RSS

Dempeus contra la desgravació de les quotes a mútues

17 gen.

declaracions-per-ara-de-dempeus.jpg
Aquestes són les declaracions fetes des de Dempeus per la Salut Pública al diari Ara i publicades ahir diumenge, 16 de gener, quan ens va preguntar sobre què en pensavem de les desgravacions a les qüotes de particulars a mútues privades per accedir en millors condicions a les consultes, els hospitals i les clíniques del sector privat. Des de Dempeus entenem que un contracte d’aquesta mena és del tot voluntari, que pel seu import no està a l’abast de la majoria de famílies i que era un contrasentit, en un moment en que hi ha problemes per atendre serveis públics fonamentals com l’ensenyament, l’atenció a persones depenents, la violència de gènere, que es proposi des del govern de la Generalitat deixar d’ingressar menys diners per un servei que constitueix una discriminació i empitjora, en especial, les condicions de treball i finançament del sector públic. Si es posen en marxen “iniciatives” com les que està tenint el senyor Ruiz de privatització i clara decantació cap a la patronal privada del sector, el que s’aconseguirà és convertir el nostre servei públic de salut –un servei que és un orgull per a totes les persones que vivim i treballem (o estem aturades) a Catalunya– en un servei “per a pobres” que acaba per ser un sistema pobre. Creiem que aquest és un luxe que no es pot permetre ningú d’aquesta societat si mira més enllà d’una mirada miop, i massa a curt termini. Em qualsevol cas, una mirada que de cap manera s’ha de permetre qui ocupa la Conselleria de Salut de la Generalitat de Catalunya.

logo-dempeus.jpegEncara que com és natural les nostres declaracions al diari ARA varen ser més extenses, el fonamental del que varem dir hi està recollit. N’hi ha prou amb comparar les declaracions del senyor Lluís Montset amb les nostres per entendre quina mesura va en interès general i quina en interès de la patronal del sector privat de la sanitat.

I finalment, neguem (si és que calia) que per argumentar en contra de les desgravacions i a FAVOR d’un sistema universal, d’accessibilitat garantida i per a tothom, signifiqui tenir cap mentalitat dictatorial. Ans el contrari, es tracta de la proposta més democràtica que permet a totes les persones (des del Rei fins a qualsevol ciutadana o ciutadà, sigui quina sigui la seva condició econòmica, laboral o de salut) la millor atenció sanitària.

(Per veure les opinions en el mateix sentit de la FoCAP i de la FADSP, aneu a Dempeus.)

votar

 
 

Etiquetes: , , , ,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: