RSS

Amb Albano Dante recuperant les institucions: ara toca la Generalitat

08 juny

Ahir tarda vaig tenir el privilegi de presentar un acte important que pot consolidar -si la candidatura d’Albano Dante guanya a les primàries de Podem- un procès constitucional i de canvi que signifiqui el pas a la història del govern d’Atur Mas. En un acte convocat en molt poc temps, i que tot i així va omplir la sala de cares conegudes, de persones empoderades, d’activistes i defensors dels serveis públics, Albano Dante es va oferir per derrotar el 27-S “un dels governs més neoliberals del sud d’Europa”. No s’equivoca qui afirma que si Albano Dante es presenta a les primàries de Podem és amb el compromís de que el “poder polític es posi a treballar pels interessos de tots i no d’uns quants”.

image
Dante ha defensat que el dia després de les eleccions catalanes les coses s’han de poder fer “d’una altra manera” a Catalunya: a favor de la gran majoria, i ha anat repassant un seguit de valoracions contràries a les polítiques privatitzadores que les grans empreses proposen, PWC i Deloitte implementen i els polítics catalans disposen que es converteixin en norma i llei. Així ho ha fet CiU, de manera descarada, sota el mandat dels poders econòmics. Les conseqüencies són desastroses per les persones i molt bones pels nostres creditors. Per això cal, segons explica Dante, una auditoria ciutadana, perquè la població såpiga què es déu, i a qui, i decideixi també, en base a les necessitats de la població, com es prioritzen les inversions.

Albano Dante, encara candidat (fins el dia 10, que es sabran els resultats definitius de les primàries en les que es pot votar entre 9 candidats) ha advertit que es va intentar “caricaturitzar el 15-M” tot assegurant que aquells que es manifestaven no sabien com es fan les coses. (El monopoli del poder provoca monstres, com per exemple que el pretès “govern dels millors” s’hagi de fet famós com el “govern dels Millets” i de la coalició de les seus embargades.) Albano Dante afirma amb rotunditat: “Sabem què no volem i sabem què s’ha de fer perquè hi ha molta gent que fa molt de temps que hi treballa”, ha sentenciat. I ha recordat Manuela Carmena i tanta gent anònima i entregada com exemple de lluita constant, de compromís vital que el convida a acceptar el seu compromís.

Dante ha obert portes a parlar, a fer forta l’alternativa, i a que des de baix es participi de forma oberta i transformadora, en un futur millor per al país. Ha insistit també que és necessari que Catalunya resolgui el debat sobiranista per mitjà d’una consulta a la qual Podem dóna suport, però ha subratllat que aquest dret a decidir ha de ser sobre tots els àmbits. Creu, a més, que el procés constituent no s’hauria de deslligar d’altres pobles de l’Estat que hi vulguin participar, i en un record cap a Grėcia, Portugal, i altres països molt colpejats per les polítiques neoliberals, fins i tot caldria coordinar amb la resta del sud d’Europa.

image

 
 

Etiquetes: , ,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: