RSS

Ricard Sánchez Andrés dóna arguments pel 29-S

21 ag.

strike.jpg

L’amic Ricard Sánchez Andrés, Secretari General d’Activitats Diverses de CCOO del Bages/Berguedà. m’envia el link a aquest article que li han publicat a Regió7.cat. Com que hi ha moltes i moltes raons per ja han anat sortint i sortiran encara molts més fins a  fer un sac ben ple per anar a la vaga el 29 de Setembre, recullo a Punts de Vista els seus arguments, de la mateixa manera que aniré fent amb totes les aportacions que m’arribin, o trobi, i s’ho valguin. Crec que el que diu val la pena que es difongui i es comparteixi:

2010, de quan van vendre els treballadors

per RICARD SÁNCHEZ ANDRÉS

Al Parlament espanyol s’han violat els drets dels ciutadans, dels treballadors, d’aquells que és guanyen la vida amb el seu treball. Perquè no és veritat, i és de sentit comú, que el que es va aprovar fos una reforma laboral. La veritat és que el que és va aprovar al Parlament espanyol és la contrareforma laboral més dura del període democràtic.

Un dia fosc per al poble treballador perquè, en primer lloc, facilita l’acomiadament objectiu, incloent-hi empreses que avui només han disminuït els seus beneficis però en continuen tenint, com a mecanisme de competitivitat. I fan més barat l’acomiadament fins al punt que finança, en un exercici de malversació de fons públics, l’acomiadament improcedent.

Perquè, en segon lloc, fa més insegur i precari el treball no d’uns davant altres, que és la crítica a la dualitat del nostre mercat laboral, sinó que els fa insegur tots!, els iguala tots per baix!

Perquè, en tercer lloc, debilita els treballadors i els seus sindicats en la negociació col·lectiva, no ho és, però sembla una revenja contra els sindicats en la convocatòria de la vaga general “que hem de secundar tots els treballadors i treballadores”, i conceptua l’empresa, amb aquesta actitud de desequilibri entre treballadors i empresaris, com un càstig, no com un compromís comú.

Perquè, en quart lloc, privatitza encara més la intermediació laboral en contra dels serveis públics d’ocupació, degrada el públic!, i perquè, en cinquè lloc, renuncia a un canvi de model productiu mirant als vells avantatges competitius del passat i no mirant al futur.

… poden seguir llegint a Regió7

 
Deixa un comentari

Publicat per a 21 Agost 2010 in Economia crítica

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: