RSS

Aturem el càstig col·lectiu a Palestina. No més complicitat!

16 jul.

image

La situació que s’està vivint a Gaza com totes sabeu, és terrible, els bombardejos de l’operació “Marge Protector” ja han causat 1400 ferits i prop de 200 víctimes mortals, de les quals més del 70% són civils, incloent-hi 36 criatures. I nosaltres, què hi podem fer des d’ací?

– Us demanem que llegiu el Manifest que ha estat preparat per organitzacions de solidaritat amb Palestina, i si hi esteu d’acord, el signeu i el difoneu

http://nomescomplicitat.cat/aturem-el-castig-collectiu-a-palestina

– Que si podeu, participeu demà dijous 17 de juliol a les 18.30h. a la Manifestació Unitària que començarà a Pl. Catalunya de Barcelona, i en feu difussió. Les principals capitals europees han aplegat més de 10.000 persones. A Barcelona no podem ser menys… El poble palestí ens necessita.

També us vull convidar a veure el reportatge que va gravar aquest dilluns RTVE al Hospital Al Wafa de Gaza que ha estat atacat per Israel, i que segons trucades que va fer ahir l’exèrcit israelià volen bombardejar aquest matí a les 08h. hora de Gaza. Hi ha 8 companys nostres dins de l’hospital com escuts humans per tractar d’evitar que Israel el bombardegi, ni que sigui per no quedar en evidència davant dels paísos d’on són aquests activistes. Israel ho sap, NNUU ho sap, fins i tot s’han enviat missatges a Barack Obama

http://www.rtve.es/m/alacarta/videos/programa/activistas-internacionales-protegen-hospital-gaza-para-evitar-israel-bombardee-nuevo/2660294/?media=tve …

Nous activistes s’estan preparant per anar a Gaza per unir-se als nostres companys allà i evitar que segueixin bombardejant objectius civils com ara hospitals, residències, escoles…

– I des d’ací, també podem seguir fent accions de Boicot a l’Estat d’Israel, perquè és un dels pocs llenguatges que entén.
http://www.bdscatalunya.org/

imageJa fa més de 66 anys que els palestins viuen en una vulneració sistemàtica dels seus drets humans i llibertats fonamentals. Israel, malgrat la seva aparença de país democràtic, no compleix mai les resolucions de les Nacions Unides i viola constantment la legalitat internacional. Ha pres al poble palestí la seves cases, les seves terres i la seva llibertat. I no s’atura.

Des del 12 de juny, Israel ha augmentat les seves agressions. La campanya d’odi contra els àrabs s’ha transformat en una intensificació de l’ocupació a Cisjordània, on s’han escorcollat més de 2000 cases, s’han detingut més de 600 persones i se n’han matat 13.

A Gaza, els bombardejos de l’operació “Marge Protector” ja han causat 1400 ferits i prop de 200 víctimes mortals, de les quals més del 70% són civils, incloent-hi 36 criatures.

Mentrestant, però, amb la seva fermesa i la seva lluita, el poble palestí resisteix. Sobreviu a l’apartheid, la colonització, l’ocupació, les massacres i la neteja ètnica a les quals el sotmet Israel, un estat sionista, racista i assassí que s’enforteix amb la complicitat i l’ajuda dels Estats Units, de la Unió Europea i, també, de les nostres institucions i governs.

Davant d’aquesta situació, les organitzacions sotasignades ens neguem a equiparar la responsabilitat de les parts en el conflicte. Al darrera hi ha un sol culpable: el projecte sionista de colonització i ocupació de Palestina. Ens neguem a ser còmplices de la massacre del poble palestí i advoquem per l’estratègia internacional noviolenta de Boicot, Desinversions i Sancions (BDS) contra Israel, sol•licitada per la societat civil palestina.

Malgrat qualsevol alto el foc, la situació de fons continua i, per això, apostem per un procés de pau just, durador i digne. Per tant, exigim:

Que les institucions catalanes, començant pel Govern, trenquin les seves relacions i acords amb les institucions israelianes còmplices de l’opressió del poble palestí.
Que el Parlament de Catalunya rectifiqui la negació al dret d’autodeterminació del poble palestí.

Que l’Ajuntament de Barcelona revoqui el seu agermanament amb Tel Aviv.

Saludem el poble palestí en resistència i li fem arribar la nostra solidaritat: no està sol i no l’oblidem! Convidem tothom a sumar-se a la campanya BDS i altres iniciatives de suport.

GOVERN CATALÀ: PROU COMPLICITAT AMB ISRAEL!
VISCA PALESTINA LLIURE!
Barcelona, 15 de juliol de 2014

Signa aquí

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: