todo.Esta claro que hemos de presentar batalla allí donde sea necesario pero que injusto para personas que han luchado tanto y durante tantos años que se tengan que ver en estas circunstancias cuando deberían de recoger los frutos de aquellas luchas.Angels,la foto la foto.

   
 5. Toni Barbarà

  9 Juliol 2010 at 8:59

  Ho sento molt Àngels però com veus i dius ni el teu respectat Castells s’n salva de la falera co-pagadora i és que és molt fàcil ser dur i recaptador amb els i les pobres i tolerant i feble amb els rics i els especuladors…I desprès vindrà una campanya electoral.. amb promeses ?? Entre abstencionistes i rebotats caldrà fer un enorme esforç per tornar a mobilitzar cap a l’esquerra, i la primera cosa serà, com sempre, aixecar-se i posar-nos dempeus !! Salut ! Toni

   
 6. àngels

  9 Juliol 2010 at 15:10

  Elena, ja ho has vist: l’expressió de la foto ho diu tot… Toni, tens raó, com sempre. Una abraçada a tots dos!

   

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: