RSS

La denúncia d’una trama de corrupció a la sanitat de Catalunya

19 febr.

Avui, el mateix dia que Dempeus per la Salut Pública fa tres anys, he llegit que en fa dos que a la revista cafèambllet investiguen el que fan amb els diners públics els gestors de la sanitat catalana. I expliquen que han trobat coses escandaloses: factures fantasma, centenars de milers d’euros gastats en estudis que ningú ha pogut veure, alcaldes de diversos partits cobrint-se les esquenes els uns als altres, amenaces….

En aquests dos vídeos la Marta, valenta i ciutadana, explica com funciona una trama de corrupció a la sanitat catalana. Gràcies per ser com sou, i bona feina!


. I aquí, alguns enllaços recomanats per l’Albano:

Dimiteix el president de la Corporació de Salut en plena investigació de l’Oficina Antifrau. la renúncia de Manté arriba pocs dies després de la publicació al diari El País de la caòtica situació assistencial que es viu als centres presidits per Manté.

Ramon Bagó segueix contractant-se a si mateix. El CIS Cotxeres li adjudica 1,2 milions en 4 dies

La direcció de la Corporació de Salut Maresme i La Selva amenaça amb “actuar amb totes les seves possibilitats” contra el cafèambllet

Ramon Bagó: la increïble història de l’home que es contractava a si mateix. Amb diners públics.

“Quanta gent morirà per culpa de les retallades?”

Per què calla Josep Marigó davant les retallades?

Josep Marigó: de polític ‘indignat’ a alcalde ‘indignant’

COMUNICAT: Les preguntes sobre sanitat que no agraden als polítics de Blanes

Preguntes sobre sanitat als alcaldes de Blanes i Calella

CCOO aposta per l’ERO per obligar la CSMS a mostrar les cartes amagades

EUiA-ICV vol saber dades concretes sobre la Corporació de Salut

Preguntes sobre sanitat als alcaldes de Blanes i Calella

La Corporació de Salut Maresme i La Selva augmenta la factura d’alts càrrecs en 70.000 euros i apuja el cost del menjar als treballadors

L’estupenda investigació de gairebé 10 anys del setmanari El Triangle (PDF)

El magnífic article que ens va servir de primera guia al laberint sanitari (Per Ramon Serna)

Esclata la corrupció a la sanitat catalana

I l’increïble escàndol de Francesc Homs regalant 240 milions d’euros a la sanitat privada!

La imprescindible web de Dempeus Per La Salut Pública

 
16 comentaris

Publicat per a 19 febrer 2012 in Salut

 

16 responses to “La denúncia d’una trama de corrupció a la sanitat de Catalunya

  1. Teleoperador 061 cabreado

    20 febrer 2012 at 11:42

    I del despido al SEM 061 de decenas de teleoperadores de emergencias con años de experiencia despedidos para que la nueva contrata (Qualytel) pueda hacer mas negocio?
    Se han dejado de atender centenares de llamadas al 061 en los días entre el 1 diciembre 2011 y el 8 diciembre.. luego han contratado a gente NUEVA y SIN EXPERIENCIA para tapar las faltas de personal… actualmente Sanidad ha abierto expediente contra la empresa y los trabajadores han interpuesto denuncia y se está procediendo a juicio por lo civil.

     
  2. Lola

    20 febrer 2012 at 14:08

    Aquest es el gran problema del pais: LA CORRUPCIO. I ningú en vol parlar, perquè la mmmm… que sortiria seria tant gran, que ningú es salvaria!! i cap partit politic si vol ficar, massa por! I com que ho fan tots els partits!!!! Els polítics temen que sigui la caiguda del sistema si surt la corrupció.
    I el SEM ?. La Marina Geli va cesar un director per un forat que mai sortir a la llum. Les empreses publiques són un gran frau al ciutadà. El què explica aquesta noia és realitat en estat pur i es dona en molts altres ambits de l’administracio, però no és cosa de CiU unicament, tots els partits hi participen. El sistema ho fomenta y está pensat per no donar cap explicació al poble.
    Calen web’s de les empreses publiques on es detalli l’ús de cada cèntim: salaris… ha de ser informació pública que per això paguem. La fiscalització ja la farà el poble. Tothom sap que les obres, els informes, i els estudis de futurs projectes són pous on desviar els dinerons. La deria de tot responsable és fer obres, i crear estudis.
    La nau que té el SEM al polígon Pedrosa, (motors&industria) és una illa sencera, mal ubicada, desprofitada,amb casos de lipoatrofia amb seguretat privada… i pagant un macro lloguer. Durant l’época Geli les obres al centre eren constants.

     
  3. Maria Barbarà Tarragó

    23 febrer 2012 at 19:23

    Soc una persona gran amb una atrossis molt deformada al genoll esquerra, fa ja casi 9 mesos que estic en llista d’espera al Hospital Sant Pau,, per posar-me una prótessis i encara que telefoni ni tant sols em contesten, i no donc pas la culpa als metges, peró despres de sentir tots els comentaris en aquest video la meva indignació es tant profunda, que a tots aquests desequibritats de les estafes nomes es mereixen, que acabin en una cadira de rodes, com jo segurament acabarè ,si la seva conciencia no u impedeix

     
  4. fumiganlleida

    24 febrer 2012 at 5:09

    Reblogged this on Tot es una farsa.

     
  5. Ascensión del Río

    26 febrer 2012 at 22:04

    Hasta cuando vamos a seguir soportando los robos de nuestros políticos.¿Qué nos pasa que somos incapaces de reaccionar a la desvergüenza política? Estamos como si nos hubieran dado un potente somnífero que nos mantiene en una perpetua apatía., Mientras las listas de espera se hacen interminables, las urgencias se colapsan, despiden a médicos, enfermeras y administrativos,cierran servivios hospitalarios y ambulatorios y nos cobran un euro por receta, ellos,al igual que los cuarenta ladrones de Alí Babá almacenan riquezas robando el dinero que debiera destinarse al cuidado de la salud de los ciudadanos. Despertemos de una vez, salgamos a la calle y pongamos entre rejas a tanto ladrón de guante blanco

     
  6. Xavier

    27 febrer 2012 at 12:57

    Gràcies per destapar aquests entramats de corrupció. Tal i com es diu al video el polítics, que suposadament ens representen, veuen com s’estan robant els nostres impostos i només fan que tapar-ho. Els seus motius tindran per fer-ho…

     
  7. josep

    27 febrer 2012 at 19:08

    Sobretot la privatització és contractar serveis a empreses amigues sense concurs. El problema que tenim és que la gestió de les empreses públiques és tant o més corruptei ineficient. Els partits polítics tenen un lloc als patronats de hospitals municipals i poden veure les despese i ingressos, ja que els hi han d’ensenyar per aprovar els pressupostos anuals. En el meu cas jo he pogut demanar comptes i he pogut quedar conforme per una gestió bàsicament transparent i correcta. Aquestes daes han de ser -i poden ser- de domini públic. Els partits polítics amb representació municipal han de tenir un lloc al patronat. Malgrat això, molt sovint els ciutadans autonomament es poden associar en defensa de la sanitat pública, però sobretot per una sanitat no corrupta

     
  8. eulàlia sancho planas

    28 febrer 2012 at 2:26

    Si està en mans de la fiscalia anticorrupció entenc que algú haurà posat una denuncia al jutjat.
    Perquè no en parlen els diaris?

     
  9. Funcionari anònim

    28 febrer 2012 at 20:50

    El problema és més gran: la llei de contractes no exigeix tampoc publicitat per les compres de menys de 60.000 euros, solament cal demanar tres pressupoostos i ja està. Que es pot fer? a la mateixa empresa a la que es vol adjudicar el contracte se li demana que faciliti altres tres pressupostos a través d’empreses amigues. Resultat: expedient perfecte, crim perfecte.

    Hi ha mil trampres més. La culpa és del qui ha fet la llei de contractes. Feta la llei feta la trampa.

    Solució: transparència efectivament

     
  10. Corrupció sí que hi ha, però demagógia al video també i molta

    29 febrer 2012 at 20:27

    Difondria el video aquest tingués en compte les mínimes consideracions dins d’una democràcia, però no respecta la pressumpció d’inocència, acusa sobre una sospita, la “veritat” neix de no voler lliurar la documentació a un períodista concret, a un sindicat concret, a … (això no és seriós), etc.

    És altament demagògic. N’estic segur que hi ha corrupció però no col·laboraré a difusions demagògiques, n’hi ha prou amb les veritats per a indignar-se, sense que hi hagin de tergiversar, insinuar, o directament mentir sobre el que es diu.

    450.000 en despeses generals, són moltes? quines són les habituals en altres empreses auditades? Ja que ets economista no hauries de tenir-ne gaire problema a dir-ho.

    Defensar que solament pots ser honrat si ignores totes les persones del món que coneixes, …, altament demagògic.

    Finalment ficar a un auditor en la bossa dels proclius a ser corruptes,em sembla pornogràfic.

    Resum: sí que crec que hi ha corrupció, no en la mesura catastrofista que expliques, però en qualsevol cas no difondré informació altament manipulada.

     
  11. Enric

    2 Març 2012 at 17:39

    enric d’altafulla
    02-3-2011
    tenemos que nombrar una comision ciudadana en cada pueblo que siga la gestión del dinero de todos con transparencia todos tenemos que saber donde van nuestros abultados impuestos y en donde gastamos los recursos municipales recaudados

     
  12. yolanda souto mata

    4 Març 2012 at 12:50

    es impresionant, demano sius plau al que sapigue que fer, podesim tenir la opció de defendre aquests diners que ens estan roban i de una manera exemplar ja que ells an demostrat amb la seba forma de tractarnos, que sens dupte amagan alguna cosa molt terrible, surtim al carrer masivament o no se…. estic tremolan pero no de por, vull fer alguna cosa que ens pugui ajudar amb aquesta enfermetat, la currupció…

     
  13. quim quijada

    6 Març 2012 at 20:10

    por arribar a FISCALIA, tot aquest affaire?

     
  14. Indignation

    20 Setembre 2012 at 15:31

    Amb convergència de nou al poder han tornat els professionals de la corrupció a tots els nivells. Serà molt difícil acabar amb tota la xarxa de polítics, empreses afins, assessors, amics…. que s’adjudiquen contractes públics entre ells amb els diners de tots, falsejant concursos, falsejant factures i d’altres trampes a les que estan molt acostumats.
    No dic que els altres no ho facin, peró aquí a casa nostres els capos són CiU.
    No parlo per parlar, conec exemples de primara mà. És molt difícil aconseguir una adjudicació o guanyar un concurs públic a l’ICAEN si no estas connectat al partit. La direcció de l’ICAEN, a través dels seus assessors (els del 3% o més) falseja concursos contínuament. Tot molt net, molt pulit i molt català, aixó sí.

     
  15. jjimenez

    5 gener 2013 at 16:31

    Gracias por este vidio ojalad pudieras emitirlo tambien en castellano , eldinero robvado es de todos los españoles y la corucion es anivel nacional , Una comision de ciudadanos onestos en cada pueblo que controle los dineros publicos , Ya.

     

Deixa un comentari