RSS

Mas President: Queda inaugurada oficialment la sociovergència

23 des.

artur-mas-debat-politica-general.jpg

No cal que Nadal i Mas avisin que el pacte d’avui no va més enllà d’avui, que és un pacte d’investidura i no de Govern. No cal que escenifiquin caducitats difícilment creïbles quan la sociovergència (oficialitzada o no en pactes escrits) ja ha estat una realitat en l’anterior legislatura en temes tant sensibles com l’ensenyament, frenar el pas dels transgènics, la pressió soterrada que es va fer sobre la retallada de l’Impost de Successions i bona part de la política d’infraestructures, o de salut de la senyora Geli… Per no parlar de TV3, ni de vells càrrecs (i de gent de tota confiança de CiU) que varen quedar enclastats en una conselleria tan fonamental com la que va assumir Joan Saura.

No ens seguim enganyant en que s’ha acabat dissortadament una etapa d’un govern “tripartit”. Hi havia un altre soci més que no sols estava a l’ombra –encara que ara es queixi de manera tant poc elegant en paraules de Oriol Pujol d’haver condemnat a “menjar herba” els 7 anys que han fet d’oposició.

Però una oposició (CiU) que imposa la seva voluntat (amb fotografies a la Moncloa incloses) sobre el text final que es vota al Parlament espanyol sobre el nou Estatut de Catalunya, una oposició (CiU) que té les regnes de la corporació catalana de radio-televisió de Catalunya, una oposició (CiU) que es posa d’acord amb el PSC per no tirar endavant la llei electoral que era promesa del govern d’entesa no ha estat, de cap manera, travessant cap desert.

I de fet, quan ara es parla del paper destacat que poden tenir en la futura “governança” personatges tant destacats com Salvador Alemany (el senyor dels peatges) i el dr. Miquel Vilardell que des del COMB sembla defensar més el sector privat de la sanitat que la salut pública, no trobem massa diferència amb els amics predilectes dels més alts càrrecs del PSC en l’anterior Govern.

El nou President Mas ho acaba de confessar en el discurs d’agraïment: l’ex-president Montilla i ell s’han vist més que el que ningú (sobre tot els altres dos socis de Govern) es pensaven ni imaginaven… Potser no s’ho imaginaven, però ho havien d’haver suposat perquè bona part de les “desavinences” dels socis de Govern s’expliquen per aquestes trobades d’amagatotis que significaven unes molt poc elegants “banyes” polítiques.

No són temps fàcils. I en venen de pitjors. Però és temps també de que les coses siguin clares i s’aixequin tots els telons per veure qui mou els fils i quines són les titelles que realment compten.

La sociovergència queda inaugurada, i ha vingut per quedar-se. Esperem que per no massa temps. Precisament perquè la gent de Catalunya mereix alguna cosa més que viure en un pais “business friendly”.

sociovergencia.jpg
Fotografía de Ara.cat

votar

 
2 comentaris

Publicat per a 23 Desembre 2010 in Ciutadania/Política

 

Etiquetes: ,

2 responses to “Mas President: Queda inaugurada oficialment la sociovergència

 1. Basilio Pozo-Durán

  23 Desembre 2010 at 19:36

  Catalunya es un país “retalladas friendly”. Y lo de hoy ha sido sólo la ‘oficialización’ de una sociovergencia que ya llevaba en práctica más tiempo

   
 2. elena martin alcón

  25 Desembre 2010 at 13:02

  No dejo ningún comentario porque estoy de acuerdo en todo y por eso he votado .

   

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: