RSS

NO a l’euro per recepta. NO a la taxa més indigne del govern més covard

21 juny

Front a la indignitat de la taxa a la malaltia, la proposta de la ciutadania conscient dels seus drets, dempeus per la salut pública!

Quan anem a comprar els medicaments que ens recepti el metge o metgessa, neguem-nos a pagar l’euro per recepta. No tenen vergonya d’intentar cobrar aquesta taxa quan ja hem pagat els nostres impostos, quan sabem amb tota seguretat que aquesta mesura incrementarà les desigualtats a la nostra societat, quan hi haurà persones que hauran de triar entre poder menjar i comprar els remeis que necessiten… i quan cada dia es destapen corrupcions a la sanitat catalana i es destinen milions d’euros a compensar les malifetes i estafes dels bancs.

Per tot això, i més, quan a la farmàcia et demanin que paguis l’euro per cada recepta, entrega aquesta carta perque la facin arribar al senyor Boi Ruiz. Inundem la conselleria de salut amb la nostra negativa a pagar la taxa de la malaltia, l’impost més indigne del govern més covard.

Benvolgut Sr.,o Sra. Farmacèutic/a:

Com Vostè coneix molt bé, les recents mesures preses pel Govern Autonòmic i el Govern de l’Estat estan posant en perill un model de Sanitat Pública que ha costat molts sacrificis a diverses generacions. La mesura recentment adoptada sobre el que es coneix com a “taxa de l’euro per recepta”, a més de resultar injusta per al ciutadà (que ja paga la Sanitat amb els seus impostos) no actua sobre les veritables causes estructurals dels problemes de la “nostra” Sanitat Pública. I nostra vol dir de la ciutadania, i per tant també dels farmacèutics i farmacèutiques, i de molts altres col•lectius professionals i socials.  El fet de que comenci a aplicar-se el que en diuen “taxa per recepta” pot posar en perill la continuïtat d’alguns tractaments en persones especialment vulnerables.

Veiem amb preocupació la forma com el Sistema Sanitari es decanta per postures economicistes, amb evidents criteris privatitzadors i tot ignorant els més elementals principis tant de justícia social com de salut pública. Es tendeix a considerar els professionals sanitaris com a simples gestors d’un pressupost, no sempre realista. També en aquest cas, l’aplicació del re-pagament sota el títol de “taxa de l’euro per recepta”, pretén convertir el farmacèutic en un agent econòmic en benefici de la Administració. Encarregar-li funcions de recaptador d’impostos, incrementant la càrrega burocràtica, és absolutament improcedent. El personal de farmàcia ha de tenir funcions sanitàries per tal de poder ajudar als pacients amb els medicaments a fer-ne un ús adequat.

Avui aquesta nova penalització sobre les persones malaltes ens arriba de la ma del Govern de la Generalitat de Catalunya, però tenim ja anunciada i amenaçada una nova taxa sobreafegida sobre els medicaments, des de l’ Administració estatal, Ministerio de Sanidad, a partir del dia 1 de juliol. És lògic i coherent que el meu rebuig es concreti i estengui amb igual determinació a totes les reiterades agressions planificades pel Govern i el Gobierno.

Igualment vull deixar constància que penso fer responsables de qualsevol incidència, agreujament o complicació sobrevinguda del meu actual estat de salut, relacionada amb aquesta circumstància d’impediment terapèutic, als màxims directius competents del Departament de Salut i tota la seva cadena de comandaments.

Per tots aquests motius, i d’altres, li MANIFESTO LA MEVA NEGATIVA A PAGAR LA TAXA DE L’EURO PER RECEPTA. Poso a la seva disposició aquesta declaració per a que en pugui informar, si així ho desitja, a les autoritats sanitàries.

Tot esperant la seva comprensió, el saluda cordialment i cívicament

NOM I COGNOMS
CIP
RECEPTA
Signatura

 
11 comentaris

Publicat per a 21 Juny 2012 in Salut

 

Etiquetes: , ,

11 responses to “NO a l’euro per recepta. NO a la taxa més indigne del govern més covard

 1. dempeus

  21 Juny 2012 at 10:20

  Reblogged this on Dempeus per la salut pública.

   
 2. lolisolano

  21 Juny 2012 at 10:38

  Reblogged this on Lolisolano's Weblog.

   
 3. iko

  21 Juny 2012 at 11:55

  Me agrada la idea de desobediencia ciudadana ante esta tasa, pero considero vital informar a los ciudadanos sobre qué posibles sanciones pueden acarrear si no paga esta tasa. Una vez informado de los riesgos será posible decidir una actitud ante este #novullpagar

   
  • angelsmcastells

   21 Juny 2012 at 12:15

   Si, estamos pendientes de tener más información de la Conselleria para darla. De momento sólo conocemos lo que ha publicado la prensa, pero nos comprometemos a seguir informando, de manera especial en el blog de Dempeus http://dempeusperlasalut.wordpress.com o aquí.

    
 4. Lluís

  21 Juny 2012 at 15:57

  M’imprimeixo la carta per tenir-la a mà en la primera ocasió. Gràcies.

   
 5. Isabel

  21 Juny 2012 at 19:10

  Malauradament, saben bé què volen i molt em temo que no s’aturaran. “CCOO exigeix la destitució del president del Consell d’Administració de l’ICS, del director gerent i del director d’Afers Assistencials. Ahir, Joaquim Casanovas, director gerent de l’ICS, i Jaume Benavent, director d’Afers Assistencials, van anar al CAP Martorell per oferir que es constitueixi una societat limitada amb ànim de lucre que es quedi amb la gestió de l’Equip d’Atenció Primària Martorell. (…)” Us deixo el link, http://www.ccoo.cat/noticia/155376/ccoo-exigeix-la-destitucio-del-president-del-consell-dadministracio-de-lics-del-director-gerent-i-del-director-dafers-assistencials

   
 6. Toni Barbará

  21 Juny 2012 at 23:37

  Para empezar el riesgo que corre la ciudadanía, si paga docilmente, es el de liquidar otro espacio más ( y van…) del Sistema Público de Salud y en la perspectiva de muy dificil recuperación en el tiempo. La resignación y la autoinculpación son sin duda los mayores riesgos imaginables. Cierto que el sistema prepara su mensaje de intimidación habitual para atemorizar cualquier disidencia. De eso saben y ejercen sin piedad. ¿Que nos “fichan” como “deudores” de la Generalitat? Es posible, en el caso de no estemos ya fichad@s. ¿Que nos tramitarán una sanción y recargo? Es seguro que les va a costar más el trámite que el recargo… Sobretodo si somos MILES de ciudadanos y ciudadanas los que nos negamos a REPAGAR, hoy el euro de penalización, mañana la tasa co/re/pago del Estado. Y acabo; ¿Es tolerable, desde una óptica ética, que quienes estan en el punto de mira de las mil y una corruptelas, chanchullos, y todo tipo de “conflicto de intereses”, pretendan, ellos, “sancionar” a las personas enfermas que necesitan un tratamiento prescrito por el profesional del sistema público ? Como los chistes, o se entiende a la primera o no vale la pena inisitir. La ciudadanía que estamos por la Salud Pública NUNCA promoveríamos una acción que pudiera ocasionar algun tipo de deterioro a la salud de las personas, como el incumplimiento o abandono de un tratamiento. Son unos (i)responsables concretos, con nombres, apellidos e impunidad y aforamientos, quienes no se inmutan cuando ponen en cuestión el acceso de los enfermos a su medicación. Esto va más allá que una barrera de autopista. Salud !! Toni Barbarà

   
 7. CGS

  24 Juny 2012 at 14:20

  Per si algú vol la carta en pdf, he desat una còpia a:
  http://es.scribd.com/doc/98088940/NO-A-L-EURO-PER-RECEPTA

  Salut

   
 8. Francisco

  24 Juny 2012 at 22:52

  Estoy de acuerdo con todo lo manifestado en el escrito, Y pienso que el Govierno de España y el Autonomico de Catalunya Generalidad, con estas medidas dirigidas a los enfermos y Ciudadanos mas necesitados es solo para Privatizar la Sanidad y negocial con la Salud.

   
 9. albert ferriol solés

  30 Juny 2012 at 14:39

  Avui m’he sumat als qui no volen pagar l’euro sanitari. No és saludable.
  Albrt

   
 10. maria

  1 Juliol 2012 at 17:59

  M’acabo d’imprimir la carta, perque també estic en contra de pagar l’euro per recepta
  hem sembla una mesura injusta i vergonyosa

   

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
A %d bloguers els agrada això: