RSS

La Diada a Badalona malgrat el PP i Garcia Albiol

11 set.

(Al museu de l’Almodí de Xàtiva es pot veure el retrat de Felip V cap per avall. D’aquesta manera els xativins castiguen al rei Borbó per haver ordenat l’incendi de Xàtiva i haver-li robat el nom. M’he permès la llicència “d’invertir” l’imatge de l’alcalde que roba la Diada i no contribueix en res a la convivència al poble de Badalona.)

Des de la Comissió 11 de Setembre de Badalona, que agrupa a més de 40 entitats i partits de la ciutat, s’ha volgut denunciar el marcat caràcter autoritari i espanyolista de l’alcalde de la ciutat, Xavier Garcia Albiol (PP). El senyor Albiol, mica en mica, va mostrant el seu autèntic caràcter i el darrer capítol s’està visquent en el fets que estan succeint entorn a la Diada.

La Comissió 11S de Badalona (en la que he pogut descobrir grans amics i amigues), segurament perquè ja endevinava les intencions de l’alcalde que no havia participat en les celebracions en altres 11 de setembre, portava mesos treballant per construir una Diada nacional a Badalona des de la defensa del Dret a l’Autodeterminació, els drets socials i el marc nacional dels Països Catalans, i ha estat un clar exemple de treball horitzontal i en xarxa, malgrat patir tota mena de traves burocràtiques per poder fer els actes. En el seu manifest, entre altres coses, diuen:

“…Badalona vol participar, i de fet participa ja, en aquest procés de construcció. Un procés que ens ha de portar a reivindicar el dret de ser un país compromès amb Europa i el món, un país més just, amb més qualitat de vida, més crític, amb majors oportunitats per a tothom. Badalona és clau en el procés de construcció nacional del país. Tal com succeeix en d’altres poblacions similars, Badalona representa la riquesa d’una societat dinàmica i diversa, on és encara més important de defensar el model d’immersió lingüística com a model viable de cohesió i construcció social, i cal impulsar un gran acord social, polític i econòmic per fer del català la llengua comuna de qui vivim al nostre país.”

Ahir varen començar els actes, com ja s’anuncia en el video, amb un gran éxit de gent, i avui continuen… I és que la Diada és de de la gent senzilla, que es sent catalana i vol un futur millor per Catalunya. No d’aquesta gent, tant ufana i tant superba com el que ara és el seu alcalde. Però tampoc s’ha d’oblidar que si una persona com Xavier Garcia Albiol es va poder fer amb l’alcaldia de Badalona, va ser gràcies a Convergència i Unió, tot i que la seva campanya era més que discutible des d’un punt de vista social, de convivència i democràtic: Garcia Albiol va centrar la seva campanya en la crítica a la immigració, en especial de la població romanesa, i la “seguridad” que ha demostrat fins ara al poble de Badalona és que es quedaven, si fos per la voluntat de l’Ajuntament, sense Diada.

Ara s’està demostrant l’autèntica naturalesa del PP de Badalona, fins i tot en els tribunals, mentre que CiU –la coalició que va permetre que un home tant poc amic de Catalunya es fes amb l’ajuntament de la tercera ciutat de Catalunya– encara aconsegueix enganyar a massa gent.

votar

 
7 comentaris

Publicat per a 11 Setembre 2011 in Ciutadania/Política

 

Etiquetes: , ,

7 responses to “La Diada a Badalona malgrat el PP i Garcia Albiol

 1. elenamartinalcon@gmail.com

  11 Setembre 2011 at 10:43

  Angels , suscribo tu artículo pero sobre todo
  que dejas claro porque es alcalde el sujeto en
  cuestión . Y yo me pregunto ¿son todos iguales
  y les importa un bledo todo lo que figura que les
  importa? ( CIU ) .

   
 2. cefe

  11 Setembre 2011 at 12:15

  Angels crec que les gents d’esquerres hauriem de començar a pensar en celebrar l’onze de setembre d’una manera diferent, pot ser no tant institucionalitzada; pot ser com ho están fent a Badalona, al Born, i el Passeig Lluis Companys, están plens de reivindicadions, nacionals, socials, culturals, laborals . . . . A més a més aquet any han corregut 100 m. les tanques pel públic del Monument per cert ben poca gent, a la dreta no li cal ja fer el soroll d’altres anys, ja están al Govern. Cada any les dretes catalanes troven su oportunitat. Aquets any l’oportunitat d’amagar les retallades que s’estan fent.

   
 3. RGAlmazán

  11 Setembre 2011 at 15:48

  Felicidades a todos los catalanes. Lo de Albiol le califica claramente, xenóbono y antinacionalista como su partido. Lo de CiU, si yo fuera catalán, lo consideraría más grave, porque estos tipos que van de más nacionalistas que nadie, por mor de conseguir el poder y el apoyo en otros sitios, han olvidado su nacionalismo (interesado) echándose en manos de los peperos. Esa es la consistencia de su nacionalismo, un nacionalismo de cartón piedra, de falsarios.
  Petons
  Salud y República

   
 4. angelsmcastells

  11 Setembre 2011 at 18:07

  Gràcies pels comentaris, Elena i Cefe, veiem les coses de la mateixa manera. Y muchas gracias en especial a ti, Rafa, que sé bien que conoces de lo que hablas.No lo he dicho, pero en el paquete entraba también Castelldefels… aunque es mucho peor lo de Garcia Albiol porque significa el experimento despótico y xenófobo en las urnas. Y CiU se lo ha avalado. Un abrazo!

   
 5. Toni Barbará

  11 Setembre 2011 at 18:22

  Mercès pel teu post Àngels, i també als cometaristes Elena, Cefe, Rafa… és com dieu.
  Jo he tingut el plaer i la sort de treballar dins el nucli dur de la Comissió Unitària Onze de Setembre de Badalona en representació de la meva organització i ha estat una experiència molt estimulant. Des de la pluralitat que signem el Manifest hem estat capaços de mobilitzar societat civil i democràtica front les provocacions i agressions de personatge que es creu amo d’Albiolastan !!
  I molt cert també que si l’alcaldia és avui del color que és, la gran responsabilitat (a més dels resultats electorals) la té CiU que no va voler tancar un pacte sanitari per evitar-ho, junt a PSC i a ICV/EUiA (que vam oferir sense contrapartides ni condicons de part).
  Ja anirem aprenent…poc a poc…o més aviat rapidet ?? Salut !! Toni Barbarà

   
 6. Maxi

  11 Setembre 2011 at 20:18

  Hola Àngels.

  Estic segur que heu fet bona feina, des de la Comissió, per tal de reivindica un sentiment nacional, que no és ni a de ser propietat només d’una classe social. Altre qüestió és el model d’estat a on podem tenir diferències entre els uns i els altres.

  En tot cas, crec que aquest home, una vegada ja la haguem definit com a xenòfog, anticatalanista, etc… és coherent amb els seus idearis. I això, no és pot dir de tots els polítics o formacions polítiques, que s’amaguen darrera la paraula per canviar la realitat dels fets o pràctiques polítiques (a nivell estatal i a nivell nacional). Que a més, aquest home, va fer una campanya populista aprofitant-se de la por i les reaccions que és generen en contra de tantes dificultats, per treure profit electoral?.., cert, però la gent té que tenir clar allò que vota o ha votat, per que darrera hi ha les conseqüències a les decisions presses.

  Espero, que com a tot, el temps posi a cada persona en el seu lloc, i la gent amb una mica de conscienciació de classe, culpabilitzi a qui realment té la culpa de les seves penúries i patiments..: les oligarquies financeres-socials, i als seus portaveus en l’espai de la política (i aquí prefereixo ser políticament correcte i no dir sigles).

  Salut i visca Catalunya!.

   
 7. Artur

  11 Setembre 2011 at 20:35

  Moltes gràcies d´un dels teus amics que has pogut descobrir a la Comissió i gràcies pel recolzament doncs vivim una situació força dura amb el Sr Garcia Albiol, ahir ja feia una feina de destrucció de la cohesió social i ara va per la destrucció nacional, malgrat tot treballem dia a dia per recuperar el que sempre ha estat Badalona, una ciutat amable, justa i solidaria.
  Salut !!!!

   

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: