RSS

Els “savis” del CAREC recepten megadosi de liberalisme

25 març

cimera-anticrisi.jpg

Finalment ha acabat la reunió al Palau de Pedralbes en base (?) un document que segons es filtra ha estat acordat previament entre PSC i CIU (en lloc de la proposta del Consell Assessor per a la Reactivació Econòmica de Catalunya-Carec). Aqui teniu el link a aquest document, que es passa tant de liberal que de moment no li serveix ni al president Artur Mas.

El consell de “savis” recomanava mesures tan injustes com el copagament en la justícia, l’ensenyament i la sanitat, i una derivació cap a l’empresa privada de la prestació de serveis. Podeu consultar també la llista de totes les persones que formen aquesta cistella de “savis”. Val a dir que sols hi ha dues dones entre tanta testosterona liberal, i que qui presideix és el cobrador d’autopistes, de Catalunya, el senyor Salvador Alemany…Tota una magnífica premonició del contingut!

Davant la cimera anticrisi (quina mania la d’utilitzar grans paraules per aplecs que solen acabar en fum d’encenalls) el president Mas obvia les propostes més liberals dels seus assessors, malgrat ser tant savis,  per tal d’aconseguir un ampli consens… que ja veurem a on arriba!

Segons informava aquesta mateixa tarda el canal 3/24, les possibilitats d’acord són altes en el document que ha presentat el govern, no el del consell assessor, que plantejava mesures inassumibles per les formacions d’esquerra i els sindicats, que, per cert, han expressat cert ennuig pel fet que bona part de la sessió del matí s’hagi estat parlant encara del document d’aquest grup d’experts quan ahir el mateix Artur Mas n’havia desestimat les mesures més polèmiques com el copagament o el contracte laboral únic.

Finalment s’ha arribat als següens acords “mínims” (dels que per altra banda s’ha desmarcat Joan Herrera, en roda de premsa posterior, en nom d’ICV-EUiA), i que si no s’expliquen més bé, em ratifiquen en la meva opinió de coses òbvies per una millor gestió (potser) per una banda, en certs aspectes que no es concreten, i de seguiment dels desiderata neoliberals (amb implicacions molt perilloses des del punt de vista tant econòmic com social en la seva aplicació):

– Simplificar la gestió administrativa
– Pla de racionalització del sector públic
– Model d’infraestructures estratègiques
– Racionalitzar el marc fiscal de l’economia productiva
– Fomentar polítiques d’ocupació
– Suport als sectors socials més perjudicats per la crisi

i s’encarrega:

– Buscar noves vies de finançament per al sector privat
– Trobar fórmules de suport a la política industrial
– Adoptar un model flexible per a l’activitat de pimes i autònms
– Aconseguir una major interralació entre recerca, innovació, universitats i activitat productiva
– Potenciar l’esperit emprenador
– Actuar en política energètica

També es requereix a la Comissió pel Pacte Fiscal del Parlament que enllesteixi com a molt tard el 31 d’octubre d’aquest any els treballs tècnics per al concert econòmic.

(…)  Els sindicats. CCOO i UGT, però han rebutjat frontalment els plantejaments dels experts del CAREC, que per boca del seu president, Salvador Alemany, ha admès que la seva proposta no és un punt d’arribada sinó de sortida, però que això no havia de donar carta blanca a esmicolar-lo perquè, ha dit, “amb mesures de curta volada no es pot sortir de la crisi”.

I sobre això estic d’acord amb el senyor Alemany. El que no veig, de moment, és la “volada” per enlloc.

Han parlat també del tema Dempeus per la Salut Publica i en Francesc Matas.

 
2 comentaris

Publicat per a 25 Març 2011 in Economia crítica

 

2 responses to “Els “savis” del CAREC recepten megadosi de liberalisme

 1. Leticia

  25 Març 2011 at 23:02

  cada cop segueixo menys la politica, pq quan llegeixo aquestes coses em frustro i m’indigno a la vegada.
  fa pocs dies, en Mas deia, referint-se al derogament de l’impost de succesions, que cap català havia d’estar discriminat en vers a un ciutatà espanyol.
  ara bé, en quan a les autopistes, resulta q d’aquesta “discriminació” no s’enrecorda. i no només això, sino que asobre crea un nou organisme presidit pel seu amiguet Salvador Alemany.
  Aquesta hipocresia em supera!
  ai aquets “savis” (molt ben posades les cometes), quina por em fan!

   
 2. àngels

  26 Març 2011 at 0:45

  Tens molts raó, Leticia, perquè a sobre parlava de la discriminació dels que reben un 6% de les herències més riques de tot l’Estat… Una discriminació una mica esbiaixada…Gràcies pel comentari!

   

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
A %d bloguers els agrada això: