RSS

Un acte important per la Memòria Històrica

11 març

La filla pòstuma del milicià Miquel Pedrola vindrà a Barcelona per conèixer els qui han mantingut viva la memòria del seu pare. Barcelona, 11 de març

Amada Pedrola i Valero ha estat localitzada a França fa uns dies en el transcurs de la investigació realitzada per l’historiador Dani Cortijo arran de la pintada de la guerra civil descoberta a la Barceloneta.

cartell acte amada pedrola

Aquest divendres 11 de març és a la Barceloneta Amada Pedrola i Valero, la filla pòstuma del milicià Miquel Pedrola, mort al front d’Aragó l’any 1936. La trobada d’Amada Pedrola amb la seva família paterna tindrà lloc a la Biblioteca de La Fraternitat a les 18.30 h. L’acte comptarà també amb Dani Cortijo, l’historiador que ha dut a terme la investigació del cas Pedrola juntament amb Pino Suárez i els veïns de la Barceloneta que s’han unit per conservar la pintada.

Amada Pedrola va ser localitzada a la ciutat de Limoges (França) el passat 28 de gener, quan Dani Cortijo va rebre un mail en què la mateixa Amada es mostrava impressionada per tot el que s’havia fet al barri per preservar les lletres de la pintada. La filla pòstuma de Miquel Pedrola, absolutament commoguda, ha mostrat molt d’interès per conèixer aquells que s’han mobilitzat per mantenir viva la memòria del seu pare: “vull tornar a Barcelona i espero trobar-me amb una part del meu passat”. Pedrola explica que la seva mare, Maria Valero, li havia parlat del seu pare, li deia que havia estat molt valent, “però mai hagués pensat que encara seguís viu el seu record”.

Segons Cortijo “trobar la filla de Miquel Pedrola ha estat una gran emoció per ambdues parts i el colofó perfecte per acabar de tancar la investigació” Recorda Dani Cortijo que “ha estat una llarga recerca en què es partia gairebé des de zero, no hi havia gaires dades de Miquel Pedrola ni molt menys es tenia constància que tingués cap fill o filla”

Ja feia un parell de mesos que Cortijo i Suárez juntament amb els veïns de la Barceloneta i la neboda de Pedrola, van posar-se en contacte amb l’ambaixada francesa per tal de localitzar Amada Pedrola, amb qui mai havien tingut cap contacte. Finalment va ser una estudiant francesa que realitzava una tesi sobre les dones del POUM qui, a través del blog altresbarcelones.com, es va assabentar del rebombori ocasionat a la Barceloneta arran de la pintada. Aquesta va avisar Amada Pedrola de tot el que havia passat els darrers dos anys al voltant de la figura del seu pare.

El cap de setmana del 5 i 6 de març Amada, serà acompanyada per Cortijo, Suárez i la seva cosina Carmen en un viatge de la Barceloneta al front d’Aragó per conèixer els escenaris dels últims dies de vida del seu pare.

TROBADA AMB AMADA PEDROLA I VALERO
DIA: Divendres 11 de març 2011
HORA: 18:30
LLOC: Biblioteca La Fraternitat c/ Comte Santa Clara 8 (Barceloneta), BARCELONA
PARTICIPANTS:
Ma. Pino Suárez (historiadora i veïna de la Barceloneta)
Dani Cortijo (historiador iniciador de la recerca)
Carmen Pedrola (neboda de Miquel Pedrola)
Amada Pedrola (filla de Miquel Pedrola)

La trobada és oberta a tothom i comptarà amb l’assistència del veïns, es farà un passi de vídeos, hi haurà una exposició i finalitzarà amb un pica-pica.

Més informació al bloc Altres Barcelones
Informació sobre Miquel Perola

 
Deixa un comentari

Publicat per a 11 Març 2011 in Memoria Historica

 

Etiquetes: ,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: