RSS

Boi Ruiz, mans fora de la sanitat pública! Salvem el CAP de Roger de Flor

10 jul.

DSC_1124_2010-06-29_12-30-54_640x428El Govern de la Generalitat de CiU (amb el suport o l’abstenció de ERC), està portant a terme una política de desmantellament de la sanitat pública, de manera covarda, d’amagat i sense cap tipus de transparència ni diàleg amb els usuaris i els professionals, que ens enterem per la premsa o per l’avís d’algun professional amic dels tancaments de centres o de plantes o de les supressions de serveis i de professionals.

En aquesta línia, aquesta setmana està previst el tancament d’una planta sencera del Centre d’Assistència Primària (CAP) Roger de Flor, que dóna servei a més de 100.000 habitants dels barris de l’Eixample Dret, Fort Pienc, Poble Nou i Clot-Camp de l’Arpa. Concretament, es suprimeixen totes les consultes dels metges especialistes, el que implicarà (de més a més de la pèrdua de llocs de treball) que els usuaris (molts d’ells gent gran) hauran de traslladar-se als hospitals de Sant Pau o Dos de Maig per a ser atesos per especialistes.

Devant d’aquesta retallada en la nostra sanitat, les associacions de veïns dels barris afectats i la Plataforma pel dret a la salut convoquen una concentració de protesta, demà dijous 11 de juliol de 11:00 a 12:00 hores, al CAP al carrer Roger de Flor nº 194-196 (entre Aragó i València).

ANEU-HI ELS QUE POGUEU!
NO MÉS RETALLADES! SANITAT PÚBLICA UNIVERSAL I DE QUALITAT!

SALVEM EL CAP DE ROGER DE FLOR!

Les administracions ho anomenen “optimització de recursos”. En realitat, es tracta de retallades que van soscavant el nostre sistema públic de salut. Les entitats veïnals de l’Eixample denunciem el desmantellament progressiu que han patit les especialitats mèdiques al CAP de Roger de Flor. Un desmantellament que, si no aconseguim impedir-ho, es podria consumar aquesta mateixa setmana.
Des de fa mesos, les especialitats que atenia la segona planta d’aquest centre – oftalmologia, cardiologia, traumatologia, ORL… – han anat desapareixent, o estan a punt de fer-ho, derivant aquests serveis a tot un seguit d’hospitals més o menys propers: Dos de Maig, Sant Pau, Puigverd. Aquesta dispersió, que ha suposat ja pèrdues de llocs de treball de metges i personal sanitari, suposa una pèrdua en la qualitat assistencial de què gaudien milers i milers de famílies de la Dreta de l’Eixample, Sagrada Família i Fort Pienc. I no només pel nivell professional, altament apreciat, dels equips que conduïen aquestes especialitats, sinó per la proximitat i l’atenció fluïda que dispensaven.
La derivació d’aquesta atenció cap a centres hospitalaris que són objecte de severes restriccions pressupostàries o tenen un futur incert representa un doble problema: significa un retrocés en el model d’èxit d’una atenció primària integral, propera i de qualitat, que permetia als hospitals desenvolupar la seva tasca específica… i suposa afegir-los, en el pitjor moment, pressió i riscos de saturació. Tot en detriment del servei públic i de les condicions laborals dels professionals de la salut.
Volem denunciar, a més a més, l’opacitat amb què s’ha estat portant aquest procés. Tant per part del Consorci Sanitari, en què participa l’Ajuntament de Barcelona, com des del mateix Institut Català de la Salut. Ni les entitats veïnals dels barris afectats han estat mai informades de res, ni se n’ha fet cap comunicació al Consell de Salut de l’Eixample. “Nocturnitat i traïdoria”, doncs, en la retallada d’una preuada conquesta del nostre veïnat.
Tampoc acceptem que se’ns vulgui enredar. Vet aquí que, potser per tapar aquesta atzagaiada, ens anuncien que la segona planta del CAP acollirà un servei d’atenció sexual i reproductiva, concentrat fins ara al CAP de Manso pel que fa a la demanda de tot l’Eixample. Benvingut sigui aquest servei, que tan llargament havíem reivindicat! Però, aquesta nova especialitat podia perfectament completar el ventall de serveis existents. La seva instal•lació no requereix en absolut – i, encara menys, justifica – la disgregació de les altres especialitats.
Per tant, ens adrecem a l’opinió pública, així com a les treballadores i treballadors de la salut, perquè exigeixin, amb nosaltres, que s’aturi immediatament el desballestament de les especialitats del CAP de Roger de Flor i es reverteixi el procés que, de manera insidiosa, ens ha dut fins aquest extrem. La salut pública és un dret i hauria de ser una prioritat dels governs. No ens deixem arrabassar allò que tant ha costat d’aconseguir!

AVV de la Dreta de l’Eixample, Fort Pienc, Sagrada Família, Esquerra de l’Eixample i Sant Antoni. Plataforma en defensa de la Salut.

 
1 comentari

Publicat per a 10 Juliol 2013 in Salut

 

Etiquetes: , , ,

One response to “Boi Ruiz, mans fora de la sanitat pública! Salvem el CAP de Roger de Flor

  1. Alternatives

    10 Juliol 2013 at 23:45

    Reblogged this on altreseccionsindicals.

     

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: