RSS

#19F Dia de lluita i aniversari de DEMPEUS per la Salut Pública

19 febr.

Avui 19 de febrer concentracions i manifestacins contra de les retallades socials i laborals i contra la Reforma Laboral. Però avui, també, fa 3 tres anys de la presentació de Dempeus per la salut pública a l’Ateneu Barcelonès.

Eren uns altres temps. Ja intuíem que la sanitat pública estava en perill, ens feia por que els símptomes que es començaven a notar: la insistència en parlar del copagament, la llei 15/97, l’àrea única sanitària a la Comunidad de Madrid, la gestió privada dels hospitals públics, i molts altres , ens feia por que fossin un presagi dels intents de privatització de la sanitat pública. Per tot això ens varem ajuntar un grup heterogeni de persones de diferents procedències i formació, per posar-nos dempeus en defensa de la salut pública.

Nucli fundador de Dempeus per la salut pública

En aquests tres anys les coses per comptes de millorar han anat a pitjor. Amb la coartada de la crisi econòmica, que han provocat els poders fàctics, els governs estan agredint frontalment la sanitat pública i altres serveis públics retallant els pressuposts, tancant centres i quiròfans, reduint plantilles i horaris, i també sous dels treballadors de la sanitat pública, propagant que la sanitat pública actual és insostenible, culpant als malalts d’abús dels serveis, promocionant les assegurances privades i obrint els hospitals públics a la sanitat privada. Tot això amb una caiguda de la qualitat del servei, amb un allargament de les llistes d’espera, i arribant a la mort d’alguns pacients per manca de recursos.

És per això que estem treballant conjuntament amb més de seixanta entitats en la preparació d’una Iniciativa Penal Popular per portar davant la justícia als responsables de la degradació de la sanitat pública catalana que us demanem seguir amb atenció perquè pot representar un pas important en la denúncia de la política sanitària de CiU i dels interessos privats que s’hi amaguen al darrera i prostitueixen un dels millors sistemes sanitaris d’Europa i del món.

Us esperem a la presentació pública de la IPP el proper 10 de març.

Acte de presentació de la IPP

De totes les intervencions d’aquell 19 de febrer de 2009 volem recordar especialment dos: la de la Rosa Regàs que va explicar de forma clara i pedagògica la diferència entre lo públic i lo privat, i la lectura a tres veus del nostre Manifest.Veure també a La Ratera: “Salut Pública, instrument d’equitat i democràcia”

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: