RSS

Una acció cívica de Iaioflautas i Dempeus per la salut pública: #novullREpagar

23 juny

Entre els i les @iaioflautas, Amb Miquel Tomàs, Toni Barbarà i Angels Martínez Castells, de Dempeus per la Salut Pública

Aquest matí, a Barcelona (a altres ciutats de Catalunya, com Lleida, també s’ha protestat contra el REpagament) un grup de iaioflautes i un grup de Dempeus per la salut pública ens hem apropat a la farmàcia  del President del Col·legi de Farmacèutics, Jordi de Dalmases, per una acció sorpresa de protesta contra l’euro de la vergonya.

Tot i que hem sigut rebuts cordialment (ens ha dit que ja ens esperava!) ha repetit una i altra vegada que la gent de les farmàcies són uns manats i han d’aplicar la mesura. Nosaltres li hem recordat el paper i el poder dels Col.legis professionals, i que no estavem d’acord amb que no s’hi pugui fer res més que obeïr, perquè quan es posen en precari els drets humans i de ciutadania i augmenten les desigualtats a costa de les persones més dèbils, hi ha fonament i per a la insubmissió.

Hem fet constar a la gent de la farmàcia i a la premsa que ha vingut  la nostra disconformitat per la implantació de l’euro per medicament, un impost als malalts i a la malaltia, que pel fet ser-ho ja sòn més febles… i encara més si sòn malalts crònics i/o jubilats.

Miquel Tomàs ha demanat a la farmàcia els medicaments que li calien i s’ha negat a pagar l’euro de la vergonya per recepta. Aquest és el document que fan omplir a la farmàcia als que no paguem l’euro de la vergonya.

Desprès de sortir de la farmàcia,  Miquel Tomas ha explicat a la gent que no ha pogut entrar i a la premsa, com ha anat al procès: dir que no es vol REpagar, signar el document, deixar que et facin fotocòpia del DNI… I a més, en Miquel ha entregat també la carta de Dempeus. En Miquel Tomàs ha estat un dels protagonistes -dels primers-  del #novullREpagar… esperant que en siguem milers i milers.

S’ha posat una pancarta davant la farmàcia, per advertir als cotxes i persones que passaven dels motius de la protesta. Cal dir que molta gent s’ha parat i ha preguntat com s’havia de fer per no pagar l’euro o per dir-nos que tampoc pensaven pagar. La indignació ciutadana davant aquesta mesura és molt gran, mentre Artur Mas i els seus consellers Mas-Collell i Boi_Ruiz estant venent el país pels Estats Units i Europa…

També han explicat els motius de la campanya #novullREpagar, l’Àngels Martínez Castells i en Toni Barbarà, de Dempeus per la salut pública, organització que crida a la desobediència civil contra l’euro per recepta. En el post escrit per l’Elena Alvarez , una @iaioflautas molt i molt @dempeus, trobareu més fotografies i informació:

Elena Alvarez Andrés, vicepresidenta de Dempeus i @iaioflauta que també diu #novullREpagar

 

One response to “Una acció cívica de Iaioflautas i Dempeus per la salut pública: #novullREpagar

  1. Marina Herranz

    23 Juny 2012 at 18:29

    Los recortes en Sanidad claman al cielo, están en riesgo la vida de las personas (excepto los que hacen los recortes.)

     

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: