RSS

Una acció cívica de Iaioflautas i Dempeus per la salut pública: #novullREpagar

23 juny

Entre els i les @iaioflautas, Amb Miquel Tomàs, Toni Barbarà i Angels Martínez Castells, de Dempeus per la Salut Pública

Aquest matí, a Barcelona (a altres ciutats de Catalunya, com Lleida, també s’ha protestat contra el REpagament) un grup de iaioflautes i un grup de Dempeus per la salut pública ens hem apropat a la farmàcia  del President del Col·legi de Farmacèutics, Jordi de Dalmases, per una acció sorpresa de protesta contra l’euro de la vergonya.

Tot i que hem sigut rebuts cordialment (ens ha dit que ja ens esperava!) ha repetit una i altra vegada que la gent de les farmàcies són uns manats i han d’aplicar la mesura. Nosaltres li hem recordat el paper i el poder dels Col.legis professionals, i que no estavem d’acord amb que no s’hi pugui fer res més que obeïr, perquè quan es posen en precari els drets humans i de ciutadania i augmenten les desigualtats a costa de les persones més dèbils, hi ha fonament i per a la insubmissió.

Hem fet constar a la gent de la farmàcia i a la premsa que ha vingut  la nostra disconformitat per la implantació de l’euro per medicament, un impost als malalts i a la malaltia, que pel fet ser-ho ja sòn més febles… i encara més si sòn malalts crònics i/o jubilats.

Miquel Tomàs ha demanat a la farmàcia els medicaments que li calien i s’ha negat a pagar l’euro de la vergonya per recepta. Aquest és el document que fan omplir a la farmàcia als que no paguem l’euro de la vergonya.

Desprès de sortir de la farmàcia,  Miquel Tomas ha explicat a la gent que no ha pogut entrar i a la premsa, com ha anat al procès: dir que no es vol REpagar, signar el document, deixar que et facin fotocòpia del DNI… I a més, en Miquel ha entregat també la carta de Dempeus. En Miquel Tomàs ha estat un dels protagonistes -dels primers-  del #novullREpagar… esperant que en siguem milers i milers.

S’ha posat una pancarta davant la farmàcia, per advertir als cotxes i persones que passaven dels motius de la protesta. Cal dir que molta gent s’ha parat i ha preguntat com s’havia de fer per no pagar l’euro o per dir-nos que tampoc pensaven pagar. La indignació ciutadana davant aquesta mesura és molt gran, mentre Artur Mas i els seus consellers Mas-Collell i Boi_Ruiz estant venent el país pels Estats Units i Europa…

També han explicat els motius de la campanya #novullREpagar, l’Àngels Martínez Castells i en Toni Barbarà, de Dempeus per la salut pública, organització que crida a la desobediència civil contra l’euro per recepta. En el post escrit per l’Elena Alvarez , una @iaioflautas molt i molt @dempeus, trobareu més fotografies i informació:

Elena Alvarez Andrés, vicepresidenta de Dempeus i @iaioflauta que també diu #novullREpagar

 

1 responses to “Una acció cívica de Iaioflautas i Dempeus per la salut pública: #novullREpagar

  1. Marina Herranz

    23 Juny 2012 at 18:29

    Los recortes en Sanidad claman al cielo, están en riesgo la vida de las personas (excepto los que hacen los recortes.)

     

Deixa un comentari