RSS

Parem les retallades: li diuen crisi, però és una estafa!

11 juny

NOTA DE PREMSA

El proper dimecres 15 de Juny formarem un cordó humà per a tractar d’evitar l’aprovació de la retallades socials. Serà una acció absolutament pacífica, no violenta, massiva, i determinada. La llei que obligava Rosa Parks a cedir el seu seient a un blanc havia estat aprovada per un parlament. Gandhi va desobeir a un parlament en iniciar la marxa de la sal. L’Apartheid a Sud-àfrica va ser aprovat per un parlament. Igual que a Atenes, a Reykjavík, a Madrid, a València… Reivindiquem la legitimitat de la desobediència civil per a oposar-nos a l’aprovació de lleis injustes.

La democràcia no consisteix en una formalitat, sinó en permetre realment el govern del poble, per al poble. Ells són el parlament, nosaltres som el poble. Demostrarem que la democràcia no és al parlament, sinó que es construeix cada dia a les places del món. De Tahrir a Sol, de Sintagma a plaça Catalunya.

No serveixen de res els intents del Sr Puig de desprestigiar-nos i acusar-nos d’agressius o violents. Tothom sap com actua el moviment 15M, ho demostrem dia a dia, especialment en l’intent de desallotjament de plaça de Catalunya el 27 de maig i, l’endemà, quan els mossos van tornar a intentar entrar a la plaça amb l’excusa de la Champions League.

Milers de persones ho hem cridat al sud i al nord de la Mediterrània: “no ens representen”, “li diuen democràcia i no ho és”.

A tots aquelles persones que només se’n recorden de la importància de la democràcia cada quatre anys, a les persones que critiquen als milers de ciutadans i ciutadanes que exerceixen el seu dret a la crítica, els diem: On és la democràcia si no podem participar en l’elaboració dels pressupostos? On és la democràcia quan els parlaments només obeeixen als mercats? On és la democràcia si els migrants no tenen dret a sufragi?

Permetre que l’FMI o la Comissió Europea dictin les polítiques no és democràcia. Els pressupostos que pretén aprovar CiU amb el suport del PP suposen el major atac als serveis públics de la història d’aquest país, no són democràcia.

En el sector sanitari, usuàries i professionals porten mesos patint l’empitjorament del servei i les condicions de treball. Aquesta situació té responsables amb nom i cognoms. El Sr Boi Ruiz Garcia considera que la salut és per a qui se la pot pagar i continua treballant per a la sanitat privada: abans des de la presidència de la seva patronal, ara des del Govern.

A l’ensenyament, estem farts d’escoltar que els nostres joves són els més ben preparats de la història. Després de la implantació del Pla de Bolonya i les successives retallades, els intents de privatitzar-la i d’adequar-la a les necessitats del mercat, han donat com a resultat una generació de joves molt precaritzada.

Als barris, 10 famílies són desnonades cada dia de casa seva, mentre als parlamentaris només els importa rescatar els bancs.

Tot això, fent servir d’excusa la crisi. No falten diners, sobren lladres. Li diuen crisi, però és una estafa. Ho diem alt i clar: el neoliberalisme actual és incompatible amb qualsevol sistema que mereixi el nom de democràcia.

Si ells no estan disposats a parar les retallades, ho farem nosaltres.

Per tot això:

El dimarts 14 de juny a les 19h acamparem davant el Parlament, al Parc de la Ciutadella.

Hi passarem la nit. Realitzarem xerrades sobre economia, tallers, debats, assemblees… Practicarem la democràcia directa com ho hem fet a Plaça Catalunya. El dimecres 15 de juny construirem un cordó humà per a impedir que s’aprovin les retallades pressupostàries.

 

1 responses to “Parem les retallades: li diuen crisi, però és una estafa!

  1. elenamartinalcon@gmail.com

    12 Juny 2011 at 4:22

    Angels, inicio el comentario en tu nuevo formato y no puede ser mejor . La lucidez de Sanpedro es estupenda , eso ayuda a pensar para los que todavía no lo tienen claro .

     

Deixa un comentari