RSS

Mollet, Barberà i Lleida per la salut pública

22 març


actecontralesretallades.jpg

A Dempeus s’ ha girat molta feina amb les polítiques tan poc encertades i tan perjudicials per a la majoria de la població catalana del senyor Boi Ruiz….. Aquesta mateixa setmana es pot defensar la salut pública amb Dempeus  a Barberà del Vallès (dimecres), a Mollet del Vallès (dijous) i a Lleida (dissabte).

A l’acte de Mollet del Vallès està organitzat per la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública del Baix Vallès. Des de la Plataforma explicaran els problemes concrets que es troben a la localitat i que afecten a tota la comarca amb les retallades del senyor Ruiz. Des de Dempeus es parlarà de defensar la sanitat pública, de  la relació entre salut i sanitat, les polítiques de la Unió Europea, la necessitat de conèixer i vigilar el comportament dels determinants socials de salut –de manera especial en temps de crisi– i la possibilitat d’unir-nos per una nova cultura de la salut que asseguri a tothom la millor atenció i tracte en la sanitat pública, però també una via més autònoma, solidària i feliç. Estem segurs que tant la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública del Baix Vallès com des de Dempeus es coincidirà en la necessitat d’estar amatents, organitzar-nos i defensar la salut pública.   Us esperem al local de la Marineta, a les 19:30. (com arribar).

El dia abans (dimecres), des de Barberà del Vallés, ens diuen:

xerrada sanitat BarberàUn dels sector on més evident s’està fent la retallada pressupostària del nou govern català és el de la Salut. A més de mesures com el copagament, el tancament de quiròfans a les tardes, o la paralització de la construcció del Hospital Ernest Lluch, la sanitat pública es troba en perill per les retallades i per la promoció que s’està fent de les mútues, en el que suposa una aposta pel sistema privat, que fa de la salut de les persones un negoci.

Novament veiem com la crisi econòmica serveix d’excusa per prendre decisions polítiques i econòmiques en què acabem pagant els i les treballadores. La majoria de la gent no tenim recursos per poder pagar les mútues i els hospitals privats, i no ens interessa promocionar-los. Ens interessa un sistema públic i universal de salut.

Per parlar de tot això, i explicar-nos com s’estan organitzant des de la plataforma DEMPEUS per la Salut Pública, el dimecres 23, a les 19h, ens acompanyarà en Toni Barberà, metge de professió. La xerrada tindrà lloc a la seu de l’Associació de Veïns de Can Llobet-Eixample (c/Enric Granados 68). Per més informació: http://euiabarbera.blogspot.com

I finalment, a Lleida, pel proper dissabte, també hi ha aquesta convocatòria amb l’Assemblea Ciutadana de Ponent i el Banc del Temps de La Bordeta: 

xerrada Lleida

XERRADA sobre “LA SANITAT PÚBLICA EN PERILL”
La sanitat publica és patrimoni de totes.  Aturem la privatització, lluitem contra les retallades.
Dissabte 26 de març. 18h.
Baixos de la parròquia de La Bordeta (c. Hostal, 3) [veure mapa]

El govern de CIU, amb el conseller Boi Ruiz al capdavant, està protagonitzant una agressió envers la sanitat pública que té com a principal beneficiari les empreses privades i el capital financer. El discurs que legitima les retallades en sanitat és que calen retallades per reduir el dèficit i que hi ha molta gent que abusa dels serveis sanitaris. Així veiem com es redueixen els sous i es precaritza el treball dels professionals de la sanitat, es tanquen i desplacen serveis sanitaris, s’incrementen les llistes d’espera, es paralitzen inversions, s’aposta per l’autogestió dels centres d’atenció primària per concedir la seva gestió a empreses privades, s’intenta culpabilitzar als usuaris de l’ús de la sanitat amb l’estratègia de la “factura a l’ombra”, pas previ per legitimar el copagament.

No ens serveixen excuses. Mentre la mitjana de l’Unió Europea en despesa sanitària és del 9,4% del PIB l’Estat espanyol gasta el 8,4%. Per tant, no es malgasten recursos i si volem ser europeus ens cal millorar la sanitat.

 Amb Boi Ruiz (que abans de ser conseller era el màxim responsable de la patronal hospitalària de Catalunya) tenim assegurat el camí cap a la privatització de la sanitat. No podem permetre que es responsabilitzi del deteriorament de la sanitat als més febles i al immigrants. De fet, com recalca un estudi de la Universitat de Lleida, els immigrants gasten quatre vegades menys en medicaments que la resta de lleidatans.

Els veritables responsables de les retallades socials són els poderosos de la societat ( sector financer, constructores, multinacionals…) que amb l’ajuda dels polítics de diferent color (CIU, PP, PSOE) ens fan pagar la crisi al més febles, pensionistes, treballadors, immigrants, estudiants etc.

Assemblea Ciutadana de Ponent “Que la crisi la paguin els rics”
Banc del Temps de la Bordeta
 
1 comentari

Publicat per a 22 Març 2011 in Salut

 

One response to “Mollet, Barberà i Lleida per la salut pública

  1. Isabel Saez Altet

    22 Març 2011 at 11:24

    Realment és un panorama que fa por. Hi ha massa poder en unes poques mans i estan fent el que volen, accelerant mesures perquè per més que es pugui aturar part del que estan desfent ja no serà tot. És com tota negociació: es comença fort per anar rebaixant. Sense adonar-nos, si arriba el moment que sembli que hem guanyat una part de la batalla haurem perdut molt.

     

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
A %d bloguers els agrada això: