RSS

Els Pressupostos de l’increment de la pobresa infantil a Catalunya

03 juny

ninos-inmigrados.jpg

Les propostes dels Pressupostos de la Generalitat no sols exemplifiquen la nefasta fusió dels lemes de la xenofòbia que han tingut força éxit electoral: signifiquen un increment de la pobresa infantil que pot tenir serioses repercusions en el futur de la nostra societat.

La retallada a la Secretaria de Família prevista és del 74% de mitjana, (passarà de 192 a 34 milions d’euros que significa de fet un 82% menys) però per les famílies immigrants que vulguin accedir als ajuts per fills de 0 a 3 anys la retallada és total. És a dir, Benestar i Família restringeix les ajudes a les rendes baixes i ajuda sols als que estan en situació de gairebé misèria (i ingressant menys de 8.000 euros-any) però en deixa fora les famílies les famílies d’immigrants que no acreditin cinc anys de residència legal, els dos darrers amb presència al país . Amb aquests tipus de retallades no sols augmentarà la pobresa de les dones (autèntica xacra globalitzada dels nostres temps) sinò dels infants, amb totes les repercusions que comporta sobre la seva salut i desenvolupament físic i intel.lectual i que és primordial en els primers anys de vida..

Segons 20 minutos: “Hasta ahora, la Generalitat concedía una ayuda de 638 euros para todas las familias con niños de 0 a 3 años y de 745 euros en el caso de familias numerosas y monoparentales con niños de 0 a 6 años. La modificación de esta ayuda que ha anunciado este miércoles la Generalitat entrará en vigor cuando sea aprobada la ley de presupuestos para el ejercicio de 2011, presumiblemente este mes de julio, y no tendrá efectos retroactivos.”

També podem llegir al diari Ara:

“A banda de les subvencions a les famílies, les inversions també patiran una reducció dràstica (del 55%), perquè s’alentiran o s’ajornaran obres de nous equipaments. També es reduiran els pressupostos de l’Institut Català de les Dones (15%), de la DGAiA (2,8%) i de l’Institut Català de l’Adopció (1,9%).”

Pel que fa a les prestacions i pensions als col·lectius més vulnerables, el seu creixement es menor que la inflació (un 2,4% d’increment, de 569 a 583 milions d’euros, quan la inflació es calcula considerablement per sobre del 3%).

En tot aquest panorama de retallades, sols creix el pressupost de l’Institut Català d’Assistència i Serveis Socials (ICASS) en un 6,7%. L’ICASS representa un 77,9% del pressupost global de la conselleria, i seria interessant averiguar si hi tenen alguna cosa a veure les intencions de reforçar el sistema de contractació amb empreses privades de l’actual govern de la Generalitat. En la tònica general, aquest increment necessita moltes més explicacions, però de moment sembla que també segueix el lema que era de PxC (que no de CiU) de “primer els de casa”… Potser és que CiU ha assumit, “amb il.lusió” aplicar les retallades que perjudiquen a les persones immigrades en la pitjor de les situacions, repercutint dissortadament en els nens i les nenes de 0 a 3 anys.

votar

 
 

One response to “Els Pressupostos de l’increment de la pobresa infantil a Catalunya

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: