RSS

No al desmantellament de la sanitat pública

07 abr.

Una convocatòria important pel 14 d’abril, en defensa de la sanitat pública:

Els sindicats sotasignants, com a representants del personal de la sanitat pública catalana (Metges de Catalunya, Satse, CC.OO., UGT i CATAC-CTS) denuncien el procés de desmantellament de la sanitat iniciat per l’actual govern sense altre objectiu que incrementar a marxes gegantines el fins ara lent procés de privatització de la sanitat.

Amb crisi o sense crisi, la disminució prevista del pressupost sanitari és totalment injustificada perquè Catalunya dista molt de dedicar a la sanitat el percentatge que li correspon pel seu nivell de desenvolupament en relació a la mitjana de la UE-15.

La diferència que ens separa de l’Europa del nostre nivell econòmic és força superior al 10% que es pretén reduir del pressupost sanitari, i va en augment perquè, per molt que hagi crescut la despesa sanitària pública durant l’anterior govern, aquest creixement ha estat inferior al de la mitjana europea. Per molt que calguin retalls del pressupostaris, aquests no s’han de produir en la sanitat sinó en altres partides.

healthcare.jpg

Seria acceptable, i fins i tot necessària al marge de l’anomenada crisi, una reducció de despeses sumptuoses i innecessàries, així com de la farmacèutica, però en cap cas en l’atenció sanitària, encara insuficient, que es dóna a la població. Ni poden augmentar les llistes d’espera, ni es poden disminuir serveis.

Altres percentatges ens separen encara de la UE-15: El de població ocupada en el sector sanitari català i la pressió fiscal, tots dos inferiors amb molt al de la UE-15. És inadmissible que es pretenguin reduir, tant un com l’altre, encara més.

Igualment és inadmissible l’engany al qual s’està sotmetent l’opinió pública. Ni es pot declarar que una retallada del calat previst no afectarà l’atenció sanitària ni els llocs de treball, ni es pot signar al Parlament una moció i després fer el contrari, ni es poden donar sorpreses postelectorals sobre temes més que previsibles. A part de ser immoral, ningú no creu que la sanitat pública es salva desmuntant-la ni que acomiadant personal es crea ocupació.

Tampoc no escapen a ningú les veritables causes de l’estisorada. Les pretensions del conseller i dels assessors del Govern i del Departament de Salut, a la vista de múltiples declaracions i dels interessos privats representats en els diferents consells assessors, van en el sentit d’afavorir la sanitat privada, les mútues i les multinacionals de la salut, d’incrementar la mal anomenada col·laboració pública privada, en realitat un simple procés de vampirització, de desmuntar l’Institut Català de la Salut tant per retrotreure les condicions laborals de la XHUP a les anteriors al mai assolit procés d’equiparació com per donar a ambdós una major permeabilitat a la introducció d’interessos privats.

Per tot això, els sindicats convocants EXIGEIXEN:

Que es retiri l’anomenat Pla de Xoc exposat, sense cap rigorositat, a l’opinió pública i que no només es mantingui sinó que s’incrementi el pressupost del Departament de Salut per a l’any 2011, i ens criden a participar en la Concentració, 14 d’abril a les 18 h. a la Pça Sant Jaume de Barcelona.

(Punts de Vista ho difón i dóna tot el seu suport)

Veure també: Dempeus denuncia el estado crítico de la sanidad
i La salud de la sanidad en estado crítico.

votar

 
 

Etiquetes: , , , ,

One response to “No al desmantellament de la sanitat pública

  1. Isabel Saez Altet

    7 Abril 2011 at 15:16

    Us felicito i comparteixo la informació perquè arribi als meus contactes. Només una cosa. Les persones que no podrem anar segur a la manifestació perquè no podem aguantar-la, hauríem de ser presents també perquè potser la nostra absència és per la millor raó per la qual es preten la movilització, les nostres incapacitats. Em venen al cap dues possibles formes: Una, un document signat degudament i que es faci entrega d’ell a la Generalitat i també als mitjans. Dos, una convocatòria d’inundar amb una tarja individual exposant el nostre rebuig signada i que cadascú adressi directament. És una política que s’havia fet amb Greenpeace que jo vaig viure en temps de Felipe González. En aquells temps el govern es dignava fins i tot a donar una resposta a tots.
    Tot i això quedarà absent molta gent de la més perjudicada, massa gran, massa malament. Algú ha de ser la seva veu també.

     

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: