RSS

29-S: Vaga General de la ciutadanía

03 set.

Continuem sumant i enfortint la convocatòria de Vaga general del 29 de setembre… aquest és el Manifest al que estan donant suport les entitats socials de Catalunya (com Dempeus per la Salut Pública) i que juntament amb el món sindical i universitari i de la cultura formen els eixos dinamitzadors de la vaga del 29-S. Si algun lector o lectora pertany a alguna associació ciutadana i està d’acord amb el redactat, que no dubti en demanar i sumar la signatura de la seva associació a les adreces indicades al final de l’entrada.

aixi-no-logo.png

29-S. Vaga general de ciutadanes i ciutadans

Manifest promogut per entitats socials de Catalunya

En contra de les retallades socials i la reforma laboral. Per la recuperació del diàleg social. Les entitats sotasignades que formen part de la societat civil organitzada donen suport a la vaga general del 29 de setembre.

La resposta del Govern espanyol a la crisi econòmica i la reforma laboral, seguint els dictats dels organismes internacionals al servei del capital i les grans corporacions, és el símptoma d’una altra crisi més àmplia, que és cultural, ecològica i política, alhora que pretén negar l’autoritat i la capacitat regulatòria als governs i que vol sotmetre la vida quotidiana als codis de consum irresponsable, l’individualisme, la desigualtat i la renúncia a la solidaritat.

Les reformes que ens volen imposar no serviran per crear ocupació, augmentaran els contractes temporals, facilitaran i abaratiran l’acomiadament, reforçaran el poder dels empresaris per fixar unilateralment les condicions de treball, debilitaran la negociació col•lectiva i agreujaran la precarietat laboral. També suposen un retrocés de l’Estat del benestar i una reducció i una privatització dels serveis públics. A més, aquestes mesures incrementaran el risc d’exclusió social de sectors de la nostra societat, i, com a entitats compromeses amb aquesta societat, volem que no s’oblidin els drets de les persones més vulnerables d’arreu.

Amb aquestes mesures pot semblar que els governs no poden representar les seves ciutadanes i ciutadans ni poden defensar els seus interessos perquè estan sotmesos a les lleis de ferro dels mercats financers. Però això no és veritat. Els governs poden defensar-nos i tenen l’obligació de defensar-nos de l’escomesa dels especuladors, i nosaltres no podem acceptar, com a fet inevitable, el deteriorament de les nostres condicions de treball, de formació i de vida, que suposa també l’augment de les desigualtats socials i de gènere, ja que això significaria renunciar a la ciutadania, a la política i a allò que dóna veritable sentit a la democràcia.

Per això, la vaga del 29 de setembre ens involucra a tots i totes, les entitats socials i el moviment sindical:

• És una crida a totes les ciutadanes i tots els ciutadans disposats a oposar-se a una Europa governada pels mercaders, sense espai per a la política i la funció redistributiva de la riquesa de l’Estat.

• És un toc d’alerta a les persones que no estan disposades a assistir impàvidament a la retallada dels valors cívics, els drets socials i laborals, la privatització dels serveis públics (salut, educació, etc.) i a la degradació ambiental i climàtica. Es tracta de fer sentir la nostra veu en contra dels especuladors i els seus còmplices.

• Es tracta d’aixecar la veu en contra dels que voldrien servir-se del nostre silenci per fer-nos pagar la crisi, generalitzar la precarietat i justificar el malbaratament de recursos i els seus negocis bruts i especulatius.

En aquest moment, la ciutadania catalana, l’espanyola i l’europea han de fer-se protagonistes i deixar clar el seu rebuig als orígens i a la gestió posterior de la crisi. Hem de recordar que l’Europa dels pobles hauria de construir-se des de la dimensió social i no pas des de l’econòmica, i que cal promoure els valors de la igualtat d’oportunitats per a totes i tots i la solidaritat. Els governants democràticament elegits haurien de donar comptes a aquests pobles i no pas al Fons Monetari Internacional.

Per això, la vaga del 29 de setembre és una imperiosa necessitat d’expressió democràtica a l’abast de la ciutadania. I és també per això que nosaltres, en tant que entitats cíviques, com a ciutadanes i ciutadans i treballadores i treballadors del nostre país, expressem el nostre suport i adhesió a la convocatòria del 29-S feta pel moviment sindical català.

Barcelona, 20 setembre de 2010

Adreces de contacte per rebre les adhesions que es vagin sumant a les ja existents: jselles@ccoo.cat i maranda@catalunya.ugt.org

 
4 comentaris

Publicat per a 3 Setembre 2010 in Ciutadania/Política, Europa

 

Etiquetes: ,

4 responses to “29-S: Vaga General de la ciutadanía

 1. Maxi

  5 Setembre 2010 at 17:25

  Bé, he fet difusió també del manifest en el meu bloc. Quant més siguem millor!.
  Salut i revolta!

   
 2. ATEO - ROJO - MASON

  13 Setembre 2010 at 20:21

  Jo també hi seré.

   
 3. àngels

  14 Setembre 2010 at 11:06

  Gràcies, Maxi! I una abraçada especial pel meu amic ateo-rojo-masón! A veure si et fas veure més, que t’enyoro!

   
 4. JOSEP-TERRASSA

  16 Setembre 2010 at 21:13

  TOTHOM A LA VAGA!
  ESPERANÇA!!

   

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
A %d bloguers els agrada això: