RSS

MAREA BLANCA per la #Sanitat AHIR Barcelona, AVUI, Madrid!

10 maig

RECUERDA que HOY vuelve a salir la #MareaBlanca en MADRID a las 12h en Neptuno con recorrido hasta Sol!

image

I ahir, a Barcelona, la Marea Blanca va aplegar milers de persones a la Pl. Sant Jaume en defensa de la sanitat pública

image

Entre 1500 i 2000 persones es varen concentrar ahir a la Pl. Sant Jaume de Barcelona per a denunciar el Govern català per desobeir els acords aprovats pel Parlament de Catalunya i per exigir un model sanitari 100% públic.

El dissabte 9 de maig la Marea Blanca s’ha presentat públicament en una concentració a la Plaça Sant Jaume de Barcelona conjuntament amb d’altres col•lectius en lluita. Aquesta concentració està precedida per les ocupacions de les seus de CiU i de Departament de la Generalitat a Barcelona i Girona, ahir divendres 8 de maig.

La Marea Blanca i altres col•lectius s’han concentrat per a denunciar la venda de dades mèdiques a empreses privades (VISC +), els Consorcis sanitaris de Lleida, de l’Hospital Clínic i de Tarragona. Aquests Consorcis sanitaris trenquen el sistema públic sanitari i són l’entrada la privatització de la sanitat. Durant l’acte s’ha desplegat una pancarta de la Marea Blanca de 50 metres.

En nom de la Marea Blanca, Ícar, del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, i Esperanza, de Tancada Clínic, han fet un repàs de les lluites en favor de la sanitat i la salut públiques i les denúncies dels casos de corrupció com a El Maresme i el cas Innova de Reus.

Després, la portaveu del col•lectiu de treballadors de Bellvitge ha denunciat la tancada de plantes hospitalàries a l’estiu, amb el conseqüent col•lapse d’urgències. I ha insistit en el fet que caldrà resistir davant el tancament de plantes. La treballadora ha llegit el manifest en el qual es denuncia la degradació volguda de la sanitat pública (augment de les llistes d’espera, precarietat laboral i derivació de pacients de la pública a centres privats que fan negoci amb a salut). Així mateix, han remarcat que les recents detencions del cas Innova de Reus poden en evidència el grau de corrupció de l’actual sistema sanitari.

imageA més, com que la concentració coincidia amb el Dia Internacional dels Síndromes Sensitius Centrals, han participat a l’acte tres portaveus de diferents col·lectius de malalts afectats per aquestes patologies. Una d’aquestes, Clara Valverde, ha denunciat “la desprotecció i la falta d’atenció intolerables” a la que aquests malalts es veuen immersos.

La Marea Blanca exigeix la reprovació i la destitució del Conseller Boi Ruiz i ha demanat que no es voti en les properes eleccions a CiU com a partit de Govern ni als seus socis.

La Marea Blanca es va constituir recentment al Paranimf de la Facultat de Medicina de la UB a partir del manifest “Pel dret a decidir, també, sobre la nostra salut i el nostre sistema sanitari”en què es reclama un Programa per un Servei Nacional de Salut Pública a Catalunya.

La portaveu de SAP Muntanya ha anunciat la 3a Cadena Humana al Vall d’Hebron per una sanitat 100×100 pública el proper 17 de maig a les 12h, la qual compta amb el suport de la Marea Blanca de Catalunya.

 
 

Etiquetes:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: