RSS

Plataforma PROU retallades davant la suspensió de l’euro per recepta – COMUNICAT

17 gen.

En el primer dia de no REpagament de l’euro de la vergonya i segon dia que CiU ens vol fer creure que el dret a decidir passa per imposar polítiques arbitràries, de la desigualtat, que ni tant sols figuraven a cap programa electoral però  escanyen a les persones malaltes, amb menys ingressos, en situació precària…. Avui constatem, una vegada més, que vivim en una democràcia de fireta en la que ningú dimiteix i ni els malfactors de lo públic responen -de moment- ni per les seves malifetes ni per les seves males polítiques. I avui també es difon el Comunicat de la Plataforma Prou Retallades:

prouretallades1  EL CONSTITUCIONAL SUSPÉN L’ EURO PER RECEPTA A CATALUNYA

El 15 de gener de 2013 la notícia va ESCLATAR: el Tribunal Constitucional va anunciar que suspenia cautelarment el cobrament de la taxa de  l’euro per recepta, que s’està aplicant a Catalunya des de fa sis mesos. Ho fa a instàncies de la denuncia presentada pel Govern central que hi veu vulneració de competències i desequilibri territorial.

Durant cinc mesos  s’estudiaran possibles al·legacions fins a una nova pròrroga o una sentencia definitiva.

Per a la plataforma “Prou Retallades” i les persones i entitats que defensem el caràcter públic, universal, equitatiu i solidari de la salut i les atencions sanitàries, és sens dubte UNA GRAN NOTÍCIA!

El 23 de juny de 2012, en què la Generalitat instaurava la nova taxa a Catalunya, gents de Dempeus, Iaioflautes i la Plataforma pel Dret a la Salut, es varen manifestar per mostrar una oposició frontal al co-repagament i a l’agressió “retalladora” en salut, penalitzant la malaltia, als pacients crònics i als sectors més febles.

Es va cridar a la INSUBMISSIÓ des de moltes organitzacions socials perquè és del tot legítim i democràtic negar-se a acceptar lleis notòriament injustes. Les guies per fer objecció varen proliferar per Catalunya, malgrat la desinformació i les mentides que pretenien atemorir la rebel·lió.

Ara, gairebé sis mesos desprès, el Tribunal Constitucional ve a donar-nos la raó, si més no una part suficient de la raó. Suficient per paralitzar aquesta agressió vergonyant i dolorosa.

És ben sabut que des de l’1 de gener aquesta mala praxis, aquest càstig civil, ha estat implantat també a la comunitat de Madrid en una evidència paradigmàtica de les enormes coincidències de criteri entre els governs neoliberals i retalladors d’allà o d’aquí, en català o en castellà.

AQUESTA ÉS UNA GRAN VICTÒRIA ciutadana i com a tal la volem celebrar i compartir amb tots i totes les persones que en aquests mesos s’han sumat, d’una o altra manera, a la reivindicació contra la taxa. Tanmateix, el fet d’estar contents/es no representa “encara” una satisfacció complerta, que serà quan es produeixi la retirada definitiva de la taxa i la recuperació TOTAL del Sistema Públic de Salut, REVERTINT totes les retallades dutes a terme. Hem donat un gran pas, hem guanyat una batalla però LA  LLUITA CONTINUA.

Malgrat la reacció immediata del Govern català (protesta, discurs en clau identitària i noves amenaces), als senyors Mas i Ruíz no els demanarem que ens castiguin en català. Des de la nostra catalanitat, no entrem a debatre quines fuetades ens agraden més ni quin amo és més tolerable. Senzillament, celebrem la retirada, ni que sigui provisional.

No ens amenacin amb NOVES RETALLADES! No s’acarnissin més contra la ciutadania!

Sembla que això repercutirà a la Comunidad de Madrid, doncs és molt evident que el Govern ha d’aplicar la mateixa mesura i el Tribunal Constitucional la mateixa resposta. Si la Comunidad de Madrid no retira la taxa es situarà front una possible acusació de delicte de prevaricació. La contraposició entre el Governs de Madrid i Central, en ambdós casos en mans del PP, és el seu problema. Per a nosaltres és una solidària aportació des de Catalunya a les “marees blanques” de Madrid en la lluita comuna i compartida per la defensa del Sistema Públic de Salut.

Caldrà seguir ara les diverses forces polítiques i constatar quines s’oposen a les retallades i quines no.  Ja sigui per afirmació, per abstenció o abandó de compromisos.

Per acabar: RECLAMEM LA SUSPENSIÓ CAUTELAR, O MILLOR LA DIMISSIÓ DEFINITIVA dels CONSELLERS BOI RUIZ  I  MAS- CULELL com autors materials del fiasco recaptatori que avui ha quedat en evidència.

Instem, també, a les forces socials i polítiques a manifestar-se al respecte de la situació actual i a no presentar al·legacions al Constitucional (tampoc en el cas de les taxes de justícia), a sortir d’algunes clamoroses indefinicions tàctiques i contradiccions, i a aplicar amb fidelitat els seus compromisos en uns casos, o fins i tot a reconsiderar,  èticament i estètica, una posició de canvi de polítiques de govern pel que fa a suspendre i revertir les retallades socials en general, i en salut en particular.

Plataforma PROU RETALLADES!

Vist a Dempeus,   A més: declaracions de Toni Barbarà a El Pais recomanant reclamar a la Conselleria de Salut qui hagi pagat l’euro de la vergonya. I textos addicionals a La Ratera i Punts de Vista

 
4 comentaris

Publicat per a 17 gener 2013 in Ciutadania/Política, Salut

 

Etiquetes: , ,

4 responses to “Plataforma PROU retallades davant la suspensió de l’euro per recepta – COMUNICAT

 1. Lluís

  17 gener 2013 at 11:16

  És cert: avui ens hem d’alegrar i hem de celebrar el final d’aquesta mesura injusta i cruel, disfressada com sempre de patriotisme. I alhora, cal estar atents a l’ús vergonyós que el govern dels Millets està fent de la sentència, presentant-la com una nova agressió a la “nació” catalana.

   
 2. Alex

  17 gener 2013 at 12:06

  Sou uns tontos útils del sistema. El TC no ha suspès l’euro per recepta pensant en els més desfavorits, en els nostres avis o en els nostres pensionistes, ni en les retallades ni en una millor sanitat. El TC ha suspès l’euro per recepta per motius estrictament polítics, i vosaltres els feu el joc aplaudint-los com foques a l’aquari quan els donen una sardineta.

   
  • angelsmcastells

   17 gener 2013 at 20:03

   …. El TC ha suspès l’euro per recepta. I que pensi en el que vulgui… Avui, molta gent senzilla podrá disposar d’ un euro mes per comprar fruita, o carn, o un llibre, o arribar millor a final de mes. Un euro que li havia comfiscat el govern de CIU si necessitava un medicament, imposant la taxa més injusta dels governs més covards. Per cert, que no se si vas d’antisistema o d’independentista, però ni una cosa ni l’altra t’han de fer insensible al sofriment de la gent més feble i mallta. I pel que fa a mi, ja fa anys que m’és igual semblar una foca, sempre que sigui una foca solidária.

    
 3. Toni Barbarà

  18 gener 2013 at 11:39

  Ja ho deia Rosa Luxemburg quan parlava de “La culpabilitat de les sardines i la impunitat dels taurons !!”.
  Ben mirat sí que és ben cert que hi ha tontos útils !! I també qui gaudeix de les fuetades si son nostrades i en català!
  Naturalment aquest Alex deu pensar, tan llest com ens demostra i ens il·lustra, que “els nostres honorables” Mas/Boi/Mas-Culell/Homs i tota la nissaga pujolera no fan el joc a ningú. I és que a Catalunya no es “recorta”, es “retalla” i a més avançats en el temps i com a pioners de la vergonya…
  Si us plau CiUers, Volem més canya !! Ens agrada Re-pagar en català !! Castigueu-nos més i retalleu-nos el que queda !!

  Aaau va !! Salut !
  Toni Barbarà

   

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
A %d bloguers els agrada això: