RSS

Carta de Joan-Ramon Laporte

26 nov.

Benvolgut/Benvolguda

jrlaporte.pngCom probablement ja saps, formo part de la llista de candidats d’ICV-EUiA per a les eleccions de diumenge 28 al Parlament.

He decidit involucrar-me en l’activitat política precisament en un moment de decepció per les sortides injustes a la crisi econòmica i la sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut. Un moment d’especial desprestigi de la política.

Les decisions –legislatives, executives, gerencials– del món polític afecten molt directament la vida de la gent. I està ben clar que el programa de la dreta pretén desmantellar el sistema de salut i altres conquestes de l’estat de benestar. Per això és important anar a votar. Votar per ICV-EUiA és expressar que volem una altra sortida de la crisi.

Votar per ICV-EUiA també equival a expressar que volem altres solucions per al sistema de salut que no són els copagaments, la desgravació de les mútues privades, les privatitzacions o l’opacitat en la gestió i en els convenis.

Per a ICV-EUiA l’atenció a la salut és un dret humà fonamental. La salut no és, com diuen alguns, una oportunitat de negoci.

Volem un sistema de salut universal, democràtic, amb lideratge del sector públic, de qualitat i eficient. És a dir, que atengui a tothom de la mateixa manera segons les seves necessitats, que sigui governat de manera transparent i amb rendició de comptes, que compti amb l’atenció primària com a eix vertebrador, que promogui l’excel•lència en la qualitat de l’assistència, que actuï com a veritable empresa de coneixements i que sigui autònom, sense sotmetre’s de manera incondicional als interessos del mercat i al pensament únic de les corporacions farmacèutiques i de tecnologies mèdiques.

Durant la campanya electoral he tingut ocasió de conèixer moltes realitats sobre els problemes de la gent en relació al sistema de salut. L’intercanvi d’experiències i opinions m’ha convençut que cal promoure el diàleg i la comunicació entre tots els que, des de diverses perspectives i problemàtiques, treballem per promoure el govern democràtic del sistema, l’equitat, la qualitat i l’eficiència en l’ús de recursos. En resum, que després de les eleccions cal continuar treballant i cal que ens mobilitzem per defensar una conquesta de la lluita dels treballadors que ara mateix perilla davant l’hegemonia aclaparadora dels valors conservadors a tot el món.

logoicv-euia.pngEn política no tot consisteix a anar a votar. Però el proper diumenge no tot està escrit. Com diu en Joan Herrera, si arriba la dreta amb els retalls socials, l’abstenció i el vot en blanc hauran estat un silenci còmplice.

A l’enllaç adjunt hi trobaràs un vídeo amb una entrevista a Joan Herrera al programa Àgora de TV3. També pots trobar aquí el programa de salut d’ICV-EUiA.

Et prego que difonguis aquest missatge entre totes les persones que puguis. Ves a votar diumenge. No donis les coses per fetes.

Salutacions cordials

Joan-Ramon Laporte

 
1 comentari

Publicat per a 26 Novembre 2010 in Igualtat, Salut

 

Etiquetes:

One response to “Carta de Joan-Ramon Laporte

 1. Dempeus per la salut pública

  27 Novembre 2010 at 13:07

  A Dempeus ens agradaria molt que el Dr. Joan-Ramon Laporte entrés al Parlament de Catalunya. Ens agrada el programa de salut que defensa, i ens agrada la seva trajectoria personal. Al nostre bloc l’hem citat moltes vegades i hem reproduit molts artícles i posicionaments seus, especialment pel que fa al tractament que es va fer de la grip A.
  En quan al programa de salut de ICV-EUiA és el que s’acosta més als objectius que Dempeus expresa en el nostre manifest i que son el motiu de la nostre existència. Així ho vam constatar en el estudi dels diferents programes electorals dels partits parlamentaris.
  I recollint les darreres paraules del candidat Joan-Ramon Laporte, no donem res per fet i anem a votar demà.

   

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: